نفت و اقتصاد
افزایش بهای نفت در بازار لندن
در پی توافق گروه کشورهای تولید کننده نفت اوپک همراه با شرکای غیر عضو آن، اوپک پلاس {OPEC+}، برای افزایش تدریجی عرضه نفت به بازار از اول سال آینده، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، سبد نفتی اروپا، در معاملات روز جمعه به بالاترین حد خود از ماه مارس تاکنون رسید.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن، در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه فوریه با یک و نه صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین به ۴۹ دلار و ۲۴ سنت رسید. بهای شاخص نفتی در ساعات اولیه معاملات حتی از ۵۰ دلار در هر بشکه نیز رسیده بود.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه ژانویه با یک و یک صدم درصد افزایش به ۴۶ دلار و ده سنت رسید.
هان تان کارشناس شرکت کارگزاری «اف ایکس تی ام» (FXTM) در تحلیل و ارزیابی خود از اوضاع حاکم بر بازار میگوید: کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی اکنون دلایل کافی برای استقبال از توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی را دارند که روز گذشته توسط گروه کشورهای تولید کننده نفت اوپک همراه با شرکای غیر عضو آن، اوپک پلاس {OPEC+}، به دست آمد.
این گروه ۲۳ عضوی روز گذشته سرانجام با بازگشت تدریجی حدود دو میلیون بشکه به بازار موافقت کرد. طبق توافق اوپک پلاس در دوم دسامبر ۲۰۲۰، از اول ژانویه ۲۰۲۱، میزان کاهش تولید آن از هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به پنج میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه خواهد رسید. حال آنکه قبلا همین گروه تصمیم گرفته بود میزان کاهش خود را به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز برساند. هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است.
هان تان در بخش دیگر از سخنان خود گفت این توافق برای اقتصاد جهانی بیشتر قابل هضم است. اقتصادی که همچنان تلاش میکند از زیر بار و فشار بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) خارج شود. امضای این توافقنامه باعث شد تا بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، به بالاترین حد خود از ماه مارس گذشته تاکنون برسد.
در آن زمان نشست سران گروه کشورهای تولید کننده نفت اوپک همراه با شرکای غیر عضو آن، اوپک پلاس {OPEC+}، به علت اختلاف میان روسیه و عربستان سعودی، دو وزنه سنگین این گروه نفتی، به شکست انجامید. در پی شکست این نشست جنگ قیمتها بین عربستان سعودی و روسیه آغاز شد امری که به کاهش شدید قیمت نفت در بازار جهانی منجر شد.