سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت: ۸۵ کارآزمایی بالینی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی با استفاده از منابع معتبر این طب برای پیشگیری و مقابله با کرونا درحال انجام است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، دکتر نفیسه حسینی یکتا امروز در نشست خبری با تاکید بر هدفمند کردن کارآزماییهای بالینی و تحقیقاتی این حوزه اضافه کرد:در این راستا حدود ۸۵ کارآزمایی بالینی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی با استفاده از منابع معتبر طب سنتی در سامانه آی آی تی سی ثبت شد و این دفتر مرتبا گزارشهای نهایی این کارآزماییها را مورد رصد قرار میدهد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۹ کارآزمایی بالینی به انتها رسیده است و برخی از انها در جلسهای که هفته گذشته در کمیته علمی ستاد کرونا بود مورد برررسی قرار گرفت و تحت بررسیهای نهایی است و در صورتیکه بتواند این موارد پژوهشی را نیز پشت سر بگذارد میتواند در مسیر پیشگیری و درمان به کمک نظام سلامت بیاید.
دکتر حسینی یکتا با اشاره به اینکه در شرایط همه گیری کرونا استفاده از همه ظرفیتهای نظام سلامت معقول و منطقی به نظر میرسد گفت:با همین دیدگاه، دفتر طب ایرانی با تشکیل کمیته علمی از خبرگان صاحب تجریه در این حوزه اقدام به تدوین محتواهای علمی کرد.
وی افزود: برای اینکه این تولید محتوا بهترین استفاده از آموزههای موجود را داشته باشداستفاد از تجربههای بین المللی را هم مدنظر قراردادیم و در این خصوص با داشتن وبینار با مقامات کشورهایی از جمله چین که در حوزه طب سنتی فعال هستند و در کنترل و پیشگیری در خصوص همه گیری بیماری کرونا از ظرفیت طب سنتی شان در نظام سلامت استفاده کردند سعی در جمع آوری اطلاعات و منابع معتبری در این خصوص داشته ایم.
دکترحسینی یکتا گفت: در این راستا چندین محتوای علمی از جمله محتواهایی که کمک به پیشگیری در کرونا، کمک به تاب آوری کارکنان درمان و همچنین توصیههای پیشگیرانه و کمک درمانی طب ایرانی ویژه پزشکان از سوی این دفتر منتشر شد.
سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: برای اینکه در مرحله اول عملیاتی محتواهای علمی مورد تایید شویم، مرکز ارائه خدمات طب سنتی ویژه بیماران کرونا تحت نظر دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی و اقبال عمومی از آن شد.
وی گفت:در این مرکز هم با پاسخگویی تلفنی و هم حضوری و حضور متخصصان طب سنتی ایرانی و متخصصان عفونی به صورت تلفیقی به بیماران ارائه خدمت میشود.
حسینی یکتا ابراز امیدواری کرد با هماهنگی معاون درمان وزارت بهداشت به زودی شاهد راه اندازی مراکز مشابهی در سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور هم باشیم تا بتوانیم با حضور متخصصان طب سنتی و عفونی بهترین درمانها ارائه شود و با ایجاد بستری مناسب برای ارائه خدمات - بازار سودجویی و مدعیان دروغیین این حوزه کمرنگ شود و مردم بتوانند توصیههای مفید را در این مراکز دریافت کنند.