مدیر نظارت بر آزمایشگاههای تشخیص طبی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استفاده از آزمایش تشخیص سریع کرونا در بیمارستانها ممنوع است و باید حتماً از روش PCR استفاده شود.
آقای یثربی تاکید کرد: با توجه به اینکه کاربرد مهم این تست برای غربالگری بیماری کروناست، به همین دلیل استفاده از آن در مراکز درمانی لزومی ندارد و در صورت استفاده، تذکرات و برخوردهای قانونی از سوی معاونت درمان صورت میگیرد.
رئیس اداره امور آزمایشگاههای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه پاسخ این آزمایش در مدت زمان ۲۰ دقیقه مشخص میشود، افزود: نتیجه منفی این آزمایش احتمال بیماری فعال را به طور کامل منتفی نمیکند و در صورت مثبت شدن، انجام آزمایش تأییدی تشخیص مولکولی خصوصاً برای افراد علامت دار توصیه میشود.
دکتر یثربی گفت: برای انجام دادن این آزمایش از نمونه نازوفانکس استفاده میشود، تشخیص سریع در بیماران علامت دار مشکوک به ابتلا به کرونا (کووید ۱۹)، تشخیص عفونت در افراد بی علامت که سابقه تماس با بیمار مبتلا به کووید ۱۹ را داشته باشد و بررسی همه گیری مشکوک در اجتماعات کوچک را از مهمترین کاربردهای این آزمایش است.