ادامه همه گیری بیماری کووید ۱۹
بیش از ۶۲ میلیون مبتلا در جهان
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون بیش از ۶۲ میلیون نفر در جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند که از این تعداد بیش از یک میلیون و چهارصد هزار نفر جان باخته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان جهانی بهداشت تاکنون شصت و دو میلیون و یکصد و نه هزار و چهارصد و پنجاه و سه نفر در جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند که از این تعداد یک میلیون و چهارصد و پنجاه و یک هزار و هفتصد و هفتاد و هشت نفر جان باخته و چهل و دو میلیون و هشتصد و نود و نه هزار و نهصد و چهل نفر نیز بهبود یافته اند.
برخی از تازهترین تحولات همه گیری کرونا
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از پاریس برخی از تحولات جدید مرتبط با همه گیری کرونا در جهان را در بیست و چهار ساعت اخیر به این شرح اعلام کرد:
بازگشایی کسب و کارها و فروشگاهها در فرانسه
برخی کسب و کارهایی که غیرضروری طبقه بندی شده بودند از روز شنبه پس از یک ماه تعطیلی به علت قرنطینه اجازه بازگشایی پیدا کردند. اجازه بازگشایی این کسب و کارها در فاصله یک ماه مانده به تعطیلات نوئل که میتواند برای آنها سودآوری زیادی داشته باشد، صادر شده است.
فرانسه همچنین به شهروندان اجازه داده است تا به مدت سه ساعت تا شعاع بیست کیلومتری محل زندگی خود تردد کنند در حالی که تا کنون آنها میتوانستند به مدت یک ساعت و تا شعاع یک کیلومتری از محل زندگی خود دور شوند.
تشکیلات عالی بهداشتی فرانسه موافقت خود را با استفاده از تستهای آنتی ژنیک که به مراتب از تستهای ویروسی پی سی آر سریعتر است، اعلام کرد.
تعدیل تدابیر پیشگیرانه در آرژانتین
دولت آرژانتین نیز برخی از تدابیر و محدودیتهای پیشگیرانه ضدکرونا را تعدیل کرد. آلبرتو فرناندز رئیس جمهور این کشور با کاهش محدودیتهای بهداشتی پیشگیرانه اعلام کرد فقط دو شهر در جنوب کشور همچنان در قرنطینه بهداشتی میمانند. با این حال استفاده اجباری از ماسک، منع برگزاری نمایش و نشستهای بیش از ده نفر در فضاهای سرپوشیده همچنان به قوت خود باقی است.
منع تجمعات در لس آنجلس
تجمعات در لس آنجلس ممنوع شد. مقامات لس آنجلس پس از بستن بارها و رستورانها، بسیاری از تجمعات عمومی و خصوصی را به مدت سه هفته ممنوع کردند این در حالی است که منحنی موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ همچنان روندی صعودی دارد.
تدبیر تشویقی دولت برای کاهش شیوع ویروس
در توکیو فروشگاهها و مراکزی که مشروبات الکلی ارائه میکنند، ملزم شده اند که از امروز شنبه به مدت سه هفته از ساعت ۲۲ فعالیت خود را متوقف کنند. این تدبیر الزام آور نیست، اما آنهایی که این تدبیر را رعایت کنند از حمایتهای دولت برخوردار خواهند شد.
تازهترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا
طبق آمار و ارقامی که خبرگزاری فرانسه از منابع رسمی کشورهای مختلف جهان تا ظهر روز شنبه جمع آوری کرده است، همه گیری کرونا که اواخر دسامبر آغاز شد تا کنون بیش از یک میلیون و چهارصد و چهل هزار قربانی در جهان گرفته است. در این مدت نزدیک به شصت و یک میلیون و ششصد هزار مورد ابتلا به کووید ۱۹ رسما در جهان ثبت شده که از این تعداد بیش از ۳۹ میلیون نفر درمان شده اند.
در میان کشورهای جهان آمریکا با دویست و شصت و چهار هزار و هشتصد و شصت و شش مورد مرگ و میر ناشی از کرونا بیشترین تلفات را در جهان متحمل شده است. پس از آمریکا برزیل، هند، مکزیک و انگلیس قرار میگیرند.
شمار تلفات ویروس کرونا در قاره اروپا نیز روز شنبه از مرز چهارصد هزار نفر فراتر رفت. ایتالیا و فرانسه هر کدام با ثبت بیش از پنجاه هزار مورد مرگ و میر ناشی از کرونا آلودهترین کشورهای اروپایی به ویروس کرونا قلمداد میشوند.
ایتالیا با "استخوانهای خرد شده" از کرونا رهایی مییابد
مشاور علمی وزیر بهداشت ایتالیا با اشاره به بحران اقتصادی ناشی از همه گیری گسترده دوباره ویروس کرونا در این کشور گفت: ایتالیا با استخوانهایی خرد شده از همه گیری رهایی پیدا میکند.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان "آدنکرونوس"، "والتر ریچاردی"، مشاور علمی "روبرتو اسپرانتسا" وزیر بهداشت و درمان ایتالیا با اشاره به موج گسترده بیماری کووید-۱۹ که این کشور را دربرگرفته و نیز با یادآوری بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی (۸۸ شمسی) که گریبانگیر این کشور شده بود، گفت: ایتالیا با استخوانهایی خرد شده از همه گیری این بیماری رهایی پیدا میکند. چرا که در واقع، پیش از این نیز در بحران عمیقی فرو رفته بود: ایتالیا تنها کشوری بود که هنوز از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی نجات نیافته بود. در حالی که دیگر کشورها، حتی یونان که پیشتاز بحران بود، از آن خارج شده بود.
جدیدترین آمار کرونا در برخی کشورهای عربی
جدیدترین آمار کرونا در برخی کشورهای عربی منتشر شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، عراق با ۵۴۸ هزار و ۸۲۱ مبتلا و ۱۲ هزار و ۲۰۰ فوتی بیشترین مبتلایان و فوتیها را در کشورهای عربی به خود اختصاص داده است.
عربستان با ۳۵۶ هزار و ۹۱۱ مبتلا و مغرب با ۳۴۵ هزار و ۲۷۶ مبتلا بعد از عراق به ترتیب بیشترین مبتلایان را در کشورهای عربی دارند.
مصر با شش هزار و ۶۰۸ فوتی بعد از عراق بیشترین فوتیها را در کشورهای عربی دارد.
محدودیتهای کرونایی در آلمان احتمالا تا بهار ادامه دارد
وزیر اقتصاد روز شنبه در مصاحبهای اعلام کرد محدودیتهای کرونایی احتمالاً تا بهار در آلمان ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزری فرانسه از برلین، پیتر آلتمایر به روزنامه دی ولت Die Welt گفت: "ما سه یا چهار ماه طولانی زمستان در پیش داریم. "وی تصریح کرد: "بسیاری از موارد بستگی به ورود واکسن دارد. ممکن است که محدودیتها در ماههای اول سال ۲۰۲۱ نیز ادامه داشته باشند ".
آلمان، که نسبت به بسیاری از کشورهای همسایه در برابر همه گیری مقاومت کرده است، اما در حال حاضر برای مهار موج دوم کووید ۱۹ تلاش میکند، روز چهارشنبه تصمیم گرفت اقدامات خود را برای مبارزه با ویروس سختتر کند.
هدف این است که با محدود کردن تعداد شرکت کنندگان در اجتماعات خانوادگی به پنج نفر، به استثنای جشنهای پایان سال، امکان تماس بیشتر تا ابتدای ژانویه را کاهش دهیم.
در مقابل نمایندگان، آنگلا مرکل، صدراعظم، این اقدام را با وجود سطح "خیلی زیاد" موارد ابتلای جدید توجیه کرده است، هرچند"در برخی از کشورهای همسایه شمار موارد ابتلا رو به کاهش است.
فرانسه، که در ماه نوامبر تحت قرنطینه شدیدتر از آلمان قرار گرفت، یکی از کشورهایی است که در آن موارد ابتلا روزانه به شدت کاهش یافته است. این کشور تصمیم گرفته است محدودیتهای خود را به تدریج کاهش دهد.
در آلمان، طبق گزارش موسسه رابرت کخ، موارد جدید روزانه همچنان روز شنبه از ۲۱۰۰۰ نفر فراتر رفته است، در حالی که تعداد موارد فوت ناشی از کرونا در ۲۴ ساعت با ۳۷۹ نفر افزایش یافته و در مجموع ۱۵۹۶۵ نفر بوده است.
شمار پزشکان قربانی کرونا در ایتالیا از ۲۰۰ نفر فراتر رفتبا توجه به بدتر شدن شرایط همه گیری ویروس کرونا در ایتالیا، سازمان نظام پزشکی این کشور تعداد پزشکان جان باخته ناشی از این ویروس را بیش از ۲۰۰ نفر اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ایتالیایی زبان "کوریره دلا سرا"، سازمان نظام پزشکی و نیز اتحادیه جراحان ایتالیا در تازهترین گزارش خود، تعداد پزشکان جان باخته ناشی از بیماری کووید-۱۹ را در این کشور ۲۱۸ نفر اعلام کرد.
مرگ بیش از ۴۰۰ هزار نفر بر اثر کرونا
در حالی که برخی کشورهای اروپایی قرار است در آستانه جشنهای پایان سال به زودی فروشگاهها را بازگشایی کنند، آمار قربانیان «کووید-۱۹» در اروپا که دومین منطقه جهان به لحاظ شمار مبتلایان به این بیماری محسوب میشود، روز شنبه از مرز ۴۰۰ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، در آمریکا که این همه گیری در آنجا همچنان ادامه دارد، مقامات لس آنجلس در غرب آمریکا بیشتر تجمعات عمومی و خصوصی را ممنوع کردند.
برعکس، به نظر میرسد که در آن سوی اقیانوس اطلس شرایط رو به بهبود است و مقامات را بر آن داشته تا از شدت محدودیتها بکاهند. از روز شنبه همه فروشگاهها در فرانسه بازگشایی خواهند شد.
در لهستان مراکز تجاری از روز شنبه بازگشایی میشوند. اما در ایرلند و بلژیک مراکز تجاری از روز سه شنبه بازگشایی خواهند شد.
در ایتالیا از روز یکشنبه در سه منطقه دیگر محدودیتها لغو خواهد شد و اجازه بازگشایی به کسب و کارهای غیرضروری داده خواهد شد. اما در این مناطق (لمباردی در شمال، پیمونت در شمال غربی و کالابرو در جنوب) مانند فرانسه و بلژیک، کافهها و رستورانها بسته خواهد ماند.
در اروپا که پس از منطقه آمریکای لاتین و کارائیب، بیشترین آمار مبتلایان به «کووید-۱۹» را به خود اختصاص داده است، روز شنبه موارد مرگ و میر ناشی از این بیماری از سطح ۴۰۰ هزار نفر گذشت. طی هفت روز گذشته بیش از ۳۶ هزار بیمار کرونایی (۳۶ هزار و ۱۴۷ نفر) جان خود را از دست داده اند که بالاترین آمار تلفات طی یک هفته از آغاز این همه گیری محسوب میشود.
انگلیس با ثبت ۵۷ هزار و ۵۵۱ مورد فوتی، بیشترین آمار تلفات را در این قاره به خود اختصاص داده و پس از آن ایتالیا (۵۳ هزار و ۶۷۷ مورد فوتی) و فرانسه (۵۱ هزار و ۹۱۴ مورد فوتی) قرار دارند.
در آلمان روز جمعه ۱۵ هزار و ۵۸۶ مورد مرگ ناشی از کرونا به ثبت رسید. اما با این حال، در این کشور که به عنوان شاگرد خوب اروپا در زمینه مقابله با ویروس کرونا محسوب میشود، محدودیتهای قرنطینهای تا اوایل ژانویه ادامه خواهد داشت.
در قبرس مقامات تصمیم گرفته اند ممنوعیت تردد شبانه از روز دوشنبه برقرار کنند و در ترکیه نیز از روز شنبه ممنوعیت تردد بر اساس سن اعمال خواهد شد.
در انگلیس، ولز محدودیتها را پیش از کریسمس در خصوص کافهها و رستورانها تشدید میکند. این در حالی است که ایرلند شمالی تصمیم به قرنطینه مجدد گرفته است و انگلیس نیز به سیستم هشدار سه مرحلهای بازگشته است.
بر اساس آخرین آمار رسمی، از اواخر ماه دسامبر که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا شنبه، حدود ۹۱ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.