رجب طیب اردوغان: تحریم های اتحادیه اروپا علیه ترکیه تاثیر خیلی زیادی نخواهد داشت.
این روزها تنش میان ترکیه و اتحادیه اروپا ابعاد تازهای یافته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد تحریم های اتحادیه اروپا علیه ترکیه تاثیر خیلی زیادی نخواهد داشت.
ظاهرا اردوغان در واکنش به تهدید اتحادیه اروپا این سخنان را بیان کرده است.
دیروز وزیر خارجه لوکزامبورگ از احتمال اعمال تحریم های حقوق بشری علیه ترکیه خبر داد.
به گزارش بخش تصویری آسوشیتدپرس، ژان اسِلبورن، وزیر خارجه لوکزامبورگ- در حاشیه نشست وزاری خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل - با اشاره به «روز جهانی حقوق بشر» در دهم دسامبر، خاطر نشان کرد "یکی از مهمترین متنهایی که در جلسه امروز در نظر داریم به آن بپردازیم و ساز و کار تحریم برایش در نظر بگیریم، متن مربوط به اعمال تحریم علیه آنهایی است که به حقوق بشر احترام نمی گذارند. اینها باید مجازات شوند. یکی از این کشورهایی که در این باره، مخاطب قرار می گیرد، ترکیه است." وی در ادامه به برخی موارد نقض حقوق بشر در این کشور اشاره کرد.
ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه هم همزمان در گفتگو با مولود چاووش اوغلو، همتای ترکیه ای خود گفت: "تجدید رابطه سازنده میان ترکیه و اتحادیه اروپا فقط زمانی ممکن است که دولت ترکیه موضع خود را درباره چند موضوع روشن کند." انیس فون در مول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در بیانیه ای که بعد از گفتگوی تلفنی میان دو طرف منتشر شد گفت: «در آستانه نشست شورای اروپا در روزهای دهم و یازدهم دسامبر، وزیر خارجه فرانسه الزامات فرانسه و اروپا را برای روشن کردن مواضع ترکیه یادآور شد که شرط لازمی برای ازسرگیری رابطه سازنده میان ترکیه و اتحادیه اروپاست».
در واکنش به این اظهارات رئیس جمهور ترکیه دیروز در سخنانی تاکید کرد: "کشورش تماشاگر تحولات شرق مدیترانه نخواهد بود و در مقابل باج خواهی و فشار تسلیم نخواهد شد."
به نوشته روزنامه ینی شفق چاپ ترکیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در آستانه اجلاس آینده سران اتحادیه اروپا ( که روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته برگزار خواهد شد) در سخنانی با اشاره به اینکه ذخایر گاز شرق مدیترانه بین 5/3 تا 10 میلیارد متر مکعب و ذخایر نفت منطقه بین 5/1 تا 5/3 میلیارد بشکه تخمین زده می شود، گفت: هیچ یک از کشورهای منطقه نمی تواند به این حجم عظیم منابع انرژی بی توجهی کند.
وی با بیان اینکه ترکیه طولانی ترین نوار ساحلی را در دریای مدیترانه دارد، گفت: اینکه ترکیه از تریبون تماشاگر تحولات شرق مدیترانه باشد، غیر ممکن است.
رئیس جمهور ترکیه با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا نباید کورکورانه حرکت کند، تاکید کرد: اتحادیه اروپا نباید به یونان اجازه استفاده ابزاری از این اتحادیه را بدهد.
اما در این میان، پیتر اسیارتو وزیر امور خارجه و تجارت خارجی مجارستان در دیدار روز سه شنبه ( دیروز) در آنکارا با وزیر خارجه ترکیه گفت: "امنیت اتحادیه اروپا به میزان زیادی در دست ترکیه است."
وزیر امور خارجه آلمان هم گفت: اتحادیه اروپا ناگزیر است به گفتگو با ترکیه ادامه دهد. هایکو ماس روز دوشنبه پس از نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل با بیان این مطلب گفت: "آلمان تلاش می کند راه حلی برای سازش یونان و قبرس جنوبی با ترکیه بیابد."
تنش در مناسبات دو طرف در ماه اوت هنگامی به اوج خود رسید که ترکیه یک کشتی اکتشافی برای پیدا کردن منابع انرژی به آبهای شرق دریای مدیترانه فرستاد که یونان نیز حاکمیت بر آن را نیز مطالبه می کند.
آنکارا و آتن در ماه سپتامبر توافق کردند که بحث در مورد ادعاهای دریایی خود را از سر بگیرند، گفتگوهایی که برای چهار سال قطع شده بود. اما یونان از سرگیری گفتگوها را تا زمانی که کشتی های ترکیه مناطق مورد نظر را ترک نکرده باشند، رد کرد.
-----------------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی