رئیس اتحادیه قالی شویان تهران گفت: با توجه به شرایط کرونایی در کشور، سفارش شستشوی قالی و فرش نسبت به گذشته در تهران، ۷۰ درصد کاهش یافته است.
محمدی با بیان اینکه از سال ۹۷ نرخ شستشوی قالی افزایش نیافته است گفت: با توجه به افزایش قیمت شویندهها و دستمزدها، هزینه واحدهای صنفی قالیشویی در تهران بسیار افزایش یافته، اما نرخهای شستشوی قالی و فرش همچنان مربوط به سال ۹۷ است.
این مقام مسئول در اتحادیه قالیشویان تهران افزود: با توجه به چند برابر قیمت ها، مدتی است که به سازمان حمایت پیشنهاد داه ایم که نرخهای شستشوی فرش و قالی واحدهای صنفی ما در تهران افزایش یابد.
رئیس اتحادیه قالیشویان تهران با اشاره به موافقت سازمان حمایت با افزایش تا ۲۵ درصدی نرخ شستشو گفت: با بررسی پیشنهادات این اتحادیه در نهایت سازمان حمایت از مصرف کنندگان با ۲۰ تا ۲۵ درصدی نسبت به نرخهای سال ۹۷ با
افزایش نرخ شستشوی فرش موافقت کرده که به احتمال زیاد هفته آینده برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
محمدی با اشاره به کسادی بازار کار قالیشویان در تهران افزود: این مساله سبب شد ه که حدود ۲۰ درصد قالیشویان در تهران واحدهای صنفی خود را تعطیل کنند.
رئیس اتحادیه قالیشویان تهران با بیان اینکه بیش از ۳۵۰ واحد صنفی قالیشویی در تهران فعال است و ۵۰ متقاضی نیز همواره به دنبال تشکیل پرونده و عضویت در این اتحادیه بوده اند، گفت: با این حال تعداد زیادی از این واحدهای صنفی بدون اخذ پروانه کسب فعال هستند که ما از آمار آنها اطلاع کاملی نداریم.
وی اضافه کرد: با توجه به کاهش سفارشات قالیشویی در تهران واحدهای صنفی ما که عموما بین ۱۰ تا ۱۵ نفر نیروی انسانی داشتند، حدود ۵۰ درصد از کارگران خود را تعدیل کرده اند، که عموما همه آنها در سن جوانی هستند.
محمدی تاکید کرد: کار در قالیشویی بسیار سخت است و برای انجام قالیشویی و جمع آوری فرشها از خانههای مردم وبازگرداندن آنها را پس ازشستشو باید افراد جوان انجام دهند.
وی با اشاره به افزایش چند برابری قیمت شویندهها گفت: پیش از این هر کارتن ۴۸ عددی پودر رختشویی را ۲۰ هزار تومان میخریدیم، اما قیمت هر یک کارتن این مواد شوینده هم اکنون ۱۸۰ هزار تومان است.
محمدی ادامه داد: قیمت آب ژاول که نابود کننده میکروبها و ویروس و باکتریها است، چندین برابر افزایش یافته است و قیمت یک بشکه کلر ۵۰ کیلویی که حدود ۵۰ هزار تومان به فروش میرسید، الان به چندین برابر این قیمت افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه قالیشویان تهران گفت: اصل کار واحدهای صنفی قالیشویی در کشور مصرف شوینده هاست و افزایش چندین برابری قیمت این محصولات مشکلات زیادی را به وجود آورده و در این شرایط کسادی بازار و سفارشات، پیگیری مسایل مالیاتی و یا بیمه کارگران و جریمه بیمه برای واحدهای صنفی قالیشویان دور از انتظار ما است.
محمدی افزود: انتظار ما حمایت بیشتر دولت و دستگاههای اجرایی از واحدهای صنفی که به علت شیوع ویروس کرونا فروش آنها کاهش چشمگیری داشته، است تا بتوانیم در این شرایط مشکلات خود کاهش دهیم.