معاون دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزای پرندگان حتما گوشت و تخم مرغ کاملا پخته شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی، افشین دلشاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به
دلشاد افزود: پوشاندن دست و بدن در هنگام کار با پرندگان و تمیز کردن کفش و پاها، قبل از ورود به خانه و اجتناب از زندگی در نزدیکی مزارع نگهداری پرندگان و آوردن آنان به خانه در کاهش ابتلا به این بیماری مفید است همچنین از بازی و ارتباط مستقیم کودکان با پرندگان و تخم آنها و همچنین تماس زنان باردار با پرندگان جلوگیری شود.
وی با اشاره به نحوه پخت و پز فرآوردههای پرندگان از قبیل گوشت و تخم مرغ، گفت: گوشت خام پرندگان را از دیگر غذاها دور نگه دارید و پس از برش گوشت خام، شستشو و نظافت دست و سطوح برش و سایر ابزارآلات را رعایت کرده و در صورت امکان از ضد عفونی کنندههای قوی استفاده کنید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این که یخ زدن و یا سرد نگه داشتن گوشت پرندگان، ویروس بیماری آنفلوآنزای پرندگان را از بین نخواهد برد، افزود: تنها پختن کامل آنان ویروس را خواهد کشت بنابراین حتما گوشت پرندگان قبل از مصرف کاملا پخته شود و در هنگام خوردن تخم پرندگان نیز قسمت زرده و سفیده تخم مرغ کاملا پخته و جامد شده باشند.
وی در خصوص محافظت از مزارع در برابر این بیماری توصیه کرد: هنگام خرید جوجهها آنها را از سایر پرندگانی که دارید به مدت حداقل دو هفته دور نگه داشته و ظرف آبی که پرندگان از آن مصرف میکنند را بپوشانید به طوری که توسط پرندگان وحشی مصرف نشوند و به محض اینکه یک پرنده بیمار به نظر رسید، آن را از محل زندگی سایر پرندگان دور کنید همچنین از امانت گرفتن تجهیزات مزارع دیگر و امانت دادن تجهیزات خود به دیگران خودداری کنید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: نظافت و ضد عفونی ظرف و بستههای حمل این پرندگان از دیگر اقدامات محافظتی در برابر این بیماری است.