رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی کشور گفت: شهید محسن فخری زاده قبل از سال ۱۳۷۶ عامل و مدیر اصلی تهیه نقشه راه صنعت هستهای کشور بود.
آقای فریدون عباسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به سابقه فعالیتهای علمی و پژوهشی شهید فخری زاده، تصریح کرد: وی طی چندین سال فعالیت ممتد، در جایگاه مدیریت تیمی ۲۰۰ نفره نظرات بسیاری از متخصصان و صاحبنظران کشور در رشتههای مختلف صنعت هستهای را جمع آوری کرد و توانست نقشه راه صنعت هستهای کشور را تهیه کند. وی خاطر نشان کرد: این شهید، برجستهترین متخصص کشور در زمینه اندازه گیری تابشهای و محاسبات هستهای بود و به تناسب قابلیت هایش مدیریت پروژههای مختلفی را بر عهده داشت.
شهید فخری زاده در لیست ترور دشمنان قرار داشت رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: شهید محسن فخری زاده از سالهای گذشته در لیست ترور دشمنان قرار داشت. آقای فریدون عباسی افزود: آشکارترین سرویسهای امنیتی جاسوسی خارجی که در آن دوران فعال بود، مانند «ام آی ۶» انگلیس از طریق کسب اطلاعات به دنبال جمع آوری دیتا از اشخاص در خصوص بنده و شهید فخری زاده بود و حتی اسم ما را از طریق افراد مختلف به وضوح میبردند. وی افزود: سرویسهای امنیتی هلند، فرانسه و لهستان و حتی کشورهای آسیایی مانند ژاپن، کشورهای مطرح آن دوران بودند و هر از ایرانی که میتوانستند ارتباطی داشته باشند بازجویی میکردند تا از ما به وسیله آنها اطلاعات جمع آوری کنند. رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۷ یک تیم ترور وارد ایران شد، ادامه داد: ترور سه نفر از شخصیتهای ایرانی در دستور کار این تیم ترور قرار گرفته که یکی از افراد آقای فخری زاده بود که خوشبختانه در آن زمان این ترور خنثی و ناکام ماند. آقای عباسی افزود: پس از ناکام ماندن ترور شهید فخری زاده در آن زمان ایشان تحت الحفظ قرار گرفتند,، اما دشمنان از شرایط سیاسی کشور در سال ۸۸ نیز استفاده کردند و شهید علی محمدی را مورد هدف قرار دادند که بتوانند زنجیره انسانی را که هر عالم و مدبری در آن قرار داشت، حذف کنند. وی گفت: هم اکنون وارد فاز جدیدی شده ایم و از لحاظ دست آوردهای علمی و پژوهشی رشد قابل توجهی داشته ایم. آقای عباسی در بخشی دیگر به فعالیت شهید شهریاری دانشمند هستهای که توسط دشمنان ترور شد، اشاره کرد و افزود: بنده به مدت ۱۶ سال نیز با شهید شهریاری ارتباطات نزدیک و خانوادگی و مبادلات علمی زیادی داشتم و حتی یک فاصله سنی که این شهید با بنده و شهید فخری زاده داشت، ما را تشویق کرد در آن دوران که در مقطع دکتری مشغول به تحصیل شویم. این نماینده مجلس در بخش دیگر سخنان خود به شخصیت والای شهید شهریاری اشاره کرد و گفت: این شهید در مسائل علوم دینی از جمله تفاسیر قرآن، نهج البلاغه، انجام فرایض دینی و مستحبی و حتی ادبیات و شناخت شاعران ایرانی و مطالعه در این زمینه جایگاه ویژهای داشت تاحدی که من او را عالم جامع الشرایط مینامیدم. آقای عباسی ادامه داد: عالم جامع الشرایط یعنی در کنار این که ریاضی، فیزیک و هستهای را به خوبی میدانست در بخش علوم قرآنی و به عنوان یک استاد دانشگاهی هم اگر ورود پیدا میکرد به عنوان درجه یک شناخته میشد، همان گونه که در بخش صنعت هستهای نیز درجه یک بود. رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: شهید فخری زاده از لحاظ تخصص همطراز سردار شهید سلیمانی است و اگر تجلیلی شود کمتر از سردار سلیمانی نباشد، چرا که ایشان شخصیتی پنهان بود و خودش را نیز مطرح نمیکرد و البته لازم هم نبود مطرح شود، در بخش تخصصی مانند سردار شهید سلیمانی کار کرده و بسیار ارزشمند است.
انهدام پهپادهای مهاجم و پدافند هستهای از پروژههای شهید فخری نژاد بود رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی کشور، انهدام پهپادهای مهاجم به کشور و پدافند هستهای را از جمله پروژههای شهید فخری زاده عنوان کرد و گفت: این فعالیتها کمک فراوانی به صنعت هستهای در زمینه تامین تجهیزات و ساخت قطعات و پیشبرد پروژهها در حوزه غنی سازی و تولید سوخت کرد. آقای فریدون عباسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در تشریح ابعاد علمی شهید محسن فخری زاده، تصریح کرد: زمان ریاست بنده بر سازمان انرژی اتمی شهید فخری زاده، چون همکاری خوب به من کمک کرد و این انسجام مدیریتی در مدت زمان بسیار کوتاه اقداماتی بزرگ و دستاوردهای خوبی برای صنعت هستهای کشور به همراه آورد. وی افزود: پروژه اخیر او یعنی تولید کیتهای تشخیص کرونا یا واکسن کرونا، نسبت به جایگاه مدیریتی وی، کاری بسیار کوچک، اما با اهمیت بود که تحت مدیریت شهید فخری زاده در حال انجام بود. رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی انهدام پهپادهای مهاجم به کشور را از جمله پروژههای شهید فخری زاده عنوان کرد و گفت: ما از زمان دفاع مقدس بحث پدافند هستهای را با هم شروع کردیم و تجهیزات لازم را برای کشور تهیه و تیمهای لازم پدافند ایران را نیز مجهز کرده بودیم، لذا پس از آن این توانمندی در خدمت صنعت هستهای کشور قرار گرفت و کمکهای فراوانی به این صنعت در زمینه تامین تجهیزات و ساخت قطعات و پیشبرد پروژهها در زمینه غنی سازی و تولید سوخت انجام گرفت. وی با اشاره به تبحر شهید فخری زاده در مباحث مربوط به اندازه گیری و محاسبات راکتور، تصریح کرد: هرجاکه صنعت هستهای کشور اعلام نیاز میکرد، وی به عنوان یکی از مدیران برتر کشور وارد عمل شد و مجموعه خود را نیز به کمک آن بخش میبرد. آقای عباسی افزود: شهید فخری زاده در بخش ساخت لیزر و استفاده از توانمندیهای لیزری در کشور فعالیت کرد، همچنین تاسیس پژوهشکده صوتیات یا آکوستیک برای اولین بار در کشور کار مشترک ما بود که با همت متخصصان کشور، ولی با مدیریت و پشتیبانی وی انجام میگرفت و تا کنون نیز استمرار دارد.
اقدامات تروریستی خدشهای به پیشرفتهای علمی کشور وارد نمیکند رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی کشور گفت: همه پروژههای شهدای هستهای به نتیجه رسیده است و آنها که زنده هستند راه آنها را ادامه خواهند داد؛ اقدامات تروریستی دشمن هیچ خدشهای در پیشرفتهای علمی کشور به وجود نمیآورد. آقای فریدون عباسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به جنبههای پنهان شخصیت شهید فخری زاده تصریح کرد: وی اهل تبلیغ و حضور در تلویزیون و ... نبود,، اما دارای شخصیتی عرفانی بود و از آنجایی که به قرآن مسلط بود، اشعار حافظ را نیز حفظ کرده و تفسیر هم میکرد البته خود نیز در گاهی شعر میسرود. وی افزود: شهید فخری زاده در زمینه فلسفه علم نیز متبحر بود و بیش از بیش از ۲۵ سال در حوزه فعالیت و تدریس داشت و همچنین جلسات هم اندیشی برگزار میکرد، شهید علی محمدی نیز در روز شهادت در حال عزیمت به همین جلسات هم اندیشی باشهید فخری نژاد بود که به شهادت رسید. آقای عباسی به همکاری شهید فخری زاده با شهیدان شهریاری و علی محمدی در تهیه نقشه راه صنعت هستهای و پیشبرد علمی کشور اشاره کرد و گفت: شهید فخری زاده با شهید شهریاری بسیار مانوس بود و فعالیتهای علمی او را پشتیبانی میکرد، لذا دشمن تقارن روز شهادت را به گونهای انتخاب میکند که همزمان با سالگرد شهادت شهادت شهریاری است تا بگوید که به ما ضربه شخصی نشان داده است. رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی گفت: البته دشمن باید بداند که در ۱۰ سال بعد از شهادت شهید شهریاری و ۱۱ سال بعد از شهادت شهید علیمحمدی ما که همه با یکدیگر همکار بودیم، هیچ کار ناتمامی نداریم و همه پروژههای ما به نتیجه رسیده است، در جهت اقتدار کشور کار کردیم و آنها که زنده هستند این کار را ادامه خواهند داد؛ این اقدامات هیچ خدشهای در پیشرفتهای علمی کشور به وجود نخواهد آورد.