کرونا همچنان میتازد؛
بیش از ۱,۵۱۴,۵۷۶ نفر قربانی کرونا در جهان
تعداد مبتلایان رسمی به ویروس کرونا به بیش از ۶۵,۶۵۹,۶۴۳ نفر رسید.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از سازمان بهداشت جهانی کشورهای مکزیک ، روسیه و لهستان در بیست و چهار ساعت گذشته با بیشترین تعداد قربانی کرونایی در صدر فهرست قرار دارند.
مکزیک/ درخواست رئیس جمهور مکزیک از مردم برای ماندن در خانه هایشان در تعطیلات
خبرگزاری رویترز روز جمعه از مکزیکو سیتی گزارش داد آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهور مکزیک امروز اعلام کرد {برای مهار شیوع کرونا} از مردم کشورش خواسته است که در تعطیلات سال نو میلادی در خانه هایشان بمانند و به جزء در موارد ضروری بیرون نیایند.
نروژ/ وعده وزیر بهداشت برای دریافت دو میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن در سال آینده میلادی
خبرگزاری رویترز روز جمعه در خبری فوری از اسلو گزارش داد وزیر بهداشت نروژ امروز اعلام کرد در سه ماهه نخست سال آینده میلادی (۲۰۲۱) ما دو میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن از شرکتهای فایزر، مدرنا و آسترازنکا برای واکسیناسیون یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر دریافت خواهیم کرد.
سوئیس/ ابتلای ۴۳۸۲ نفر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته
خبرگزاری رویترز روز جمعه در خبری فوری از برن گزارش داد طی ۲۴ ساعت گذشته چهار هزار و ۳۸۲ نفر دیگر در سوئیس به ویروس کرونا مبتلا شدند و ۱۰۱ نفر دیگر نیز جان خود را از دست دادند.
اسپانیا/ تلاش دولت برای واکسینه کردن ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر در سال آینده میلادی
خبرگزاری رویترز روز جمعه از مادرید گزارش داد پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا امروز اعلام کرد دولت این کشور به دنبال واکسینه کردن ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر علیه کرونا تا ماههای مه و ژوئن سال آینده میلادی (۲۰۲۱) است.
المپیک/ تعویق المپیک ۲.۳ میلیارد یورو هزینه خواهد داشت
مسئولان برگزاری بازیهای المپیک توکیو روز جمعه اعلام کردند به تعویق افتادن بازیهای المپیک توکیو به سال ۲۰۲۱ به علت شیوع ویروس کرونا، ۲۹۴ میلیارد ین هزینه اضافی (۲.۳ میلیارد یورو) هزینه روی دست دولت ژاپن خواهد گذاشت.
مارس امسال دولت ژاپن و کمیته بین المللی المپیک (IOC) به علت نگرانیهای مرتبط با بحران کرونا تصمیم گرفتند بازیهای المپیک توکیو را که در ابتدا برای ۲۴ ژوئیه تا ۹ اوت برنامه ریزی شده بود، به سال آینده موکول کنند. از آن زمان مسئولان برگزارکننده بازیهای المپیک تأثیر مالی تعویق این رویداد ورزشی جهانی را ارزیابی کرده اند.
مسئولان برگزاری المپیک توکیو روز جمعه اعلام کردند دولت کلانشهر توکیو باید ۱۲۰ میلیارد ین (۹۵۰ میلیون یورو)، کمیته المپیک ژاپن ۱۰۳ میلیارد ین (۸۱۰ میلیون یورو) و دولت ژاپن ۷۱ میلیارد ین (۵۶ میلیون یورو) پرداخت کند.
به گزارش رویترز از توکیو، کمیته بین المللی المپیک پیش از این اعلام کرده بود که برای تأمین هزینههای تأخیر بازیهای المپیک توکیو ۶۵۰ میلیون دلار کمک خواهد کرد. این مبلغ جدا از هزینههایی است که مسئولان برگزاری بازیهای المپیک توکیو روز جمعه اعلام کردند.
توشیرو موتو، مدیر کل کمیته برگزاری بازیهای المپیک توکیو گفت سهم کمیته از هزینههای تعویق بازیها، از طریق یک صندوق احتیاط، یک صندوق بیمه و مشارکتهای جدید تأمین خواهد شد.
یوشیرو موری رئیس کمیته برگزاری بازیهای المپیک نیز اعلام کرد که کمیته بین المللی المپیک موافقت کرده است که از هرگونه حق امتیاز اضافی حاصل از مشارکتهای جدید منعقد شده توسط کمیته برگزاری، چشم پوشی نماید.
آخرین بودجه رسمی منتشر شده در دسامبر ۲۰۱۹ توسط کمیته برگزاری بازیهای المپیک که چند ماه قبل از به تعویق انداختن بازیها منتشر شد، بالغ بر ۱۲.۶ میلیارد دلار (۱۰.۳۵ میلیارد یورو) اعلام شده بود.
بی اثر بودن برخی ضدعفونی کنندهها در انگلیس
روزنامه دیلی میل نوشت برخی از مواد ضد عفونی کننده دست که در تبلیغات در انگلیس، به عنوان نابود کننده ویروس کرونا معرفی میشود، موثر نیستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، این نشریه انگلیسی افزود: کارشناسان بهداشتی میگویند تعدادی از ژلهای ضد عفونی کننده که در انگلیس به عنوان نابود کننده ویروس کرونا تبلیغ و فروخته میشوند، میزان الکل لازم برای نابودی این ویروس را ندارند و مصرفشان، بی فایده است.
به نوشته دیلی میل، کارشناسان معتقدند مواد ضد عفونی کننده دستها اگر کمتر از ۶۰ تا ۹۰ درصد الکل داشته باشند، نمیتوانند ویروس کرونا را از بین ببرند. در پی هشدار کارشناسان بهداشتی، شماری از شرکتهای فروش اینترنتی در انگلیس، از جمله ئی بی (eBay) و اتسی (Etsy)، فروش ژلهایی را که اثر ضد عفونی کنندگی ندارند، متوقف کردند.
روزنامه دیلی میل نوشت کارشناسان بهداشتی و سازمانهای مسوول، ۱۸ ژل ضد عفونی کننده دست را که به عنوان کشنده ویروس کرونا تبلیغ و در فضای مجازی ویا در فروشگاهها فروخته میشود بررسی کردند و مشخص شد شماری از تولید کنندگان، با دروغگویی و ادعاهای نادرست، به فریب مشتریان مشغول هستند.
این روزنامه به نقل از کارشناسان بهداشتی نوشت شماری از ژلهای ضد عفونی دست که تبلیغ میشود نابود کننده ویروس کروناست، کمتر از ۱۰ درصد الکل دارد و کاملا بی فایده است. دیلی میل با انتشار نام این مواد به اصطلاح ضد عفونی کننده، از مشتریان خواسته است فقط تولیدات شرکتهای معتبر را مصرف کنند.
افزایش عرضه کالاهای تقلبی در انگلیس به یکی از نگرانیهای مردمی در این کشور مبدل شده است.
سازمان جهانی بهداشت/ آدهانوم: پس از پایان کرونا با چالشهای بزرگتری مواجه خواهیم بود
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت در دومین روز نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل درباره تازهترین تحولات مربوط به شیوع کرونا در جهان گفت: پس از پایان شیوع کرونا با چالشهای بزرگتری در مقایسه با آنچه پیش از شیوع کرونا وجود داشت، مواجه خواهیم بود.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا میزان مفید بودن پوشش بهداشتی فراگیر برای شهروندان در همه کشورها را اثبات کرد. باید در بخش خدمات جهانی بهداشت به ویژه مراقبتهای اولیه سرمایه گذاری کرد.
جشنهای امسال کریسمس چندان گسترده نخواهد بود
مردم فرانسه امسال مراسم جشن گسترده کریسمس نخواهند داشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، ژان کَستِکس نخست وزیر فرانسه طرح واکسیناسیون کووید ۱۹ در فرانسه را که برای همه رایگان خواهد بود و با ذخیره واکسنی که اجازه واکسیناسیون ۱۰۰ میلیون نفر را میدهداعلام کرد.
نخست وزیر فرانسه گفت واکسیناسیون در سه مرحله اجرایی میشود. کستکس همچنین توصیه کرد که برای مراسم شام کریسمس بیش از شش بزرگسال سر یک میز ننشینند.
اگرچه مقررات منع آمد و شد در شب کریسمس لغو شده است، اما در مورد تعداد افراد حاضر در مراسم شام توصیههایی شده است.
بسیاری از مردم فرانسه از این ایده حمایت کردند. زنی میگوید ما هم مانند سایر خانواده هستیم.
مردی میگوید اینکه شش نفر در مراسم حضور داشته باشند به این معناست که پدر بزرگ و مادر بزرگها نباید باشند.
مرد مسنی میگوید ما تصمیم گرفتیم تنهایی مراسم را برگزار کنیم و با حضور فرزندانیم که ممکن است ما را به کووید مبتلا کنند خطر نکنیم. آنها کار میکنند و با بیرون از خانه تماس دارند.
زنی میگوید ما خانواده کوچکی هستیم و از همین رو برای ما فرقی نمیکند.
به دلیل محدود بودن گردهماییهای خانوادگی امسال از مراسمهای گسترده خبری نخواهد بود.
باوجود آنکه میزان شیوع همه گیری در فرانسه کاهش یافته است، اما دولت نمیخواهد پیش از رسیدن واکسن خطر کند. امسال هم جشن گرفتن کریسمس امکان پذیر است، اما باید به پروتکلها پایبند بود.