نمایشگاه دستاوردهای تحقیقاتی و صنعتی نیروی دریایی راهبردی ارتش عصر امروز با حضور سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی در ستاد این نیرو افتتاح شد.
در این نمایشگاه بخشی از تلاشهای محققان، کارشناسان و نخبگان نیروی دریایی ارتش در تعامل با صنایع تابعه ودجا، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاههای کشور با هدف دستیابی به نیازهای تحقیقاتی و دفاعی یگانهای رزمی و عملیاتی نیروی دریایی متناسب با تهدیدات روز و قطع کامل وابستگی قطعات و تجهیزاتی و تحقق بیانات فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) مبنی بر گام برداری در مسیر جهش تولید به نمایش گذاشته شده است.
سونار کشف زیر دریایی توسط بالگرد، انواع قطعات و بردهای فرستنده و گیرنده رادارهای هوایی و سطحی، دستگاه مخابرات بی سیم جهت ارتباط یگانهای شناور با زیردریایی و غواص و انواع قطعات الکترونیکی پیشرفته و دارای فناوری پیچیده بخشی از تجهیزات به نمایش درآمده در نمایشگاه است.
از دیگر دستاوردهای به نمایش در آمده، نسخه بهینه سازی شده پهپاد عمود پرواز دریا پایه پلیکان بوده که نسبت به نسخه قبل از تداوم پروازی و قابلیتهای عملیاتی بیشتری برخوردار است.
یکی از بخشهای مهم نمایشگاه بخش ویژه پروژه جاسک ۲ است.
در این بخش موشک زیر سطح به سطح جاسک ۲ که توانایی انهدام اهداف سطحی را از فاصله دور توسط زیر دریایی بدون حضور در سطح آب دارد، ارائه شد.
این موشک در حال حاضر همه آزمایشهای میدانی خود را سپری کرده و توسط صنایع دفاعی کشور در فاز تولید انبوه قرار گرفته است.
در بخش سامانههای رانش یگانهای شناور رزمی، ساخت بخش قابل توجهی از قطات یدکی و بهینه سازی فرایندها و روشهای تعمیرات اساسی موتورهای دریایی با تعامل شرکتهای دانش بنیان و دانشگاههای کشور مسیر را برای ورود به فاز ساخت موتورهای اختصاصی یگانهای شناور رزمی فراهم نموده که در این نمایشگاه بخشی از این دستاوردها ارائه گردیده است.
در غرفه سامانههای شناسایی و رهگیری و هدایت تیر نیز انواع سامانههای الکترواپتیک و رهگیر و نیز موشکهای ضد یگانهای شناور سطحی دشمن، با قابلیت نصب بر روی بالگرد به معرض نمایش گذاشته شده است.
با ابتکار متخصصان سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نداجا یک سامانه پیشرانه پرتابل با حمل آسان و کاربری راحت طراحی و ساخته شده است که این سامانه بدون نیاز به زیرساخت و به سادگی بر روی انواع یگانهای شناوری که به دلایل مختلف سامانهای رانش خود را از دست داده یا شناورهایی که فاقد سامانه رانش مستقل میباشند نصب شده است و قابلیت تحرک در دریا را برای آنها فراهم مینماید.
هواپیمای اطلاعاتی - آموزشی چکاوک یکی دیگر از دستاوردهای تحقیقاتی و صنعتی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در همکاری شرکتهای دانش بنیان بود که با هدف اجرای عملیات اطلاعاتی و آموزش خلبانان بال ثابت نداجا ساخته شده و به هوادریای نداجا الحاق شده اند.
در بخشی از این نمایشگاه نیز توانمندی متخصصان داخلی در طراحی و ساخت انواع سامانههای جنگ الکترونیک، پشتیبانی الکترونیکی و مقابله با ریز پرندهها و نیز انواع سامانههای جمع آوری اطلاعاتی به رویت مقام بازدید کننده رسید.