آسیبهای مالی که به باشگاه داران در طول ۱۰ ماه تعطیلات کرونایی وارد شد مسئولان را بر آن داشت تا برای دریافت وام گزینهای را در سامانه کارآ فعال کنند.
به گزارش خبرنگار اخبار ورزشی خبرگزاری صدا وسیما؛ چند ماهی از اجرای طرح کارآ برای کمک مالی به باشگاه داران میگذرد، اما هنوز بسیاری از آنها موفق به دریافت وام ۱۶ میلیون تومانی نشده اند.
بسیاری از باشگاه داران قوانینی را که برای دریافت این وام وضع شده است عامل مشمول نشدنشان برای گرفتن وام میدانند و خواهان حضور یک باشگاه دار به عنوان نماینده در جلسات تصمیم گیری هستند.
این مشکلات و گلایهها ما را بر آن داشت تا با مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران مصاحبه داشته باشیم و وی به تفصیل پاسخگوی سوالات خبرنگار خبرگزاری صداو سیما باشد.
نصرالله پریچهره در این خصوص، گفت: میدانیم که تعطیلات کرونایی به صاحبان باشگاههای ورزشی به خصوص کسانی که مستاجر هستند چه در بخش خصوصی و چه کسانی که از ماده ۵ الحاق ۲، اقدام به اجاره اماکن ورزشی کرده اند ضرر زیادی وارد کرده است.
وی افزود: براساس تصمیم مسئولان وزارت ورزش و جوانان اماکنی که بصورت ماده ۵ الحاق ۲ اجاره داده شده بود مستاجران آن تا ۶ ماه شامل بخشودگی شوند و اگر این تعطیلات تکرار شد زمان بخشودگیها افزایش پیدا میکند و همچنین این افراد اگر بخواهند سال آینده همان اماکن را اجاره کنند بدون افزایش قیمت و طبق روال گذشته با آنها برخورد میشود.
اما در شرایط کنونی وضعیت باشگاههای خصوصی نگرانیهایمان را بیشتر کرده است چرا که اکثر صاحبان آن مستاجر هستند و درآمدی ندارند، رایزنیهایی را با وزارت تعاون و کار انجام دادیم که به تشکیل کارگروه ورزشی و همچنین تخصیص اعتبار منتج شد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران گفت: بر این اساس باشگاه دارانی که اصول و مقررات از جمله بیمه افراد شاغل در آن مجموعه ورزشی (خدمه، مربی، مدیرداخلی) را رعایت کرده باشند شامل دریافت وام ۱۶ میلیون تومانی خواهد شد.
در مورد نحوه اجرای این طرح اعتراضات زیادی وارد شده بطور مثال برخی باشگاه داران اعلام کرده اند که مربیان آنها بصورت پاره وقت حضور دارند و بیمه نیستند، پریچهره در واکنش به این صحبت خبرنگار ما افزود: من این مسئله را قبول دارم، اما بسیاری از افراد و باشگاه داران هم از این طرح استفاده کردند طبق آماری که من دارم از ۳۱۶ باشگاه تهرانی درخواست خود را در «سامانه کارآ» ثبت کرده اند که از میان آنها تاکنون ۱۵۵ باشگاه دار وام خود را دریافت کرده اند و ۱۷۲ پرونده هم در حال بررسی است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا در ایام کرونایی گزینه بیمه برای تایید فعالیت قانونی باشگاه داران اعلام شده است؟ گفت: این مسئله جدید نیست بلکه حدود یک دهه میشود که بحث اشتغالزایی در باشگاههای خصوصی ایجاد شده است.
در آن زمان هم مصوبهای بود که باید امور بیمه انجام میشد و بر اساس آن بیمه شدگان رصد و راستی آزمایی میشدند و به ازای هر ۴۹ نفر بیمه شده مبلغی بعنوان وام به باشگاه دار تعلق میگرفت.
مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران افزود: در شرایط کنونی بسیاری از باشگاه داران بخش خصوصی به سختی افتاده اند، اما امیدواریم باز هم در جلساتی که در وزارت ورزش و اداره کل تشکیل میدهیم اعتباراتی از منابع دیگر برای این دسته از باشگاه داران تهیه کنیم و یا تخفیفاتی مثل تخفیفات مالیاتی برای آنها در نظر بگیریم تا شرایط کرونایی منجر به بسته شدن باشگاهها در دراز مدت نشود.
بعد از اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا باشگاه داران ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ را تعطیل کردند و طبق قانون برای بیمه شدگان هم حق بیمه پرداخت نکردند، اما هم اکنون در سامانه کارآ اعلام شده است کسانی که سه ماه مذکور پرداختی نداشته اند شامل دریافت وام نمیشوند، پریچهره با تایید صحبتهای خبرنگار، گفت: تا آنجا که من اطلاع دارم در زمان مدیریت گلمحمدی این مسئله در جلسات کمیسیون ماده ۵ مطرح، نامه نگاریهای لازم هم انجام شده است.
وی افزود: ما با باشگاه داران هماهنگ هستیم امیدوارم این مسئله در کارگروهی که بنا به درخواست ما با حضور باشگاه داران در وزارت تعاون برگزار میشود، رسیدگی و مشکل برطرف شود تا این دسته از فعالان جامعه ورزش بیش از این در این روزهای کرونایی متضرر نشوند چرا که آنها طبق بخش نامه ستاد ملی مبارزه با کرونا عمل کرده اند.
مدیرکل ورزش و جوانان تهران گفت: حدود سه سالی میشود که در وزارت ورزش و جوانان اداره کل امور باشگاهها با حضور کارشناسان و برخی باشگاه داران راه اندازی شده که به مسائل و مشکلات این قشر از فعالان جامعه میپردازد.
اخیراً در تهران اتحادیه یا صنف باشگاه داران تشکیل شده است که من به شدت از این مسئله استقبال کرده ام و به آنها اعلام کردم که پیشنهادات و طرحهای آنها را در کمیسیون امور باشگاه داران وزارت ورزش و جوانان و همچنین در کارگروه وزارت کار و تعاون مطرح خواهم کرد.
پریچهره افزود: برای این که بتوانیم مربیان کشور را شناسایی کنیم از فدراسیونها درخواست کردیم که تقاضای مربیان را مورد بررسی قرار دهند متاسفانه برخی افراد به این مورد مبنی بر این که آنها با فدراسیون مربوطه ارتباطی ندارند، اعتراض داشتند در صورتی که این مسئله توجیهی ندارد.
وی تصریح کرد: همه مربیان ایران در رشتههای مختلف کارت مربیگری شان در درجات مختلف را از فدراسیون دریافت میکنند این اعتراض آنها منطقی نیست چرا که فدراسیونها بانک اطلاعاتی ما در این مورد محسوب میشوند و سنوات مربی، درجه کارت و نوع فعالیت (پاره وقت و تمام وقت) آنها را در اختیار دارند.
مدیرکل ورزش و جوانان تهران گفت: حتی بسیاری افراد تا به حال فعالیت خاصی در رشته خود بعنوان مربی نداشته اند، فدراسیونها در آماری که ارائه میکنند در این مورد هم اطلاعات دارند.
پریچهره افزود: با توجه به این مواردی که مطرح کردم اگر کسی باز هم نسبت به نحوه پرداخت وام اعتراض دارد، بخش بازرسی اداره کل ورزش و جوانان تهران به عنوان مدعی العموم به این مسئله رسیدگی میکند.
وی گفت: فدراسیونها به همه باشگاههایی که جواز و پروانه کسب دارند اعلام کرده نسبت به ارائه مدارک در «سامانه کارآ» اقدام کنند.
مدیرکل ورزش و جوانان تهران افزود: با وجود مواردی که مطرح کردم باز هم اگر فردی هست که احساس میکند از طرف فدراسیون، اداره کل ورزش شهرستانش مورد توجه قرار نگرفته به اداره کل ورزش تهران مراجعه و مراتب اعتراضش را اعلام کند.
با وجود موارد مطرح شده بسیاری از باشگاه داران بخش خصوصی به علت مشکلات مالی باشگاههای خود را تعطیل کرده اند و به مشاغل دیگر روی آورده اند.