خزانهدار کل کشور با بیان اینکه ارتقای جایگاه حسابرسی به افزایش شفافیت منجر میشود بر نقش حسابرسان در اقتصاد هوشمند تأکید کرد و گفت: اقتصاد هوشمند امکان دست یابی به رشد و توسعه پایدار را فراهم میکند.
وی اضافه کرد: اقتصاد هوشمند یکی از شش مؤلفهی اصلی جامعهی هوشمند است و دستیابی به آن به مدد فناوریهای پیشرفتهی اطلاعات و ارتباطات فراهم میشود.
اکرمی بر ضرورت استفاده از نرمافزارهای حسابرسی هوشمند تأکید کرد و ضمن تشریح مزایای بهرهبرداری از سازو کارهای هوشمند گفت: فناوری به میزان چشمگیری نقش حسابداران و حسابرسان را از محدودهی ثبت اطلاعات فراتر میرود و به مشارکت در راهبری سازمانها هدایت میکند.
وی بر تسریع هوشمند سازی حرفه حسابداری و حسابرسی تاکید کرد و با اشاره به اهمیت روز حسابدار افزود: درج روز حسابدار در تقویم رسمی را پیگیری میکنیم.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: خزانهداری کل کشور در سالهای اخیر به منظور تحقق اقتصاد هوشمند به طراحی سامانههای متعدد اقدام کرده است.
رئیس شورای عالی هفتم جامعه حسابداران رسمی ایران نیز در این همایش بر ضرورت توجه به همه مراحل زنجیرهی گزارشگری مالی برای دست یابی به سلامت مالی تأکید کرد.
آقای سعید جمشیدی فرد ضمن تبریک این روز با اشاره به ایجاد تشکلها و نهادهای مختلف در حوزهی حسابداری و نقش پراهمیت آنها گفت: این تشکلها اعم از خصوصی و عمومی باید همگرایی و تعامل بیشتر داشته باشند.
وی با اشاره به این که حسابداری، منافع عمومی را از منظر شفافیت، پاسخگویی و تأمین الزامات برنامهریزی فراهم میسازد بر تلاش شورای هفتم برای تعامل سازنده با تمامی ذینفعان تأکید کرد.
آقای جمشیدی فرد در بخش دیگری از سخنان خود به اختلاف نظرهای کارشناسی موجود از جمله در خصوص لایحه نهاد ناظر، که از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی و نیز با همت جمعی از نمایندگان مجلس تدوین شده اشاره کرد و گفت: اگر میخواهیم به حوزهی تخصصی نهادهای حرفهای ورود کنیم باید ادبیات و ساختارهای حرفهای را در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه بسیاری از کاستیهای موجود ناشی از مشکلات ساختاری و کلانتر است افزود: توجه نکردن بازار سرمایه در نوسانات یک سال اخیر به صورتهای مالی و شاخصها، باعث از دست رفتن موجودیت این بازار میشود.
رئیس شورای عالی هفتم جامعه حسابداران رسمی ایران، از انتقال مازاد تجدید ارزیابی به حساب افزایش سرمایهی شرکتها انتقاد کرد و با اشاره به این که این امر برخلاف استانداردهای حسابرسی است، خواهان آن شد که وضع کنندگان مقررات، به چنین نکاتی توجه کنند.
مدیرعامل سازمان حسابرسی نیز در این مراسم بر اهمیت استفاده از فناوری در حرفه حسابداری تاکید کرد و گفت: سرمایهگذاری در این زمینه ناکافی است و باید بیشتر در این زمینه سرمایهگذاری شود.
آقای موسی بزرگ اصل، افزود: حقالزحمه در حرفه حسابرسی مهمترین معضل ماست و نیاز به بازنگری دارد.
وی با اشاره به این که در سازمان حسابرسی ۹۶ درصد هزینهها پرسنلی است افزود: به همین علت، منابع مالی برای نیازهای سختافزاری و نرمافزاری و آموزش کافی نیست.
مدیر عامل سازمان حسابرسی با مقایسه حق الزحمه حسابرسی در ایران و جهان و تأکید بر این که منابع توسعه حرفهای باید در داخل خود حرفه تأمین شود گفت: با این حق الزحمهها، نمیتوان کاری پیش برد.
آقای بزرگ اصل به ظرفیت موجود در دانشگاهها در دورههای تکمیلی اشاره کرد و افزود: این ظرفیت باید به سمت تحقیقات حرفهای هدایت شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ارائهی تعاریفی از اقتصاد هوشمند گفت: ما در دنیای دیجیتال زندگی میکنیم و باید برای آن آماده بشویم؛ دنیای مجازی فرصتهای زیادی فراهم کرده و تهدیدهایی نیز همراه خود دارد.
مدیر عامل سازمان حسابرسی بر نقش حسابرسان در واکاوی و تحلیل دادهها تاکید کرد و افزود: یکی از دلایل ضعف تحلیل دادهها، داشتن تفکر سنتی در عرصه دیجیتال است.
وی همچنین به استفاده از خدمات حسابداری ابری اشاره کر که امکان میدهد در هر مکانی بتوانیم با سیستمهای حسابداری ارتباط برقرار کنیم.
بزرگ اصل با تأکید بر اهمیت اتوماسیون و سیستم یکپارچه تأکید کرد: باید جزایر منفصل فناوری را یکپارچه کرد.
مدیرعامل سازمان حسابرسی همچنین با اشاره به لایحهی نهاد ناظر گفت: تشکیل این نهاد در ۵۵ کشور مهم که بیش از ۸۰ درصد اقتصاد جهان را دارند اتفاق افتاده است.
وی همچنین تأکید کرد: در سازمان حسابرسی تلاش میکنیم در هماهنگی با جامعه حسابداران، لایحه نهاد ناظر باعث ارتقای هر دو بخش خصوصی و دولتی بشود.
گفتنی است؛ سازمان ثبت احوال کشور، دانشگاه الزهرا و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این همایش، سه واحد گزارشگر برتر بخش عمومی در یک سال اخیر معرفی شدند.