با مشارکت بخش خصوصی؛
توسعه و احیاء گونه گیاه نادرِ استان در مراتع دیشموک
با برنامه ریزی سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور، احیاء و توسعه گیاه کرفس در ۱۵۰ هکتار از مراتع دیشموک آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان گفت: در برنامه ریزی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، احیاء و توسعه مناطق پوشش گیاهی استان مورد توجه قرار گرفته است.
حکمتیان با بیان اینکه با مشارکت موسسه زیست محیطی کوه نور ۷۰ هزار نشاء کرفس در
تنها رویش گاه طبیعی دیشموک کشت شد افزود: برای خرید نشاء کرفس و قرار داد پیمانکار ۴۳۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است
وی ادامه داد: وظیفه حراست و حفاظت این گونه گیاهی نادر در سال اول بر عهده پیمانکار و ده سال نیز طبق قرار داد به عهده موسسات مردم نهاد و تعاونیها است و پس از آن بنا به شرایط تمدید می شود.
حکمتیان از ارائه خدمات رایگان از جمله نهاده ها و بذر برای احیاء این گونه کمیاب خبرداد و از مردم و ادارات خواست در این زمینه با منابع طبیعی همکاری کنند.
نماینده سازمانهای مردم نهاد و مدیرعامل موسسه زیست محیطی کوه نور هم گفت: این گیاه نادر در مناطق سردسیری رویش کرده که روزانه بیش از ۴۰ نفر از اهالی همین منطقه مشغول به کشت گیاه کرفس هستند.
علی رکان افزود: یکی از اهداف این طرح استفاده از جوانان بومی منطقه برای کشت گیاهان دارویی، حفاظت و صیانت از این گونه گیاهی نادر است.
وی ادامه داد:کار کشت گیاه کرفس در منطقه دل افروز یک هفته آغاز شده و در صورت مساعد بودن هوا تمامی ۱۵۰ هکتار این منطقه به زیر کشت گیاه کرفس می رود.
حجت الاسلام علی اکبر راوند امام جمعه شهر دیشموک هم با اشاره به ضرورت محصور شدن این محدوده توسط اداره کل منابع طبیعی استان گفت: از مسئولان ذی ربط خواستار فنس کشی و محصور کردن این منطقه نادر جهت حفاظت از آن میباشیم.
صفا حبیبی فر بخشدار دیشموک هم با بیان اینکه بخش دیشموک با ۹۴ هزار هکتار از اراضی ملی و گیاهان دارویی است گفت: در سالهای گذشته بیش از ۲۰۰ هکتار از عرصههای این منطقه دارای گیاه کرفس بوده که به مرور زمان منقرض شد و تنها ۵ هکتار از آن باقی مانده است.