کرونا در جهان؛
آمار بهبودیافتگان کرونا به بیش از ۴۲,۵۲۶,۲۵۳ رسید
در مجموع در سراسر جهان ۱۷,۴۸۲,۱۰۸ نفر مورد فعال کرونا وجود دارد که وضعیت ۱۰۵,۰۰۸ نفرشان وخیم گزارش شده است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه رسمی سازمان جهانی بهداشت؛ کشورهای آمریکا، هند و برزیل همچنان در صدر بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا قرار دارند.
هند/ رکود اقتصادی در هند در سه ماهه سوم امسال
هند روز جمعه از افت ۷.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی خود بین ماههای ژوئیه و سپتامبر، یعنی در سه ماهه سوم سال مالی خود خبر داد و این گونه با توجه به اینکه در سه ماهه دوم امسال نیز تولید ناخالص داخلی آن به شدت کاهش یافته بود به طوری فنی دچار رکود اقتصادی شد.
از سال ۱۹۴۷ یعنی از سالی که هند به استقلال دست یافته تاکنون سابقه نداشته است این کشور این گونه دچار رکود اقتصادی شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بمبی، سازمان آمار هند امروز اعلام کرد تولید ناخالص داخلی این کشور فاصله ماههای ژانویه تا مارس (سه ماهه نخست) امسال در مقیاس سالانه، یعنی نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته، ۲۳.۹ درصد کاهش یافت.
غول جنوب آسیا، بعد از آمریکا، دومین کشور بسیار آسیب دیده از شیوع ویروس کووید-۱۹، چه از نظر ابتلا به این ویروس و چه از نظر مرگ و میرهای بالای ناشی از آن، با بیش از نه میلیون مورد ابتلا، است.
اگرچه این این آمار و ارقام نسبت به سه ماهه اول سال مالی هند اندکی بهبود نشان میدهد، اما هند در بین اقتصادهای بزرگ دارای بدترین عملکرد اقتصادی در سه ماهه دوم بوده است.
افزایش رشد اقتصادی ثبت شده در اقتصادهای بزرگ در فاصله ماههای ژانویه تا مارس (سه ماهه نخست) امسال، از جمله در آمریکا، ژاپن و آلمان، امیدوار کننده بوده است. با توجه به این اوضاع، هند نیز امیدوار است تولید ناخالص داخلی اش در ماههای پیش رو افزایش یابد.
اما، با وجود افزایش هزینه مصرف خانوارها، که از آن با توجه به اینکه نقدیندگی بیشتری وارد چرخه تولید میشود به عنوان یکی از نیرو محرکههای رونق اقتصادی نام برده میشود، اما فعالیتهای اقتصادی در بخشهایی مانند ساخت و ساز و هتل داری مایوس کننده است.
دهلی نو در تلاش است اقتصاد خود را احیا کند، که طبق پیش بینیهای صورت گرفته در ماه اکتبر توسط بانک مرکزی انتظار میرود در طول امسال رشد اقتصادی این کشور در این سال ۹.۵ درصد کاهش یابد.
صندوق بین المللی پول به نوبه خود پیش بینی کاهش ۱۰.۳ درصدی را برای هند در سال ۲۰۲۰ کرده است. این میزان کاهش رشد اقتصادی بیشترین میزان در میان کشورهای با اقتصاد نو ظهور و در حال پیشرفت و بدترین عملکرد اقتصادی این کشور از زمان استقلال تاکنون است.
تازهترین آمار کرونایی در جمهوری آذربایجان
شمار مبتلایان به کرونا در جمهوری اذربایجان به ۱۰۹ هزار و ۸۱۳ نفر رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از باکو به نقل از ستاد مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان امروز سه هزار و هفتصد و دوازده نفر دیگر در این کشور به کرونا مبتلا شدند. با مرگ ۳۵ نفر دیگر بر اثر کرونا مجمو ع قربانیان کرونا هم در این کشور به ۱۲۹۱ نفر افزایش یافت.
همچنین با پیوستن ۱۳۵۹ نفر بیمار کرونایی به جمع بهبود یافته ها، تعداد بهبودیافتگان هم ۶۹ هزار و ۹۳۱ نفر شد. هم اکنون ۳۸ هزار و ۵۹۱ نفر بیمار کرونایی در بیمارستانهای جمهوری آذربایجان بستری هستند.
از سوی دیگر تاکنون ۱ میلیون و ۶۸۲ هزار و ۲۳۴ مورد تست کرونا در جمهوری آذربایجان انجام گرفته است.
ابتلای رهبر حزب آینده ترکیه به کووید۱۹
احمد داود اوغلو رهبر حزب آینده ترکیه و نخست وزیر سابق این کشور به ویروس کرونا مبتلا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، این خبر را سرکان اوزجان سخنگوی حزب آینده در یک پیام توئیتری اعلام کرد.
وی گفت که نتیجه آزمایش کرونایی احمد داود اوغلو رهبر حزب آینده مثبت شده و در خانه تحت درمان است.
کانادا/ سه میلیون کانادایی در سه ماهه اول ۲۰۲۱ واکسینه میشوند
به گزارش پایگاه اینترنتی رادیو کانادا، مقامات بهداشتی کانادا پیش بینی میکنند که اگر واکسنهای امیدوار کننده مثل فایزر و مدرنا مورد تایید وزارت بهداشت کانادا قرار گیرند، نزدیک به سه میلیون کانادایی تا پایان مارس سال ۲۰۲۱ در برابر کووید ۱۹ واکسینه خواهند شد.
دکتر هووارد انجو معاون آژانس سلامت عمومی کانادا روز پنجشنبه اعلام کرد:" اگر واکسنهای بالقوه بسیار امیدبخش کووید ۱۹ که یعنی فایزر و مدرنا مورد تایید قرار گیرند، شش میلیون دز واکسن تولیدی این دو شرکت در اختیار کانادا قرار خواهد گرفت و به این ترتیب نزدیک امکان واکسیناسیون دست کم سه میلیون کانادایی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ فراهم خواهد شد چرا که برای هر نفر دو دز واکسن تزریق میشود.
کمیته ملی مشورتی مصونیت سازی برای واکسیناسیون CCNI گروههای مختلف را برای واکسیناسیون اولویت بندی کرده است. طبق دستورالعمل این کمیته، ابتدا افراد سالمند، افراد آسیب پذیر و کارگران بخش بهداشت و درمان و همچنین مشاغلی که از نظر مقامات اساسی تشخیص داده میشوند، واکسینه خواهند شد. با این حال تصمیم گیری در این زمینه به دولتهای استانی و سرزمینی کانادا واگذار شده است.
مقامات اتاوا ابراز اطمینان کرده اند که اکثریت شهروندان میتوانند در سال ۲۰۲۱ به واکسن کووید ۱۹ دسترسی داشته باشند چرا که دولت فدرال با هفت شرکت داروسازی برای تهیه واکسن قرارداد امضا کرده و از همین حالا ۱۹۴ میلیون دز واکسن خریداری کرده است ضمن این که گزینه سفارش ۲۲۰ میلیون دز دیگر نیز در این قراردها گنجانده است. با این حساب دولت کانادا در مجموع ۴۱۴ میلیون دز واکسن بالقوه کووید ۱۹ سفارش داده است.
مقامات فدرال ترجیح میدهند فعلا درباره جدول زمانی تحویل واکسنهای سفارش داده شده در سه ماهه اول ۲۰۲۱ اطلاعات بیشتری ارائه نکنند. آریان رضا معاون وزیر خدمات و تدارکات کانادا علت این موضوع را مسایل رقابتی میداند.
تلفات کرونا در ترکیه افزایش چشمگیر داشته است
شبکه الجزیره مباشر گزارش داد: رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت پیشرفت خوبی در تولید واکسن کرونا در ترکیه داشته ایم. برای واردات واکسن با چین و روسیه وارد گفتگو میشویم.
وی افزود: تعداد جان باختگان کرونا در ترکیه افزایش چشمگیر داشته است.
برزیل/ بولسونارو: واکسن نخواهم زد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازیلیا، ژائیر بولسونارو رئیس جمهور برزیل اعلام کرد واکسن کرونا نخواهد زد، اما دولتش فورا برای توزیع واکسنی که مقامات بهداشتی تأیید کننداقدام خواهد کرد.
بولسونارو در ویدیویی که پنجشنبه در شبکههای اجتماعی منتشر شد گفت «این را به شما میگویم، من واکسن نخواهم زد. من این حق را دارم».
بنابراعلام دانشگاه جانز هاپکینز، پس از آمریکا، برزیل با ۲۱۲ میلیون نفر جمعیت و بیش از ۱۷۰ هزار فوتی، دومین کشور عزادار از شیوع کروناست.
رئیس جمهور راستگرای افراطی این کشور به علت عملکرد خود در مدیریت کرونا، کم اهمیت جلوه دادن وخامت آن و مخالفت با محدود کردن فعالیتهای اقتصادی مورد انتقاد قرار گرفته است.
وی که ۶۵ سال دارد و در ماه ژوئیه کرونا گرفته بود توانست بر این بیماری غلبه کند و از این فرصت برای تأکید بر اعتقاد تزلزل ناپذیر خود به داروی هیدروکسی کلروکین، که تأثیر آن هنوز به لحاظ علمی ثابت نشده است، استفاده کرد.
طی ماههای گذشته، تست کرونای بیش از نیمی از اعضای دولت برزیل مثبت بوده است.
بولسونارو در این ویدیو گفت: «هنگامی که مقامات بهداشتی برزیل، درمانی را تأیید کنند، دولت فورا برای خرید واکسن اقدام میکند و واکسن برای کسانی که بخواهند توزیع میشود».
اما وی گفت اطمینان دارد پارلمان واکسن زدن را اجباری نخواهد کرد.