بررسی مشکلات پساکرونا از اشتغال خانگی تا سرمایه گذاری در استان کرمان
در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان کرمان امروز مشکلات عمده پساکرونا از اشتغال خانگی تا گردشگری و سرمایه گذاریهای استان مرور شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، در جلسه کارگروه اقتصادی اشتغال و سرمایه گذاری امروز در استان گزارشی از
وضعیت اشتغال روستایی، اشتغال در بخش کشاورزی، حوزه میراث فرهنگی و پرداخت تسهیلات در این حوزهها به استاندار ارایه شد.
طبق گزارش رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، در سال نود و هشت ۳۸هزار شغل در استان ایجاد شده است، اما از طرف دیگر ۶۲هزار شغل از بین رفته است که خالص فرصتهای شغلی استان ۲۵- هزار فرصت شغلی بوده است.
آقای رودری کرونا و مشکلات اقتصادی را از جمله عوامل منفی شدن فرصتهای شغلی استان در سال۹۸ برشمرد.
وی بیشتر شغلهای از بین رفته را در حوزه اشغال خانمها عنوان کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان نیز در این جلسه علت عمده عقب نشینی سرمایه گذاران در بخش کشاورزی را روند طولانی پرداخت تسهیلات در بانکها، سند دار نبودن اراضی کشاورزی جنوب استان و نداشتن وثیقه مورد نظر بانکها اعلام کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی نیز با اشاره به اینکه از ۲۲۰میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ سهمیه استان در سال ۹۸و۹۹ فقط ۳۶میلیارد تومان پرداخت شده است از کارشناسی غیرحرفهای بانکها در خصوص شرایط پرداخت تسهیلات گلایه کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز همچنین در خصوص پرداخت تسهیلات ایام کرونا گفت: طبق دستورالعمل کشوری تا سقف ۱۵میلیون تومان بانکها اجازه ندارند از وام گیرنده ضمانت بگیرند، اما در برخی شعب استان دیده شده وام گیرنده را مجبور میکنند ضمانت بیاورد و همین امر موجب کندی روند پرداختها شده است.
اسماعیلی افزود: بانکهای استان تا کنون از ۴۰درصد پروندههای بالای ۸میلیون و ۹۰درصد پروندههای بالای ۱۵ میلیون تومان ضمانت گرفته اند که خلاف دستورالعمل کشوری است.
استاندار کرمان گفت: تمرکز روی صنایع بزرگ و طرحهای کلان بخشی از ظرفیتهای استان را غیرفعال کرده است و ما در این دوره تلاش میکنیم این بخشها از جمله خدمات و کسب و کارهای اجتماعی را تقویت کنیم.
علی زینی وند از بانکها خواست رویه خود را در پرداخت تسهیلات بویژه در حوزه گردشگری تغییر دهند تا استان کرمان که ظرفیتهای عظیمی در این بخش دارد بتواند با استانهای دیگر به خوبی رقابت کند.