خسارت ۵۳۱ میلیارد ریالی کرونا به تاسیسات گردشگری نیشابور
از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا پایان آبان امسال بیش از ۵۳۱ میلیارد ریال خسارت به تاسیسات گردشگری نیشابور وارد شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی ، رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی نیشابور گفت : شهرستان
نیشابور دارای ۵۳ واحد و تاسیسات گردشگری که شامل ۲۱ دفتر خدمات مسافربری و گردشگری، یک مجموعه گردشگری خصوصی، چهار واحد پذیرایی بین راهی، یک هتل چهار ستاره، یک هتل آپارتمان، یک هتل دو ستاره، یک هتل یک ستاره، یک مهمانپذیر و ۱۴ خانه مسافر و ۸ اقامتگاه بومگردی است.
اعتمادی افزود: متاسفانه از زمان شیوع ویروس کرونا، بیش از ۷۵ درصد کارکنان شاغل در تاسیسات گردشگری بیکار شدهاند و تاسیسات گردشگری در حال حاضر با یک چهارم ظرفیت فعال هستند و بقیه غیر فعال و یا تعطیل موقت هستند.
محمد اسماعیل اعتمادی افزود: با توجه به محدودیتهای اجتماعی ایجاد شده، هم اکنون ضریب اِشغال واحدهای اقامتی بین سه تا پانزده درصد است.
وی گفت : با توجه به خسارتهای شدید به تاسیسات و واحدهای گردشگری، یک سری بستههای حمایتی برای این مراکز در نظر گرفته شده است، از جمله امهال باز پرداخت تسهیلات بانکی قبلی که دریافت کرده بودند تا پایان سال ۹۹، تمدید مهلت پرداخت حق بیمه سهم کار فرما در سال ۹۹، امهال هزینههای آب و برق و گاز در سال ۹۹ امهال هزینههای مالیاتی سر رسید سال ۹۹ که تا پایان سال ۹۹ مهلت به صاحبان این صنایع در نیشابور داده شده است.
وی فزود : از اوایل امسال تا پایان آبان ، ۱۰۷ فقره پرونده دریافت تسهیلات کرونایی در حوزه گردشگری و صنایع دستی در سامانه میراث با مبلغ ۲۲ میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریال ثبت شده که تا کنون مبلغ ۸ میلیارد و ۴۲۰ میلیون ریال از طریق بانکهای عامل پرداخت قطعی شده است و بقیه در مراحل بعدی پرداخت است.
اعتمادی مطرح کرد: پرداخت تسهیلات بانکی بنیاد محور، با کارمزد ۱۲ درصد و با دوره تنفس ۶ ماهه که متقاضیان میتوانند با ثبتنام در سامانه تاسیسات گردشگری این تسهیلات را تقاضا و دریافت کنند که این تسهیلات، برای مجتمعهای گردشگری و واحدهای پذیرایی بین راهی از یک میلیارد ریال تا ۳.۵ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد : هتلها و هتل آپارتمانها تا سقف ۹ میلیارد ریال، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری از ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ میلیون ریال، واحدهای اقامتی بومگردی از ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیون ریال و راهنمایان گردشگری به ازای هر نفرشان ۲۰۰ میلیون ریال این تسهیلات در نظر گرفته شده است.