گزارش تدوین سیاستهای برنامه هفتم توسعه در نشست خبری رضایی
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری، گزارشی از روند تدوین سیاستهای کلی مرتبط با برنامه هفتم توسعه را تبیین میکند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما آقای محسن رضایی در این نشست خبری که با رعایت شیوه نامههای بهداشتی در ساختمان مجمع درحال برگزاری است به پرسشهای خبرنگاران نیز پاسخ میدهد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام در نخستین طرح جمع سپاری خود، نخبگان کشور را به مشارکت در تدوین این سیاستها فراخوانده است.
بیش از ۷۰۰ ایده از جانب نخبگان درباره سیاستهای حاکم بر برنامه هفتم توسعه کشور در سامانه مجمع دریافت و ثبت شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از تنظیم سیاست های کلی تامین اجتماعی در 10 بند در مجمع خبر داد.
آقای محسن رضایی گفت: این سیاست ها در دو سال اخیر با مشارکت بیش از 290 نفر از صاحب نظران و کارشناسان تهیه و در جلسات مختلف مجمع و کمیسیون های دبیرخانه این نهاد بررسی و تدوین شده است.
وی افزود: در جلسه امروز مجمع، وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی حضور یافت و توضیحات خوبی از وضع کنونی فقر، مسئله بازنشستگی، معلولیت ها و خانم های سرپرست خانواده ارائه کرد.
آقای رضایی اضافه کرد: در این نشست همچنین در خصوص بدهی ها و مطالبات سازمان تامین اجتماعی گفت و گو و اعلام شد دولت حدود 200 هزار میلیارد تومان به این سازمان بدهی دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در این جلسه همچنین درباره سن بازنشستگی بحث و گفت و گو شد و پیشنهادهایی که وزیر کار از جانب دولت ارائه کرد و نیز پیشنهادهایی که کمیسیون دبیرخانه مجمع به ریاست آقای مظفر تهیه کرده است بررسی و مقرر شد یازده نفر از اعضا در این باره در جلسه بعدی مجمع اظهار نظر کنند.
وی با تبیین آثار سیاست های کلی تامین اجتماعی در زندگی مردم اظهار داشت: قانون مربوط به تامین اجتماعی هر سال از طریق قانون بودجه کشور دستخوش تغییراتی می شود که هزینه های تامین اجتماعی را بالا می برد اما با ابلاغ سیاست های کلی به قوای سه گانه در قانون تامین اجماعی ثبات ایجاد می شود و از پراکندگی و اعمال سلیقه جلوگیری خواهد شد.
آقای رضایی افزود: از طرف دیگر سیاست های کلی تامین اجتماعی سبب می شود که مشکلاتی که مانند تامین منابع و برخورداری مردم از این منابع دارند اعم از بازنشسته ها، فقرا، معلولان و زنان سرپرست خانوار برطرف شود و میزان دریافتی شان متناسب با نیازهایشان افزایش یابد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: ابلاغ این سیاست ها همچنین سبب کاهش فقر می شود و نکته مهمی که درباره آن گفت و گو شد این بود که باید تولید فقر و معلولیت را متوقف کنیم.
وی گفت: به عنوان نمونه در غربالگری ژنتیکی که امسال آغاز شد از معلولیت 30 هزار کودک جلوگیری به عمل آمد و اگر این غربالگری صور ت نمی گرفت امسال 30 هزار کودک در بعد بینایی و سایر معلولیت های جسمانی به شمار معلولان کشور اضافه می شد.
آقای رضایی افزود: غربالگری ژنتیکی عاملی برای کاهش معلولیت هاست و از این نوع اقدامات و خط و مشی ها باید در کشور ایجاد شود تا تولید فقر و معلولیت متوقف شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با وجود آن که ما نظر کارشناسان را درباره سیاست های کلی مربوط به تامین اجتماعی گرفتیم اما چون احتمالاً دو یا سه جلسه دیگر مجمع به ادامه بررسی موضوع اختصاص می یابد از کارشناسان، استادان دانشگاه و دانشجویان می خواهیم که دیدگاه هایشان را در خصوص تامین اجتماعی و رفع فقر، تامین منابع برای تامین اجتماعی، راهکارهای مقابله با فقر و افزایش رفاه مردم از طریق سامانه اینترنتی مجمع به نام "نجم" ارائه کنند.
وی در ادامه این نشست خبری همچنین به پرسش های شماری از خبرنگاران پاسخ داد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: هیات عالی نظارت مجمع، میان قانون اقدام راهبردی لغو تحریم ها با سیاست های کلی ، مغایرتی تشخیص نداد.
آقای محسن رضایی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا مجلس در تصویب قانون اقدام راهبردی لغو تحریم ها از هیات عالی نظارت مجمع مشاوره گرفته است؟ گفت: ما در بررسی مصوبه مجلس برای متوقف کردن اجرای پروتکل الحاقی مغایرتی با سیاست های کلی ندیدیم و به همین علت مصوبه ای هم در این باره نداشتیم.
وی افزود: این موضوع اکنون مسئله ای میان دولت و مجلس است و شورای نگهبان نیز اشکالاتی در خصوص این مصوبه ندید.
آقای رضایی اضافه کرد: به همین علت ما در مجمع وارد بحثی راجع به این مصوبه نشدیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره ادامه بررسی لوایح چهارگانه FATF در مجمع گفت: این مسئله بستگی به مجلس شورای اسلامی هم دارد چون لوایح قبلی را هم مجلس برای مجمع فرستاد و اکنون هم در این مسئله نقش دارند.
وی افزود: آقای روحانی از رهبر معظم انقلاب تقاضا کرده است که مجمع به بررسی هایش در این باره ادامه دهد و ما این را در دستور کار قرار دادیم تا پاسخ های دولت را به پرسش های مجمع دریافت کنیم.
آقای رضایی گفت: آنچه رهبر معظم انقلاب در این باره ابلاغ کرده این است مجمع، محدودیت های زمانی را در این باره نداشته باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دولت مباحث کارشناسی را پیگیری می کند و نظر کارشناسی مجلس هم برای مجمع مهم است به همین علت ما منتظر نظر مجلس می مانیم تا به ما ارائه کنند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره ضمانت اجرایی مجمع برای اجرای سیاست های کلی گفت: در دور جدید فعالیت های مجمع دو تغییر مهم در سیاست گذاری ها ایجاد شده است نخست تشکیل هیات عالی نظارت که با تشکیل این هیات هر نوع مغایرتی با سیاست های کلی اعلام و از طریق شورای نگهبان از انحرافات قوانین و برنامه ها از سیاست های کلی جلوگیری خواهد شد.
آقای رضایی افزود: تغییر دیگر آن است که بنا به خواست رهبر معظم انقلاب که فرمودند الزامات اجرایی شدن سیاست های کلی را مجمع به ایشان ارائه کند، این کار صورت گرفته است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با تصویب رهبر معظم انقلاب از این پس هر سیاست کلی که ابلاغ می شود دولت و مجلس موظفند در مدت 6 ماه برنامه عملیاتی شدن سیاست ها را ارائه کنند که وقتی آن برنامه ها ارائه شود و مورد تایید رهبری قرار گیرد آن برنامه ها عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: بنابراین در دور جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام با اعمال این تحول مبارک دیگر مانند گذشته نخواهد بود که سیاست های کلی روی زمین باقی بماند و عملیاتی نشود.