معاون وزیر جهاد کشاورزی :اجرای طرحهای آبخیزداری بسیاری از مشکلات 8 هزار روستای در معرض خطر سیلاب در کشور را رفع می کند.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان؛ مسعود منصور دیشب در دیدار استاندار کرمان افزود:۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور در معرض فرسایش آبی و ۳۰ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور در معرض فرسایش بادی قرار دارد.و حدود 450 شهر و بیش از 8 هزار و 600 روستا در معرض سیل است.
وی بایاد آور ی اینکه وقوع هفت هزار و ۳۰۰ سیلاب در۲۰ سال اخیر ، هر کدام به طور متوسط ۴۰۰ میلیارد ریال خسارت به مناطق وارد کرده افزود: باید با کارهای آبخیزداری این بحران در کشور کنترل و بسیاری از قناتها و چاههای کشور با این روش احیا شود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشوربا اشاره به واردات بی رویه چوب در کشور تصریح کرد: زارعت چوب روش جایگزین برای رفع نیاز کشور عمل کند و به ازای هر هکتار ۷.۸ میلیون تومان تسهیلات به زراعت چوب پرداخت می شود ودر این زمینه با صنایع چوب هماهنگی شده که با انعقادقراردادخرید تضمینی تدریجی داشته باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: امسال جهش ۳۰ هزار هکتاری زراعت چوب هدف گذاری شده که ۷۰۰ هکتار از این مقدار در استان کرمان قرار دارد.
وی ادامه داد: امسال سه استان برای اولین بار از پساب و آب های غیرمتعارف برای آبیاری و زراعت استفاده کردند ل وباید استان کرمان نیز در این زمینه مساعدت کند.
منصور با تاکید برکشت های جایگزین و کم نیاز به آب افزود: کشت گردو، گل محمدی بادام و بنه و ایجاد صنایع جانبی، بسته بندی و فراوری به ایجاد اشتغال در جامعه کمک کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود بیش از 690 تشکل مردمی افزود : امسال بیش از 370 میلیارد تومان با این تشکلها قرارداد منعقد شده تا از ظرفیت مردمی برای بیابانزدایی و آبخیزداری و نهالکاری استفاده شود
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بزرگترین پایگاه اطفا حریق جنوبشرق کشور تا اوایل خرداد سال آینده در شهرستان رابر از توابع کرمان به بهرهبرداری می رسد.
استاندار کرمان هم با اشاره به اهمیت حفظ منابع طبیعی وآبخیز داری در استان گفت: .حدود ۶ میلیارد تومان از محل صنایع در حوزه منابع طبیعی هزینه شده است. و باید با برنامهریزی از این فرونشست آب در سالهای آینده جلوگیری کرد.
زینیوند با اشاره به اینکه سند سازگاری با کم آبی استان تهیه شده و اجرایی میشود گفت: کرمان با کمبود آب روبهرو است و نیاز است که منابع آبی موجود مدیریت شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان هم گفت استان کرمان سومین استان سیلخیز کشور و 10 درصد جنگلهای طبیعی ایران در استان کرمان است.
رجبی با اشاره به اینکه کرمان در معرض بیابانی شدن است ادامه داد: در سه سال اخیر در شمال استان کرمان با عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی 120 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در حوزه آبخیزداری هزینه شده است.
معاون امورعمرانی استانداری کرمان نیز گفت: برای مبارزه با شنهای روان نیز اقدامات نهالکاری، مالچ پاشی و ایجاد تله رسوبگیر انجام شده و شهرهای بحرانی در برابر سیل شناسایی و با اقدامات پیشگیرانه با کمک منابع طبیعی از این سیل جلوگیری شد.
موسوی ادامه داد: در ورودی رودبارجنوب جنگل بسیار خوبی توسط منابع طبیعی ایجاد شده که حدود هزار هکتار جنگل دست کاشت است.
وی با بیان اینکه در شرق استان کرمان 13 بند سنگی و سیمانی به بهرهبرداری رسیده است گفت: نیاز است طرح منابع طبیعی در شرق استان کرمان تکمیل شود.
نماینده بافت رابر و ارزوئیه در مجلس نیز گفت با وجود 350 هکتار جنگل بنه و بادام کوهی در این سه شهرستان از این ظرفیت بخوبی استفاده نمیشود؛ اگر این جنگلها به جوانان و بخش خصوصی واگذار شود هم نگهداری میشوند و هم ایجاد اشتغال میکند.
محمدی افزود: در دشت ارزوئیه 700 حلقه چاه آب حفر شده که 260 حلقه چاه خشکیده و 100 حلقه چاه نیز در معرض خشک شدن است.
وی خطر جدی و بحرانی فرونشست زمین در منطقه بافت و ارزوئیه را یاد آور شد و افزود: بودجه منابع طبیعی برای آبخیزداری استان متوازن توزیع شده اما باید نقاط بحرانی را در نظر گرفت ونیاز است با توجه به مشترک بودن حوزه آبریز این سه شهرستان با استان هرمزگان کارهای هماهنگ انجام شود.