شناسایی ۱۰۲۲۳ بیمار جدید در شبانه روز گذشته
آخرین آمار کرونا؛ ۲۹۵ قربانی جدید کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت : متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۱ هزار و ۲۱۲ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبر گزاری صداوسیما،خانم سیما سادات لاری افزود از دیروز تا امروز ۱۹ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۲۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و هزار و ۷۴۷ نفر از آنها بستری شدند.
دیروز ۳۲۳ تن از هموطنان مبتلا به کرونا جان باختند که امروز این رقم 28 نفر کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۷۲ هزار و ۶۲۰ نفر رسید ، افزود: خوشبختانه تاکنون ۷۶۵ هزار و ۶۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
دکتر لاری ادامه داد : ۵۷۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۶ میلیون و ۵۲۳ هزار و ۴۰۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است، گفت: هم اکنون ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
توصیه های ضدکرونایی برای خرید نان
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به لزوم رعایت اصول بهداشتی در نانوایی ها گفت: نانوایی ها یکی از مراکز پرتردد مردم است به همین علت رعایت اصول پیشگیرانه در این اماکن بسیار ضروری است. توصیه اکید وزارت بهداشت به مردم این است که افرادی برای خرید نان مراجعه کنند که به بیماری زمینه ای مثل سرطان، دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی و تنفسی مبتلا نباشند. به طور جدی از رفتن سالمندان به نانوایی ها ممانعت کنید.
خانم لاری ادامه داد: در صورتی که علایم سرماخوردگی دارید از رفتن به نانوایی خودداری کنید و اگر پرسنل شاغل در نانوایی علایم سرماخوردگی دارند به آنها تذکر دهید. هنگام خرید نان حتما از ماسک استفاده کنید و حداقل فاصله یک متری را در صف نانوایی رعایت کنید.
وی گفت: قبل از برداشتن نان دستهای خود را ضدعفونی و برای خرید نان از سفره یا پارچه استفاده کنید. از برخورد سفره و پارچه با پیشخوان نانوایی خودداری کنید همچنین از چاقو و برس های موجود در نانوایی که به صورت مشترک استفاده می شود، استفاده نکنید و نان را به صورت داغ در سفره یا پارچه قرار دهید.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: هرگز برای خرید نان پول نقد ندهید. از کارتخوان برای پرداخت وجه نان استفاده کنید و خودتان برای پرداخت اقدام کنید.
خانم لاری گفت: هنگام رسیدن به خانه قبل از بسته بندی نان ابتدا دستهای خود را به مدت ۲۰ثانیه با آب و صابون شستن دهید یا با الکل ضدعفونی کنید، از برخورد نان با بخش خارجی سفره یا پارچه جلوگیری کنید و پس از خروج نان از آن، سفره یا پارچه را بشویید. همچنین به یاد داشته باشید تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان به ویروس کرونا این است که قبل از مصرف آن را گرم کنید.
اختصاص هزار میلیارد تومان بودجه برای واکسن کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال 1400 گفت: مبلغ امسال برای یارانه دارو، شیر خشک و کاهش نرخ ارز در مجموع ۲۵۸۲ میلیارد تومان است که در لایحه ۱۴۰۰ با احتساب هزار میلیارد تومان منظور شده برای واکسن کرونا به ۳ هزار و ۹۸۵ میلیارد تومان رسیده است.
خانم لاری افزود: اعتبارات حاصل از مالیات بر ارزش افزوده افزایش پیدا کرده و از ۷۴ هزار میلیارد ریال به ۷۵هزار و صد میلیارد تومان رسیده است.
وی گفت: مبلغ امسال برای یارانه دارو، شیر خشک و کاهش نرخ ارز در مجموع ۲۵۸۲ میلیارد تومان است که در لایحه ۱۴۰۰ با احتساب هزار میلیارد تومان منظور شده برای واکسن کرونا به ۳ هزار و ۹۸۵ میلیارد تومان رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: اعتبارات طرح تحول سلامت نیز در بودجه سال آینده ادامه داشته و بدون تغییر نسبت به امسال معادل پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منظور شده است.
باز کردن پنجره باعث میشود هوا به آرادمی داخل اتاق شود و هوای داخل اتاق هم رقیق شود.
البته در روزهایی که هوا ی بیرون آلوده است یا ریزگرد در هوا وجود دارد یا هوا با وزش باد یا طوفان همراه است ، بازکردن پنجره ها هم مشکل میشود.
بنابراین بایدسعی کنیم با رعایت بهتر دستورالعمل های بهداشتی و رعایت محدودیت های بیشتر ، هرچه سریعتر از شر کرونا راحت شویم تا بامشکل عدم امکان تهویه مناسب در فضاهای سربسته و سایر مشکلات متعدد ناشی از این بیماری مواجه نباشیم