سخنگوی وزارت خارجه گفت: معتقدیم سوریه راه حل نظامی ندارد و کسانی که برای افزایش خشونت ها و حمایت از گروه های تروریستی تلاش می کنند مدافع مردم سوریه نیستند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رامین مهمانپرست در نشست خبری امروزدرباره خبر برگزاری نشستی در تهران با محوریت سوریه گفت: در خصوص بحرانی که در سوریه ایجاد شده و نقشی که کشورهای فرامنطقه ای در ایجاد بحران و ادامه خشونت ها دارند، جمهوری اسلامی ایران تلاش ها و رایزنی های گسترده ای را از همان ابتدا آغاز کرد تا اقدامات خشونت آمیز متوقف شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: دخالت نظامی کشورهای دیگر در خاک سوریه و این گونه اقدامات خسارت بیشتری به مردم این کشور وارد می کند و توقف درگیری ها و آغاز گفتگوها و به اشتراک گذاشتن نظر مردم این کشور برای سرنوشت خودشان، راه حل پایان بحران است.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای حل بحران سوریه از همه ظرفیت خود مانند ریاست بر جنبش عدم تعهد و عضویت در سازمان همکاری های اسلامی استفاده می کند تا با نزدیک کردن دیدگاه کشورهای اسلامی، برگزاری اجلاس ها و گردهمایی ها، آرامش در منطقه حاکم شود.
مهمانپرست افزود: راهکارهای دیگری نیز در دستور کار است که یکی از آنها اجلاس نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی است که آنها نیز به دنبال برقراری صلح و آرامش در منطقه هستند.
وی درباره همزمانی اجلاس بیداری اسلامی و وحدت نمادینی که بین شیعه و سنی به وجود آمد با نبش قبر صحابی پیامبر (ص) گفت: بعد از اجلاس بیداری اسلامی یک جریان ضد اسلامی صهیونیستی برای ایجاد اختلاف بین مذاهب مختلف اسلامی، جنایات و اقدامات جدیدی را در دستور کار خود قرار داده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: این که دستگاه سیاست خارجی چه اقداماتی را تا کنون انجام داده در مراحل مختلف به اطلاع رسانه ها رسیده است.
مهمانپرست گفت: ما در همه مسائل، وحدت میان جهان اسلام برای مقابله با فتنه های صهیونیستی را در دستور کار قرار داده ایم.
وی افزود: همزمانی شدت گرفتن عملیات تروریستی در سوریه و هتک حرمت به صحابی پیامبر و حمله رژیم صهیونیستی به خاک سوریه نشان از این دارد که یک جریان صهیونیستی پشت این مسئله است که متأسفانه برخی کشورهای منطقه نیز وارد این بازی شده اند.
مهمانپرست درباره سخنان یکی از اعضای سازمان ملل مبنی بر در دست داشتن شواهدی برای اجرای عملیات شیمیایی توسط تروریست ها در سوریه نیز گفت: در حملاتی که توسط گروه های مسلح صورت می گیرد قتل عام مکرراً صورت گرفته و مردمی که از خاک خود دفاع می کنند یا حاضر نیستند با تروریست ها همکاری کنند با عملیات جنایتکارانه آنها روبرو شده اند و شاهد هستیم که حتی زنان و کودکان را سر می برند.
وی افزود: گروه های تروریستی از سلاح شیمیایی استفاده می کنند و نخستین بار به درخواست مقامات دولت سوریه بود که موضوع استفاده از سلاح شیمیایی توسط تروریست ها مطرح شد و دولت سوریه از سازمان ملل خواست تا این موضوع را بررسی کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: اینکه برخی کشورها در مورد این رفتار عکس العمل نشان نمی دهند افکار عمومی را متوجه حمایت آنها از رژیم صهیونیستی می کند.
مهمانپرست افزود: ما به عنوان کشوری که خود قربانی سلاح شیمیایی در زمان جنگ تحمیلی بودیم و همچنین عضو کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی هستیم، این اقدامات را محکوم می کنیم و کسانی را مقصر می دانیم که این سلاح ها را تولید می کنند که زمانی آن را در اختیار صدام قرار می دادند و امروز در اختیار تروریست ها در سوریه قرار می دهند و در رأس آنها آمریکاست.
وی درباره ایجاد تنش میان افغانستان و پاکستان گفت: هر نوع تنش، بی ثباتی و ناامنی در منطقه مستقیماً با امنیت و ثبات ما در ارتباط است و هر گونه همکاری کشورهای منطقه در این زمینه با یکدیگر ضروری است.
مهمانپرست افزود: اینکه برخی کشورها از بیرون منطقه به بهانه این تلاش ها یا در برخی موارد برای ایجاد آرامش به این اختلاف ها دامن بزنند، تنها باعث افزایش تنش خواهد شد و خود کشورهای منطقه باید به دنبال حل مسئله و ایجاد ثبات در منطقه باشند.
25 اردیبهشت؛دور بعدی مذاکرات جلیلی با اشتون در استانبول
سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان از دور بعدی مذاکرات سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با کاترین اشتون در استانبول در 25 اردیبهشت خبر داد.
رامین مهمان پرست افزود:ما منتظر شنیدن پاسخ پیشنهادهای خود هستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان موضوع بازدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جزایر سه گانه را موضوعی داخلی برشمرد و گفت: این جزایر به طور ابدی به جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد.
وی در واکنش به بیانیه وزارت خارجه امارات بعد از سفر هیئت نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جزایر سه گانه گفت: این بازدید، موضوعی داخلی است که در صلاحیت و مسئولیت دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
خبرنگاری درباره علت سفر نخست وزیر قطر به تهران پرسید که مهمانپرست گفت: این سفر در پاسخ به دعوت وزیر امورخارجه کشورمان صورت می گیرد و در راستای گفتگو درباره مهمترین مسائل منطقه ای است.
وی درباره برگزاری رزمایش ارتش آمریکا در خلیج فارس نیز گفت: هرگونه تحرکی در این منطقه از سوی نیروهای دفاعی ایران به صورت کامل رصد خواهد شد و همه کسانی که در این منطقه حضور دارند باید مراقبت کنند تا اقدام تحریک آمیزی انجام ندهند.
مهمانپرست همچنین درباره برگزاری مانور نظامی ترکیه در مرزهای سوریه گفت: هر اشتباهی که باعث ورود درگیری های نظامی به خاک سوریه و ادامه عملیات تروریستی در این کشور شود تبعات سنگینی برای همه کشورهای منطقه خواهد داشت.
تلاش علمی و سیاسی برای تعیین رژیم حقوقی دریای خزر
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران با شدت و حساسیت از منافع کشور مراقبت میکند و درباره سهم ایران از دریای خزر و تعیین رژیم حقوقی آن نیز تلاشهای علمی و سیاسی را در دستور کار دارد.
رامین مهمانپرست در نشست خبری امروز در پاسخ به سؤالی درباره تعیین رژیم حقوقی دریای خزر با بیان اینکه جلسات کارشناسان ارشد و نمایندگان رؤسای جمهور 5 کشور ساحلی به صورت مستمر ادامه دارد و بحثها مورد تبادل نظر قرار میگیرد، افزود: بخش عمدهای از توافقات صورت گرفته ، ولی بخشهای باقیمانده نیازمند تصمیمات جدی و بزرگی است که در سطح مقامات ارشد کشورها اتخاذ میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه بر تدوین هر چه سریعتر رژیم حقوقی دریای خزر تأکید کرد و افزود: ما با تاخیر در این مسئله مخالفیم و با تصویب هر چه سریعتر آن همه کشورهای ساحلی به بهترین شکل میتوانند از مواهب این دریا به عنوان دریای صلح و دوستی بهره ببرند.
وی درباره دستگیری چند تن از اتباع کشورمان در کنیا و کویت گفت: این موضوعات جدید و قابل تأمل است؛ در کنیا دو تن از اتباع ما که سال گذشته با روادید قانونی و به منظور گردشگری وارد این کشور شده بودند بر اساس سناریوی طراحی شده از قبل، بازداشت شدند و اتهاماتی به آنها نسبت داده شد که به هیچ وجه مورد قبول ما نیست.
مهمانپرست ادامه داد: از مقامات دولت جدید کنیا میخواهیم که با تدبیر و درایت به بازبینی مجدد پرونده اقدام و در این زمینه تجدید نظر کرده و این افراد را آزاد کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد : اینگونه اقدامات در مواقعی صورت میگیرد که همکاریهای دو کشور با تحرک بیشتری انجام میشود و این اتفاق سال گذشته بعد از سفر موفق معاون اول رئیس جمهور کشورمان به کنیا صورت گرفت.
وی درباره دستگیری ها در کویت نیز گفت: سه سال پیش خبری توسط رسانههای کویتی منتشر شد مبنی بر کشف شبکه جاسوسی که عنوان شد برخی از اتباع ایرانی در آن حضور دارند که در همان زمان مقامات رسمی کویت و برخی کشورهای منطقه از جمله وزیر کشور عربستان این خبر را تکذیب کردند و اخیرا نیز یکی از مقامات کویتی اعلام کرد که تاکنون شبکه جاسوسی در کویت رصد نشده است.
مهمانپرست ادامه داد: اینکه مجددا چنین اتهاماتی در این مقطع زمانی مطرح میشود، ارتباط تنگاتنگی با تحولات منطقه و حرکت بیداری اسلامی پیدا میکند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به اینکه اعتراض رسمی خود را در این زمینه به مقامات کویتی اعلام کردهایم، افزود: به رغم عضویت کویت در کنوانسیون حقوق اتباع ، این کشور مانع دسترسی کنسولی ایران به اتباع خود شده که این اقدام خلاف کنوانسیونهای بینالمللی است و ما اعتراض خود را از طریق مجامع بینالمللی دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: این اقدامات کهنه، بینتیجه و سناریوهایی ساختگی است که هیچ مشکلی از کشورهای منطقه را حل نمیکند و بهتر است این کشورها به مشکلات داخلی خود پرداخته و پاسخگوی مطالبات مردمشان باشند.
وی درباره اظهارات مطرح شده مبنی بر ارتباط برخی از اتباع ایرانی با القاعده خاطرنشان کرد: این مسئله ریشه و اساسی ندارد و تفکر مقامات جمهوری اسلامی درباره همه گروههای تروریستی روشن است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ما بزرگترین قربانی اقدامات تروریستی بودیم و طرح چنین مطالبی در راستای پروژه ایران هراسی و اسلام هراسی دنبال میشود.
وی ادامه داد: کشورهایی که به این اقدامات دست میزنند خود از گروههای تروریستی از جمله گروهک منافقین حمایت میکنند و شاهد بودیم که آنها ، این گروهک را که 16هزار ترور را در کارنامه دارد از لیست گروه های تروریستی خارج کرده اند.
وی گفت: این موضوع برای افکار عمومی دنیا روشن شده و کشورهای غربی باید دست از تقسیم تروریسم به خوب و بد بردارند و حقوق ملتهای مستقل منطقه را به رسمیت بشناسند.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی درباره بازداشت یکی از اتباع جمهوری آذربایجان در تبریز توضیح داد: هر نوع تحرک غیر معمول و غیرمجاز توسط اتباع بیگانه در کشورما با حساسیت مورد رصد مقامات امنیتی قرار دارد و اجازه نمیدهیم برخی افراد با گرایشهای افراطی روابط خوب دو کشور را مخدوش کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: به رغم تأکید مقامات آذربایجان که با تحرک گروههای افراطی مخالفت میکنند، متاسفانه برخی افراد همچنان اصرار به انجام اقداماتی دارند که مغایر با روابط خوب دو کشور است.
وی افزود: فرد مورد اشاره در بازداشت نیروهای امنیتی ماست و پرونده اش در حال رسیدگی است.