به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ تی آر تی ترکیه گزارش داد: از ۱۳ کشوری که در فهرست منع صدور روادید امارات عربی متحده قرار دارند، ۱۱ کشور در محکومیت عادی سازی روابط ابوظبی با اسرائیل به صراحت اظهارنظر کرده و حتی تعدادی از آنها از جمله ایران، لبنان، ترکیه، عراق و پاکستان بیانیههای رسمی در این زمینه صادر کرده اند که این مسئله نشان دهنده نیّات سیاسی پادشاهی امارات و حب و بغض رژیم حاکم بر آن علیه دولتهایی است که مخالف عادی سازی هستند.
در گزارش تی آر تی آمده است: گزارشها نشان میدهد که امارات عربی متحده، روادید کاری و مسافرتی را برای ۱۳ کشور با اکثریت مسلمان به حال تعلیق درآورده است.
روز گذشته، رویترز گزارشی درباره مهاجرت به امارات عربی متحده منتشر کرد. این گزارش به طور ویژه به تعلیق صدور روادید برای شهروندان از ۱۳ کشور پرداخت. سند مربوط به این دستور، از طریق یک "پارک تجاری" دولتی به دست آمده که نگرانیهایی را که طی هفته گذشته وجود داشته، تأیید میکند.
در ابتدا، امارات به طور ناگهانی روادید مسافرتی را ممنوع کرد و اکنون این بخشنامه جدید، ممنوعیت صدور روادید کاری را به دلایلی که در زمان نوشتن مقاله مشخص نیست، تأیید میکند. کشورهای مورد بحث به شرح زیر است: ایران، ترکیه، سوریه، سومالی، الجزایر، کنیا، عراق، لبنان، پاکستان، تونس، افغانستان، لیبی و یمن.
در تاریخ ۱۸ نوامبر، تاریخی که فرمان مهاجرتی امارات صادر شده است، وزارت امور خارجه پاکستان از توقف پردازش روادید جدید خبر داد و ابتدا معتقد بود که این یک اقدام احتیاطی مربوط به بیماری کرونا است، با این حال گزارش دیروز نشان میدهد که این ممنوعیت به دلایل امنیتی نامعلوم اعمال شده است.
در زمان نگارش این گزارش، هیچ بیانیه رسمی از طرف دولت امارات منتشر نشده است. سکوت به خودی خود مسئله ساز است بویژه با توجه به تحولات اخیر منطقهای و البته بحث رئیس جمهور جدید آمریکا. ایجاد فضا برای حدس و گمان از طریق سکوت در نهایت میتواند منجر به تنش دیپلماتیک واقعی با هر یک از این کشورها شود.
درصد زیادی از جمعیت امارات عربی متحده شامل افراد قابل توجهی از تعدادی از کشورهای ذکر شده، به ویژه پاکستان، ایران، سوریه، لبنان، افغانستان و همچنین بقیه کشورهای موجود در فهرست است. برای مثال، زمانی که وزارت خارجه پاکستان از چنین تصمیمی مطلع نشود و در نتیجه یک فرض عمومی مطرح کند، این چه پیام دیپلماتیکی را نشان میدهد؟
برخی معتقدند که این اقدام احتیاطی در پاسخ به دو حمله ماه گذشته در عربستان سعودی است. در حالی که تازهترین مورد، یعنی حمله نارنجکی به رویدادی که تصور میشود سفارت فرانسه آن را برگزار کرده است، هشدار آمیز است، اما هویت مهاجم هنوز تأیید نشده است.
با این حال، حمله قبلی نیز فرانسویها را هدف قرار داده بود، احتمالاً به دلیل اظهارات جنجالی رئیس جمهور این کشور در مورد اسلام. مهاجم به عنوان یک شهروند سعودی شناخته شد. این امر میتواند یک مشکل داخلی و مربوط به یک عامل خاص و نه یک پدیده عمومی را نشان دهد.
یکی دیگر از موارد امنیتی که باید مد نظر قرار گیرد - چراکه هنوز هیچ توجیه رسمی برای این منع موقت بیان نشده است - عادی سازی اخیر در روابط میان امارات با اسرائیل است. به ویژه اینکه اسرائیلیها از اواخر این هفته اجازه ورود به کشور امارات را دارند. این موضوع را روزنامه اسرائیلی تایمز آو اسرائیل گزارش داده است.
علاوه بر این، دو طرف توافق کرده اند که یک برنامه لغو روادید داشته باشند که به زودی لازم الاجرا میشود - برنامهای که حتی بین اسرائیل و آمریکا، یعنی نزدیکترین متحد آنها وجود ندارد.
از ۱۳ کشوری که در فهرست منع صدور روادید قرار دارند، ۱۱ کشور در محکومیت عادی سازی روابط با اسرائیل صریحاً حرف زده اند. تعدادی از این دولتها از جمله ایران، لبنان، ترکیه، عراق و پاکستان و ... بیانیههای رسمی هم در این زمینه صادر کرده اند.
گزارشی که اخیراً منتشر شد گروهی از اتباع امارات عربی متحده (یک هیئت تجاری که از اسرائیل بازدید کرد) را نشان میدهد که به حرم الشریف در اورشلیم میروند، ولی با فلسطینیان خشمگین روبرو میشوند. در تلافی این اقدام فلسطینی ها، اظهاراتی از این قبیل بیان شد: "ما از الاقصی دیدن خواهیم کرد، زیرا فقط متعلق به شما نیست، متعلق به همه مسلمانان است. "
یک وکیل سعودی در فضای مجازی اظهار داشت: "برای اماراتیها و بحرینیها بسیار مهم است که با اسرائیل در مورد راههای آزادسازی مسجد الاقصی از شر اراذل و اوباش فلسطینی بحث کنند، تا از بازدید کنندگان در برابر اوباشگری فلسطینیها محافظت کند. "
امارات عربی متحده برای یافتن دوستان جدید تا کجا پیش خواهد رفت و در پی این پیوند جدید، چه تعداد از دوستان قدیمی خود را رها خواهد کرد؟