استقبال افغانستان، پاکستان و هند از کالاهای ایرانی
کالاها، محصولات و مواد غذایی ایرانی به علت کیفیت خوب، جایگاه مناسبی میان مردم و بازار کشورهای هند، افغانستان و پاکستان پیدا کرده است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، کالاها، محصولات و مواد غذایی ایرانی به دلیل کیفیت خوب آن، جایگاه مناسبی در بین مردم و بازار کشورهای هند، افغانستان و پاکستان پیدا کرده است.
افغانستان
مواد غذایی ایرانی به دلیل کیفیت، هم مرز بودن و فرهنگ مشترک ایران و افغانستان در بازارهای این کشور مورد استقبال قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، محصولات و مواد غذایی ایرانی برای مردم افغانستان نامی آشناست و تولیدات ایرانی در بازارهای این کشور همواره مورد استقبال مصرف کنندگان قرار میگیرد به طوری که برخی از محصولات از جمله رب گوجه فرنگی، مرباها و ماکارونی بیش از هشتاد درصد بازار را در اختیار خود دارند.
اما درعین حال تاجران افغان نیز انتظار دارند تسهیلاتی برای رونق واردات مواد غذایی از ایران به افغانستان فراهم شود.
پاکستان
پاکستان همسایه جنوب شرقی کشورمان با ۲۲۰ میلیون نفر جمعیت که میتواند بازار مناسبی برای محصولات ایرانی باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد، تنوع در کالاهای وارداتی به پاکستان زیاد است، اما با توجه به نزدیکی فرهنگی و اشتراکات بین دوکشور، پاکستان میتواند مقصد خوبی برای کالاهای ایرانی باشد. این در حالیست که قیمت کالاهای ایرانی به مراتب ارزانتر و با کیفیتتر از دیگر کالاهای وارداتی به این کشور است.
براساس آمارها، هم اکنون ۱۲۰ قلم کالای ایرانی وارد بازار پاکستان میشود که وجود موانع بانکی و تعرفههای گمرکی باعث کاهش تبادلات تجاری بین دو کشور همسایه شده است.
هزار کیلومتر مرز مشترک در کنار اشتراکات فرهنگی و تاریخی فراوان میتواند با رفع موانع تجاری، زمینه رسیدن به تجارت سالانه ۵ میلیارد دلار بین ایران و پاکستان را فراهم کند
هند
اجرایی شدن پنج سند بالادستی میزان داد و ستد تجار ایرانی و هندی را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، سندهای اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، تعرفههای ترجیحی، تهاتر مستقیم، تهاتر غیر مستقیم و معاضدت حقوقی وقضایی از فعالان مدنی و تجاری دو کشور از جمله این اسناد بالادستی و زمینهای برای توسعه کمی و کیفی تجارت دو کشور هستند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما، با بیان اینکه سند بالادستی اجتناب از اخذ مالیات مضاعف به امضای مقامات و مجالس دو کشور رسیده و در شرف اجرایی شدن است گفت: طبق این سند تجار دو کشور فقط یک بار مالیات پرداخت خواهند کرد و دیگر در دو مرحله مبدا و مقصد مالیاتی اخذ نخواهد شد.
خبرنگاران:
۱- بهنام یزدانی - کابل
۲- پیمان رحمانی - اسلام آباد
۳- حسن عبدالملکی - دهلی نو