طبع عسل میتواند از گرم تا سرد متفاوت باشد. طبع عسل گزانگبین گرم، طبع عسل بهارنارنج معتدل، طبع عسل اکالیپتوس گرم، طبع عسل اسطوخودوس گرم و طبع عسل کنار سرد است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ شاید بتوان عسل را یکی از بی نظیرترین خوراکیهای موجود در جهان هستی در نظر گرفت. این ماده غذایی شگفت انگیز محصول تولیدی زنبور عسل بوده و شیرینی آن از مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز حاصل میشود. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد.
طبع عسل چیست؟
عسلها انواع و گونههای مختلفی دارند که طبع و مصلحات هر کدام با یکدیگر متفاوت است. در نگاه اول به دلیل شیرین بودن، عامه مردم طبع عسل را گرم فرض کرده و افراد گرم مزاج از خوردن آن امتناع میورزند. در اصل باتوجه به منشا گیاهی عسل بسته به نوع گل و شهد مصرفی توسط زنبور، طبع عسلها نیز متفاوت است.
همانطور که گفته شد برای شناخت طبع عسل باید به گیاهی که زنبور از شهد آن استفاده کرده رجوع نمود. اگر شهد تنها از یک گیاه باشد شناخت طبع راحتتر و اگر از چندیدن گیاه گرفته شده باشد میتوان طبع عسلهای مختلف را به طور نسبی و مقایسهای بیان کرد.
طبع انواع عسل
طبع گرم | |||
عسل سیاه دانه | عسل آویشن | عسل برازمبل | عسل یونجه |
عسل اسطوخودوس | عسل شبدر | عسل آفتابگردان | عسل اقاقیا |
عسل نمدار | عسل لعل کوهستان | عسل اوکالیپتوس | عسل گون گزانگبین |
عسل خارکیوار | عسل بادام | عسل باریجه | عسل جاشیر |
عسل پنج انگشت | عسل پنبه | عسل پیچک | عسل زنیان |
عسل پونه کوهی | عسل کاکوتی | عسل کلپوره | عسل زعفران |
عسلک ترنجبین | عسل زول | عسل گون گزانگبین | عسل رازیانه |
عسل قنقال | عسل شوید | عسل جعفری | عسل مریم گلی |
عسل کنجد |
طبع معتدل | |||
عسل گون | عسل مرکبات (بهارنارنج) | عسل چندگیاه دشت | عسل چهل گیاه کوهستان |
همانطور که میدانید عسل چهل گیاه حاصل فعالیت زنبور عسل روی گلهای مختلف است؛ بنابراین طبع عسل چهل گیاه وابسته است به پوشش گیاهی محل برداشت عسل.
طبع سرد | |||
عسل زرشک | عسل عناب | عسل کنار | عسل گشنیز |
عسل سماق | عسل خارشتر |
طبع دیگر محصولات زنبور عسل
نکته: معجون اکسیر جوانی ترکیبی از ۵ نوع عسل گرم، ژل رویال، بره موم، گرده گل و پودر جینسینگ است.
طبع گرم | |||
معجون اکسیر جوانی | گرده گل ایرانی | بره موم | ژل رویال |
نکته: معجون اکسیر جوانی ترکیبی از ۵ نوع عسل گرم، ژل رویال، بره موم، گرده گل و پودر جینسینگ است.
آیا همه افراد میتوانند عسل مصرف کنند؟
عسل طبیعی برای همه افراد مناسب است. با این حال برخی افراد باید با دقت بیشتری نسبت به مصرف عسل توجه داشته باشند. اگر برخی مزاجها برای مصرف عسل طبیعی احتیاط کنند، هیچ وقت مشکلی از جمله حساسیت نخواهند داشت.
به طور کلی افراد با مزاجهای سرد، کمتر با انواع عسل طبیعی تک گل دچار مشکل میشوند. عسل به طور کلی ماده طبیعی با مزاج و طبع گرم محسوب میشود، اما به سمت تعادل مزاجی متمایل است. احتمال اینکه عسل طبیعی بر روی افرادی که طبع سردی دارند اثرات حساسیت زا یا مخربی داشته باشد، بسیار کم است. در نتیجه میتوانیم بگوییم که مزاجهای بلغمی و سودایی میتوانند با نگرانی کمتری از انواع عسل تک گل استفاده کنند.
دقت کنید که برای افراد سودایی، اگر منشا گیاهی عسل تک گل از جمله موادی است که سودا زا است، بهتر است برای مصرف چنین عسلهایی با احتیاط عمل شود. با این حال باز هم تاکید میکنیم که بعید به نظر میرسد عسل طبیعی مشکل خاصی برای چنین مزاجهای ایجاد کند.
اما مزاجهایی که طبع گرمی دارند، یعنی مزاجهای صفراوی و دموی باید دقت ویژهای برای مصرف عسل طبیعی داشته باشند. به هیچ وجه نمیتوانیم بگوییم که این مزاجها نباید عسل مصرف کنند. اما آنچه که میتوانیم بگوییم این است که افرادی که طبع گرم دارند در مصرف عسل به ویژه عسلهایی که گرمای بیشتر و حرارت بیشتری از خود بروز میدهند، احتیاز کنند. برخی از عسلهای تک گل مثل عسل سیاه دانه میتواند حساسیتهایی را برای افرادی که مزاج گرم دارند ایجاد کند. با این حال این یک موضوع کلی نیست و در افراد کمی چنین مشکلاتی ایجاد میشود.
بهتر است حتماً قبل از مصرف عسل به طور کامل، مقداری از آن را تست کنید و مطمئن شوید که عسل طبیعی مصرفی توسط شما با مزاجتان سازگاری دارد. در این صورت با خیال مطمئن میتوانید میزان بیشتری از آن عسل را میل کنید.
فواید عسل در طب سنتی
هرچه عسل، کهنهتر شود طبع آن گرمتر میشود.
کنترل و نابود کردن بسیاری از عفونتهای بدن و حفاظت از دندانها
قوی کردن نیروی جنسی و بازیابی نیروی از دست داده شده
افزایش طول عمر و بالا بردن عملکرد بسیاری از اندامهای حیاتی بدن
ضربان منظمتر قلب و خون رسانی بهتر به اعضای بدن
باعث آرامش بیشتر در شب و بهبود فرآیند خوابیدن
معده و دستگاه گوارش را تقویت میکند و اشتها را برمیانگیزد
سرشار از آنتی اکسیدانها و مواد ضدمیکروب است و به همین دلیل میتواند سرفه را درمان کند.
چربیهای اطراف قلب را آب میکند به همین دلیل مصرف آن به سالخوردگان و بیماران قلبی توصیه میشود.
افرادی که زیاد دچار ضعف و افت قند خون میشوند؛ ورزشکارانی که نیاز به مواد غذایی دارند که فوراً انرژی آزاد کند؛ کسانی که در جلسات امتحانی یا موارد مشابه دچار افت فشار خون میشوند از مصرف عسل بسیار فایده میبرند؛ چرا که عسل به سرعت، سطح قند خون و انرژی بدن را افزایش میدهد.
عسل، علیرغم شیرینی بسیار زیاد؛ نه تنها برای دندانها و لثهها مضر نیست؛ بلکه باعث سلامت آنها نیز هست. علاوه بر خوردن عسل، روزی ۲-۱ بار لثهها را با عسل ماساژ دهید.
اگر مدتی به طور مرتب، صبح و شب یک قاشق چایخوری یا مرباخوری عسل به کودک خورانده شود؛ در اکثر موارد، شب ادراری آنها بهبود خواهد یافت.
بدترین زخمها و سوختگیها و موارد مشابه اگر با عسل پانسمان شوند سریعاً بهبود پیدا میکنند. اثر معجزه آسای عسل، بر روی ترمیم زخمها آنقدر قوی است که حتی زخم افراد دیابتی یا قطع نخاعی نیز در صورت تداوم پانسمان عسل بهبود مییابد.
عسل عصاره طبیعیته و بسیار ارزشمند
من خودم عسل با طبع گرم بیشتر استفاده میکنم
انگشت من سودا زده ایا عسل کوهی بهش بزنم خوب میشه؟
لطفا از وب سایت هپی هانی هم بازدید کنید https://happyhoney.ir/buy-honey/