بهتر است این روزها که تنها محیط امن برای کودکان خانه است، با روشهای جذاب، استعدادهای آنها را شکوفا کنیم!
قصه و داستان، هویت کودک را شکل میدهد، آنها با قهرمانان قصه همزاد پنداری میکنند و خود را در جریان اتفاقات قرار میدهند این تجربه شنیداری آن هم از زبان پدر و مادر که قابل اعتمادترین افراد بچهها به حساب میآیند، باعث میشود تا هوش اجتماعی و عزت نفس کودکان افزایش یابد.
بسیاری از کارتونها و انیمیشنها با هدف سرگرمی تهیه و تولید میشوند در حالی که همیشه محتوای قصهها و به خصوص داستانهای کهن جنبه تربیتی و پند آموزی دارد و این موضوعی است که والدین باید به آن توجه داشته باشند. باید توجه داشت که کودکان در زمان قرنطینه و خود محبوسی به شدت تحت فشار روحی و نیازمند آموزش و خود مراقبتی هستند و یاد دادن این نکات در قالب قصه و از زبان پدر و مادر بسیار اثر بخش است.
بسیاری از کارتونها و انیمیشنها با هدف سرگرمی تهیه و تولید میشوند در حالی که همیشه محتوای قصهها و به خصوص داستانهای کهن، جنبه تربیتی و پند آموزی دارد و این موضوعی است که والدین باید به آن توجه داشته باشند.
روانشناسان کودک میگویند: یکی از راههای شکوفا کردن استعدادهای کودکان، تقویت تخیل پردازی آنان است. به نظر این دسته از روانشناسان در ایران، قصه گویی، امکان تخیل پردازی و حس داستان پردازی کودک را تحریک ، دایره کلمات و واژگان او را بیشتر ، و نسل جدید را با ریشههای فرهنگی و بومی آشنا میکند.
گوش دادن کودک به داستان، سطح تمرکز او را بالا میبرد، علاوه بر توجه و تمرکز، گوش دادن به داستان موجب بهبود مهارتهای ارتباطی کودک در سطوح مختلف خواهد شد. این پارامترهای با اهمیت را نمیتوان با فیلم و کارتون جایگزین کرد.