نیروی دریایی در خط مقدم دفاع از کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آبادان، سفر با یک ناوچه جنگی همیشه برای من حس خوبی به همراه داشته است .یک شناور رزمی مجهز به تجهیزات جنگی که می تواند با مهارت خدمه آن به سرعت آماده یک جنگ تمام عیار شود. شناوری از آهن و فولاد که سینه آب را با قدرت می شکافت .
در این سفر دریایی با امیر دریادار دوم سید مرتضی درخوران فرمانده پایگاه دریایی خرمشهر و نیز حجت الاسلام موسوی رییس عقیدتی سیاسی پایگاه دریایی خرمشهر و تنی چند از تکاوران همراه بودیم.
علت سفر ما گرامیداشت شهدای ناوچه پیکان به مناسبت 7 آذر روز نیروی دریایی بود و هدف سفر سکوهای البکر و الامیه در شمال خلیج فارس بود که حماسه ناوچه پیکان در آنجا رقم خورد.
نیروی دریایی پرتلاش و خستگی ناپذیر
در حین این سفر دریایی فرمانده پایگاه دریایی خرمشهر از سختی های کار نیروی دریایی برایم سخن گفت و اینکه جنگ در دریا با نبرد در خشکی بسیار متفاوت و بسیار سخت تر است ، و اینکه در یک نبرد دریایی چه اتفاقاتی رخ می دهد.
امیر دریادار در خوران می گفت: در دریا نه سنگری هست و نه خاکریزی ، و نه جان پناهی که بتوان به آن پناه آورد. همه خدمه در ناو رزمی هستند و تنها جان پناهشان همان شناور رزمی است و جالبت تر اینکه خود شناور رزمی با جثه بزرگی که دارد هدف موشکهای دشمن است و این جان پناه خود در واقع هدف است . لذا در چنین شرایطی آن چیزی که در نبرد دریایی بسیارموثر است ایمان و اعتقاد و روحیه بالای افراد و نیز مهارت آنان است. لذا هیچ جان پناهی نیست و هر چه هست خطر است .
به گفته او حتی اگر کسی زخمی شده و در دریا هم بیافتد مشکلات فراوان دیگری برای او ایجاد می شود زیرا زنده مانده در دریا خود داستان دیگری است که بسیار سخت و طاقت فرساست .
تلاش در دور دستها
این امیر سرافراز همچنین در مورد بخشی از فعالیتهای گسترده نیروی دریایی درحال حاضر توضیح داد و گفت: وقتی پدیده شوم دزدی دریایی شروع شد همه فکر می کردند که ایران نمیتواند در فاصله ۲ هزار کیلومتری امنیت کشتی هایش را تامین کند، اما هم اکنون بیش از ۸ سال است که هیچیک از کشتی های ما را نتوانسته اند بدزدند و پیش از آن هم هر کشتی ایرانی که به سرقت رفت ،ما موفق ترین کشوری بوده ایم که توانستیم با عملیات نظامی و بدون باج دادن کشتی های خود را پس بگیریم .
فرمانده پایگاه دریایی خرمشهر افزود: هم اکنون هزارو 500 نفر از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با پیشرفته ترین شنارهای رزمی جهان در حال پاسداری از خطوط کشتی رانی تجاری ایران در دریای سرخ و و در یای عمان هستند و حتی ما به بسیاری از کشور ها در بحث تامین امنیت کشتی هایشان در دریای سرخ کمک می کنیم.
امیر دریادار درخوران همچنین گفت : امروزه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در بحث ساخت و تولید تجهیزات، آمادگی و آموزش نیروی انسانی در بهترین وضعیت قرار دارد و ما به همراه نیروی دریایی سپاه پاسداران از توان بازدارندگی بسیار بالایی برخوردارهستیم و دشمنان جرئت دست اندازی به منافع جمهوری اسلامی ایران را ندارند و به همبن دلیل است که نفت را بر رغم مخالفت امریکا به ونزوئلا صادر میکنیم و امریکا جرئت ممانعت از آن را ندارد. و البته شک نکنید اگر میتوانست این کار ار میگیرد اما قادر به انجام این کار نبود.
ایثار و انجام وظیفه در هر شرایطی
حجت الاسلام موسوی رییس عقیدتی سیاسی پایگاه دریایی خرمشهر هم اشاره کوتاهی به سختی کار و نیز ایثارگری های دریادلان نیروی دریایی داشت و گفت: شناورهای رزمی نیروی دریایی مسافرتهای طولانی را برای پاسداشت خطوط کشتیرانی ایران در مناطق دور دست می روند و خدمه شناورهای رزمی گاه تا 4 ماه از خانواده های خود دور هستند . و فقط میتوانند هفته ای یک بار با تلفن ماهواره ای با خانواده خود صحبت کنند که شرایط بسیار سختی است.
وی افزود : من بارها صحنه های غم انگیزی را شاهد بودم . خدمه ای که خبر فوت پدر یا مادر و یا عزیز ی را به او میداند و این خدمه در اقیانوسهای دور دست در غم انگیزترین شرایط روحی ، در حالی که شبها تا دیر وقت اشکش جاری بود وظایفش را بخوبی انجام میداد.
حجت الاسلام موسوی گفت: روز ی در یکی از این سفرهای بسیار طولانی خبر فوت فرزند یکی از خدمه را با تلفن ماهواره ای به او خبر دادند و این خدمه بسیار حالش بد شد اما چه می شود کرد که بین او و خانواده اش ماه ها فاصله بود.
شنیدن این مطالب خیلی مرا متاثر کرد و اقرار میکنم که خیلی خودم را کنترل کردم که اشکم سرازیر نشود، واقعا حتی شنیدن این مطالب برای من دردناک بود چه برسد به آنانی که واقعا در این شرایط کار و تلاش می کنند و امنیت و افتخار برای کشورمان به ارمغان می آورند.
آری واقعا امنیت اتفاقی نیست، امنیت را باید با جانفشانی بوجود آورد و در این راه همه نیروهای مسلح از جان و آرامش و آسایش خود مایه می گذارند.البته بارها و بارها از جانفشانی های نیروهای مسلح یاد شده است اما شاید بتوان گفت کمتر اسمی از نیروی دریایی برده شده. زیرا دریا شرایط خاص خود را دارد و بسیار سخت تر و خطرناک تر از فعالیت در خشکی است و در عین حال دلتنگی ها و نگرانی هایی که خدمه برای خانواده خوددارند. اما این دریادلان با مردم خود عهد بسته اند که تا پای جان برای این مرز و بوم و برای اعتلای پرچم اسلام تلاش کنند و تاکنون چه زیبا و چه پر افتخار به عهد خود وفا کرده اند.
چهل مین سالگرد یک حماسه
کم کم به منطقه عملیاتی مروارید در نزدیکی سکوهای نفتی البکر و الامیه نزدیک می شدیم . امیر در خوران و سایر در یادلان به یاد همرزمان شهیدشان مراسمی را در روی عرشه ناوچه برگزار کردند و یاد ناوچه پیکان در شمال خلیج را گرامی داشتند. اما براستی چرا حماسه ناوچه پیکان جاودانه شد؟
امیر دریادار درخوران در پاسخ به این سوال گفت: نیروی دریایی ارتش جهوری اسلامی ایران نخستین نیرویی بود که در دو ماه نخست آغازین جنگ سه عملیات بزرگ آفندی را انجام داد . سه عملیات به نام اشکان، شهید صفری و عملیات مروارید ، که در هر سه عملیات، تکاوران جزو نیرو های اصلی بودند و هر سه عملیات بر روی سکوهای نفتی البکر و الامیه و یا اطراف آن بوقوع پیوست. و بعد از این عملیات ها سکوهای البکر و الامیه بطور کامل منهدم شدند و دشمن توان صادراتی نفت خود از خلیج فارس را در همه دوران جنگ از دست داد. همچنین بعد از این سه عملیات بود که نیروی دریایی ارتش حزب بعث تا پایان جنگ نتوانست کمر راست کند .
وی افزود :در عملیات مرواید ناوچه پیکان به تنهایی موفق شد چندین فروند هواپیمای جنگی دشمن و نیزشناور رزمی آنان را منهدم کند و درنهایت ناوچه پیکان مورد اصابت موشک دشمن قرار می گیردو 29 نفر از غیور مردان نیروی دریایی به شهادت می رسند و حماسه ای جاودانه را از خود بجای می گذارند.
ناوسروان افروز بازنشسته نیروی دریایی و پیر میدان های دریایی در این زمینه گفت :ناوچه پیکان پس از ساعت ها نبرد بی امان، هنگام ظهر 7 آذر 1359، در حالی كه دلاورمردان این ناوچه آخرین گلوله های خود را به سوی دشمن نشانه می رفتند ، یک فروند ناوچه رزمی اوزای دشمن یک موشک به سمت ناوچه پیکان شلیک کرد اما ناوچه با مانور توانست خود را از موشک برهاند اما موشک دومی که شلیک شد به قسمت پاشنه ناوچه اصابت کرد وموشک سوم دشمن نیز ناوچه پیکان را غرق کرد و دلیر مردان ما در این ناوچه به شهادت رسیدند.
ناخدا حمید خوش بیان فرمانده ناو گروه دریایی نیز در مورد عملیات مروارید گفت: حماسه عملیات مرواید درسهای بزرگی برای ما داشت . دستور پذیری ، ایثار تحمل شداید، گذشت ، از خود گذشتگی و بسیاری موارد دیگر درسهای بود که همه ما از عملیات مروارید گرفتیم درسهایی که برای بدست آوردن آن جان عزیزترین مردان این سرزمین نثار شده است و لذا این درسها و عبرتهای دیگر نظیر آن باید در ذهن ها و خاطره ها ثبت شود تا همیشه پایدار بماند .
وی گفت : به عنوان یک فرمانده ناوچه اعلام میکنم که ناوچه پیکان کار بسیار بزرگی را انجام داد و ما نیز رهرو همان دلاور مردان دریا دل خواهیم ماند.
بدون شک عملکرد خدمه ناوچه پیکان و تکاوران همراهشان چنان درخشان بود که در تاریخ جنگهای دریایی کم سابقه بوده است که یک ناوچه به تنهایی با چندین ناوچه دیگر درگیر شودو آنان را به قعر دریا بفرستد.
بعد از عملیات مروارید هم ، نیروی دریایی و تکاوران این نیرو اقدامات فراوانی در خلیج فارس انجام دادند که در نوع خود کم نظیر بود فرمانده پایگاه دریایی خرمشهر در این زمینه گفت :در بحث پشتیبانی در دوران جنگ تحمیلی ، ۱۰ هزار کشتی در طول ۸ سال دفاع مقدس توسط تکاوران نیروی دریایی ارتش اسکورت شد .همچنین در بحث دفاع از جزایر، اجازه پیاده کردن نیرو به دشمن در هیچ یک از جزایر داده نشد و دفاع پدافند سطحی جزایر توسط تفنگداران دریایی دفاع انجام شد.
امنیت اتفاقی نیست
سفر دریایی مان رو به اتمام بود .در بازگشت لنج ها و شناورهای صیادی ایرانی در حال صید ماهی بود. با خیالی آرام و درامنیتی تمام. .گفته های امیر دریادار درخوران رادر ذهن خود مرور میکنم که نیروی دریایی در دو هزار کیلومتر دورتر از مرزها در حال حراست و نگهبانی از منافع کیان اسلامی ایران است . حال بهتر این جمله پر مغز مقام معظم رهبری را درک میکنم که « نیروی دریایی در خط مقدم دفاع از کشور است.» . آری این دریا دلان نایستاده اند که دشمن به پشت مرزهایمان آمده و ما را تهدید کند بلکه از هزاران کیلومتردورتر امنیت را برایمان تضمین کرده اند . برای ایران و ایرانی امنیت در خلیج فار س پشت مرزهایآبی نیست بلکه به دو هزار کیلومتر آن سو تر کشیده شده است.درود بر شما دریادلان خط مقدم.......
شاپور زبردست