هاآرتص امکان تکمیل مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی رژیم صهیونیستی را با لبنان بعید دانست.
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی الحره به نقل از روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت پس از گذشت حدود دو ماه از آغاز مذاکرات بین اسرائیل و لبنان در راستای حل منازعه بر سر مرزهای دریایی به نظر میرسد دو طرف به بن بست رسیده اند.
هاآرتص درباره نقاط اختلاف تصریح کرد منطقه مورد اختلاف ۸۵۰ کیلومتر مربع است که حدود دو درصد از آبهای اقتصادی اسرائیل را تشکیل میدهد و به شکل یک مثلث است که حاوی ذخایر گازی است که لبنان به آن اهمیت میدهد.
این روزنامه نوشت شیوه مشخص کردن استانداردهای محاسباتی در مذاکرات ترسیم مرزی، پیچیده و مبهم است و به شناخت عمیق از منشورها و توافقنامههای بین المللی نیاز است.
هاآرتص احتمال داد به علت نبود مرزهای زمینی بین دو طرف، توافق دریایی نیز حاصل نشود.
این روزنامه افزود مرزهای زمینی بین لبنان و اسرائیل بر توافقنامههای آتش بس سال ۱۹۴۹ میلادی و خط سایکس پیکو مبتنی است که شماری از افسران فرانسوی و انگلیسی در سال ۱۹۲۳ میلادی ترسیم کرده اند.
لبنان اعلام کرده است مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است. قرار بود دور دیگری از مذاکرات روز چهارشنبه آینده برگزار شود.
هاآرتص فاش کرد یک نقطه مورد اختلاف نیز در منطقه وابسته به نیروهای یونیفل قرار دارد و اسرائیل و لبنان نتوانسته اند درباره آن به توافقی برسند.
این روزنامه نوشت مذاکرات غیر رسمی بین تل آویو و بیروت در سال ۲۰۱۳ میلادی آغاز شد و طرف لبنانی در آن زمان بر نقطه مورد اختلاف، ۱۴۵۰ کیلومتر مربع افزود که به معنای آن بود نیمی از ذخایر گازی اسرائیل موسوم به کریش به لبنان تعلق دارد.
آمریکا در آن زمان پیشنهاد کرد این منطقه به صورت تقریبا مساوی ۵۵ درصد برای لبنان و ۴۵ درصد برای اسرائیل تقسیم شود، اما در تلاشهایش شکست خورد.
این روزنامه در پایان نوشت اسرائیل در تفسیر موضع لبنان و درک ترسیمش از خطوط دریایی به شدت با مشکل روبروست.
هاآرتص گمانه زنی کرد که هدف لبنان در خصوص آغاز مذاکرات فقط راضی کردن دولت آمریکا بوده است.