رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در سخنانی مدعی شد که کشورش برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برنامهریزی نمیکند.
به گزارش روز جمعه سایت شبکه روسیا الیوم، ترکی الفیصل، رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در سخنانی در واکنش به دیدار محرمانه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در نئوم که گفته می شود مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا نیز در این دیدار حضور داشته است مدعی شد که کشورش برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی آماده نمیشود.
ترکی الفیصل افزود ریاض چنین دیداری را رد کرده و به باور من صداقت و اعتبار عربستان بسیار بیشتر از شخصی مثل نتانیاهو است که به فساد متهم است و در موارد زیادی به مردم خودش دروغ میگوید.
این اظهارات در حالی است که پیش از این ترکی الفیصل و انور عشقی ژنرال باز نشسته سعودی مامور شده بودند تا با بسترسازی و آماده کردن افکار عمومی, زمینه عادی سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی را فراهم نمایند.
در همین ارتباط فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان نیز با تکذیب دیدار محرمانه نتانیاهو با بن سلمان در نئوم, در توئیتی نوشت: "من گزارش رسانهها درباره دیدار ادعایی ولیعهد با مقامهای اسرائیلی در جریان سفر مایک پومپئو (وزیر خارجه آمریکا) را دیدهام. چنین دیداری رخ نداده است. تنها مقامهای رسمی حاضر آمریکایی و سعودی بودند."
تلاش سعودی ها برای فاصله گیری از نتانیاهو با وجود اینکه بن سلمان نقش برجسته ای در همکاری با دولت ترامپ در اجرای طرح معامله قرن داشته این سوال را به وجود آورده است که این رویکرد چرا در دستور کار سعودی ها قرار گرفته است؟
به نظر می رسد به این سوال می توان سه پاسخ داد نخست اینکه پس از این دیدار, طرح ترور شهید محسن فخری زاده اجرا شد و به نظر می رسد نتانیاهو با چنین نقشه ای به نئوم رفته بود تا با بهره برداری از این دیدار, اینگونه القا کند که عربستان نیز در طرح ترور شهید فخری زاده با رژیم صهیونیستی همکاری داشته است و اکنون سعودی ها با تکذیب این دیدار و دروغگو خواندن نتانیاهو, می کوشند خود را از چنین اتهامی تبرئه کنند.
پاسخ دوم این است که پس از شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا, موقعیت سیاسی نتانیاهو نیز به دلیل فساد مالی و سیاسی شکننده شده و این احتمال وجود دارد که او نیز به سرنوشت ترامپ دچار شود و بنابراین, سعودی ها اکنون می کوشند از او فاصله بگیرند تا از تبعات سیاسی این شرایط در امان باشند.
تردیدی وجود ندارد که سقوط دو ضلع مثلث ترامپ, نتانیاهو و محمدبن سلمان, این انتظار را که ولیعهد عربستان نیز با چنین سرنوشتی روبرو شود تقویت می کند.
روزنامه صهیونیستی ها آرتص روز جمعه در یادداشتی با عنوان آیا همانند ترامپ پایان نتانیاهو هم رقم خواهد خورد؟ به خصوصیات مشترک روانی ترامپ و نتانیاهو پرداخت و افزود که رفتار جنون آمیز و خودشیفتگی نتانیاهو سبب شده که حتی راستگرایان نیز از او فاصله بگیرند و در صورت برگزاری انتخابات مجدد کنیست از او حمایت نکنند.
به نوشته هاآرتص، در میان جنگ جاری بر سر انحلال کابینه و متلاشی شدن ائتلاف حاکم فعلی، امروز شاهد تغییر جهت قابل توجه سمت و سوی برخی از احزاب هستیم که می توان نماد آن را در انتخابات پیش رو به خوبی دید به نحوی که ترجیحا دوره یکه تازی بنیامین نتانیاهو برای رسیدن به نخست وزیری را به پایان خواهد برد.
پاسخ سوم می تواند با شکست تلاش احتمالی نتانیاهو در نئوم برای تشکیل جبهه ای صهیونیستی و سعودی برای اقدام احتمالی علیه ایران مرتبط باشد.
پایگاه اینترنتی میدل ایست آی هفته گذشته به نقل از منابع آگاه در عربستان سعودی نوشت: محمد بن سلمان، تمایلی به پذیرفتن خواسته های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای موافقت با حمله به ایران ندارد.
------------------------------------------------------------
رضا محمد مراد