معرفی علائم بیماری کووید ۱۹ در کودکان
برخلاف تصور عموم ، کودکان هم مانند بزرگسالان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا میشوند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ،
فوق تخصص ریه کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت : گاهی ممکن است علائم بیماری در کودکان نسبت به بزرگسالان خفیفتر باشد، اما بدان معنا نیست که کودکان به کرونا ویروس مبتلا نمیشوند بلکه میزان ابتلا کودکان به ویروس کرونا مشابه افراد بالغ است.
دکتر محسن علی سمیر افزود : بیماری کرونا ویروس در کودکان در سنین مختلف، علائم متفاوتی بروز میدهد. براساس تقسیم بندی انجام شده علائم ویروس کرونا در کودکان بین سن ۱ روزه تا ۹ سال با علائم بیماری در کودکان در سنین ۹ سال به بعد متفاوت است.
وی گفت : کودکان زیر ۹ سال سن که به ویروس کرونا مبتلا میشوند بیشتر علائم تب، سرفه خشک و کوتاهی تنفس را نشان میدهند و در برخی موارد علاوه بر مشکلات تنفسی، علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ، حالت تهوع، بی اشتهایی و درد در اندامهای بدن، بی حالی و گوشه گیری، عدم انجام فعالیتهای روزانه، تشنج و تب و حتی گاهی بدون تب و تشنج و کاهش سطح هوشیاری را بروز میدهند. ضمناً در سن زیر ۹ سال ۱% چشایی و بویایی مختل میشود و در کودکان بالای ۹ سال نیز علائم اولیه یعنی تب، سرفه، کوتاهی تنفس بروز میکند.
دکتر محسن علی سمیر افزود: برخی علائم کرونا ویروس در این گروه سنی با کودکان زیر ۹ سال متفاوت است که از آن جمله علائم گوارشی، درد عضلانی، کاهش سطح هوشیاری، خستگی زودرس است. علائم در این سنین شباهت بیشتری با بالغین دارد. مشکلات چشایی و بویایی تا ۱۰% میرسد.
تب همراه تشنج در این گروه سنی کمتر اتفاق میافتد، اما گاهی هم بدون تب امکان تشنج وجود دارد.
این فوق تخصصی ریه کودکان در توضیح علائم شایع بیماری کرونا ویروس در کودکان اظهار داشت: بیشترین علامت در کودکان تب و مشکلات تنفسی در ۲ گروه سنی زیر ۹سال و بالای ۹ سال شایع است.
وی درخصوص درمان کودکان مبتلا به کووید ۱۹ عنوان کرد: در حال حاضر درمان قطعی و ثابت شدهای برای بیماری کووید ۱۹ وجود ندارد و داروهای موجود برای بیماریهای مشابه بوده که به دلیل تشابه با علائم بیماری کووید ۱۹ استفاده میشود.
علی سمیر افزود : هم اکنون در بیمارستان کودکان ابوذر اهواز روشهای درمانی برای کودکان استفاده میشود و این دستورالعملهای درمانی در سطح کشور نیز پیشنهاد و در بعضی از مراکز درمانی کودکان بکار برده میشود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز بهترین روش در زمان ابتلا به بیماری کرونا ویروس را استراحت در منزل (قرنطینه) و استفاده از مایعات و در زمان شدت بیماری و بستری در بیمارستان، استفاده از اکسیژن و داروهای دیگری است که بسته به شرایط بیمار از آنها استفاده میشود.
وی درباره اثربخشی طب سنتی در پیشگیری و درمان بیماری کرونا ویروس بیان داشت: تاکنون هیچ داروی سنتی اثبات شدهای در این زمینه به ثبت نرسیده است.
فوق تخصص ریه کودکان بر ضرورت پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس تأکید کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد موارد ابتلا کودکان به بیماری کووید ۱۹ به دلیل حضور بزرگسالان در تجمعات و دورهمیهای کوچک خانوادگی و اجتماعی است که متعاقبا ویروس از طریق آنان به کودکان منتقل میشود یا خود کودک در دورهمی حضور داشته است؛ بنابراین تأکید میشود از شرکت در تجمعات و دورهمیهای خانوادگی و مکانهای شلوغ اجتناب شود.
وی افزود: کرونا ویروس یا همان کووید ۱۹ در کودکانی که به بیماری زمینهای از جمله بدخیمیهای خونی، نارساییهای کلیه، بیماریهای عصبی عضلانی (SMA)، نقص سیستم ایمنی، مصرف کورتون، بیماریهای قلبی، تشنج، پیوند کلیه یا پیوند مغز و استخوان و موارد دیگر مبتلا هستند، خطرناکتر است و حتی در بعضی مواقع منجر به مرگ میشود .
دکتر محسن علی سمیر در استفاده از ماسک برای کودکان اظهار داشت: ماسک برای همه افراد پیشنهاد میشود، ولی استفاده از ماسک برای دو گروه سنی، کودکان زیر ۲ سال و کودکان دارای مشکلات مغزی، عصبی و عضلانی توصیه نمیشود؛ بنابراین بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس در کودکان عدم شرکت در تجمعات و دورهمیهای خانوادگی و مکانهای پرخطر است.
وی همچنین در توضیح عوارض کرونا در کودکان پس از بهبودی گفت:بیماری کرونا دارای عوارض عصبی و پوستی، گوارشی، تنفسی و شبه کاوازاکی و گاهی عفونتهای ثانویه میباشد که این مهم میطلبد نسبت به کودکان خود مراقبت ویژهای داشته باشیم.
دکتر محسن علی سمیر فوق تخصص ریه کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حفاظت بزرگسالان و کودکان از کرونا ویروس، بر داشتن تغذیه مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن، استراحت و دوری از موقعیتهای استرس زا، ماندن در خانه و اجتناب از حضور در تجمعات خانوادگی و در صورت ضرورت خروج از خانه استفاده صحیح از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی توصیه و تأکید بسیار کرد.