معاون توسعه ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان گفت: اهم فعالیتهای ورزش زنان در قالب ۸ طرح ملی، در راستای تحقق و ارتقا سطح سلامتی و تندرسی بانوان کشور بوده است.
معاون توسعه ورزش بانوان گفت: این طرحهای ملی به پیشنهاد معاونت ریاست جمهور توسط هیات دولت مصوب شد و این ۸ طرح هدفی را دنبال میکنند که سلامت و تندرسی بانوان کشور محقق شود.
وی ادامه داد: برای بحث اوقات فراغت زنان خانهدار و بانوانی که مشغول به فعالیت هستند برنامههای ورزشی تدارک دیده شده است. برنامه پارک گام را عملی کردیم که برنامهای برای پیادهروی زنان بود و براساس گامهای که آنها برمیداشتند ارزیابی لازم انجام و بحث سلامتی این بانوان بررسی میشد.
معاون توسعه ورزش بانوان گفت: مسابقات متعددی را در بیشتر استانها با عناوین مختلف برگزار کردیم. برخی از فعالیتها نیز در قالب جشنوارهها و همایشها بود که بیشتر جنبه فرهنگسازی داشت و بیشتر بانوان را ترغیب میکرد که در برنامههای ورزشی بمانند و در نهایت یک رشته ورزشی را برای فعالیت مستمر خود انتخاب کنند.
وی ادامه داد: برنامهای را نیز در حوزه ورزش روستایی اجرایی کردیم که یکی از موفقترین طرحهای ما برای زنان روستایی بود. این طرح درباره ساختار قامتی زنان روستایی و عشایری بود که با هماهنگیها، آموزشهای لازم به افراد درباره تندرستی و ساختار قامتی زنان روستایی و عشایری داده شد.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: به علت عادتهای شغلی برخی ناهنجاریها در اندام بانوان روستایی و عشایری ایجاد میشود که سعی کردیم با این آموزشها آنها را از این ناهنجاریها مطلع کنیم. با شناسایی ناهنجاریها، تمرینات لازم برای اصلاح آنها داده شد. از نیمه سال ۹۷ تا پایان سال ۹۸ چیزی نزدیک به ۵۰۰ هزار زن روستایی شناسایی شدند و طرح روی آنها انجام شد. طرح ساختار قامتی در سال ۳ بار انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: براساس این ۸ طرح ملی فعالیتهای ورزشی زنان در استانهای مختلف دنبال میشد و هر ماه یکبار گزارش فعالیت ورزشی زنان را از استانها میگرفتیم باعنایت به اینکه ما از محل اعتبارات ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده هزینهها را انجام میدادیم.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: به همین علت تعداد نفرات حاضر در این جشنوارهها در دو سه سال گذشته بالا و پایین میشد. همچنین ما اصلاح طرح ساختار قامتی بانوان را در دست داشتیم و این طرح را در افراد ۱۴ تا ۴۵ سال انجام دادیم چراکه اصلاح ساختار قامتی در سنین پایینتر بیشتر جواب میدهد.
خانم فرهادیزاد ادامه داد: از سوی دیگر با هماهنگی که با معاونت بانوان ریاست جمهوری انجام شد تفاهمنامهای منعقد شد که ما بتوانیم با جذب اعتبارات از سوی نهاد ریاست جمهوری نیروی انسانی لازم را برای انجام هرچه بهتر این طرح جذب کنیم.
وی تصریح کرد: برنامه دیگری را که زیاد به آن توجه کردیم آموزش مربیان و دیگر دستاندرکاران ورزش کشور بود که از سال گذشته ما دورههای زیادی را که شامل ۶۰ کلاس آموزشی بود برگزار و از طریق آکادمی ملی المپیک گواهینامههایی به آنها اعطا کردیم. در این دورههای آموزش مبانی زیستی و روانی را برای مربیان تشریح کردیم.
معاون وزبر ورزش و جوانان یادآور شد: یک مربی با دانش تربیت بدنی و علوم ورزشی در حوزه خودش باید علوم دیگر را نیز فرابگیرد.
وی گفت: از طریق کلاسهایی توانستیم مبانی اصولی برای ترویج عفاف و حجاب را در بین بانوان فراگیر کنیم. آسیبهای ناشی از فضای مجازی و چگونگی استفاده درست و بهینه از این فضا را برای مربیان تشریح کردیم.
معاون وزیر ورزش و جوانان افزود: یکسری از نکات لازم بود برای معاونین ورزشی و نایب رییسان ورزش بانوان کشور گفته شود که بتوانیم از طریق توانمندسازی زمینه لازم را برای حضور دختران جوان در عرصههای ورزشی بیشتر و فضای امن را فراهم کنیم.
وی گفت: ما باید بتوانیم بحث جانشین پروری را در بخشهای مختلفی که بانوان کار میکنند تقویت کنیم. با هماهنگی فدراسیونهای ورزشی شاخصهای مورد نیاز ورزشکاران پیشکسوت که از دنیای قهرمانی خداحافظی کردند و میخواهند وارد عرصه مربی گری شوند فراهم کنیم و آموزشهای لازم را ببینند.
معاون وزیر ورزش و جوانان افزود: تعداد کثیری که از سوی فدراسیونها معرفی شدند در آزمون ما شرکت کردند و با هماهنگی اکادمی ملی المپیک دو دوره آموزشی برای آنها گذاشته میشود. یک کلاس مدیریت ورزش زنان نیز به سفارس IOC برای بانوان تدارک خواهیم دید.
وی گفت: قصد ما این است که فضای تعادلسازی را برای زنان ورزشکار مهیا کنیم. با فروکش کردن بیماری کرونا در آینده کلاسها را حضوری برگزار میکنیم.
معاون توسعه ورزش بانوان اظهار داشت: همچنین برای زنان روستا یک المپیاد زنان روستایی را برگزار میکنیم که ۵ رشته ورزشی را در آن به مسابقه میگذاریم و دختران روستایی از این المپیاد به مراحل بالاتر خواهند رسید.
وی افزود: ما به غیر از این برنامههایی که برای استانهای مختلف داشتیم و داریم، مستقیم پیگیریهای لازم درباره موارد متعدد را با نواب رییس ورزش استانها داشتیم. قبل از کرونا ماهانه و حضوری این جلسات برگزار میشد، ولی حالا با توجه به شیوع ویروس کرونا، مستمر و وبینار این جلسات برگزار میشود.
معاون وزیر ورزش و جوانان با اشاره به ارتقا جایگاه زنان در الگوی (چارت) اداری گفت: خدارا شکر رییس گروه بانوان ادارههای کل در سال ۹۹ ارتقا پیدا کردند و به معاونت بانوان ادارههای کل تبدیل شدند و حیطه کاری و اختیارات آنها بیشتر شده است.
وی افزود: موضوع مدیریت ورزش زنان و ایجاد زمینه برای گسترش حضور بانوان در پستهای مدیریتی، جدی دنبال میشود و وزارت ورزش و جوانان در سالهای اخیر روی این موضوع به شکل گستردهای کار کرده است.
معاون وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد: درحال حاضر ۸۰ زن به عنوان رییس هیات در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند و اینکه در ۷۵۵ شهرستان ما رییس هیات ما زن است. تلاش ما این است که زنان توانمند در پستهای مهم ورزشی از جمله ریاست فدراسیون بتوانند خدمت کنند.
وی تصریح کرد:از آنجایی که در ورزش قهرمانی فدراسیونها هدایتگر برنامهها هستند درخصوص تصمیمگیری برای نوع تمرین ورزشکاران در ایام شیوع کرونا نسبت به دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا در ورزش اقدام میکنند.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: ۶ بانوی المپین ما در زمانی که کرونا به اوج خودش میرسد تمرینات را در منزل دنبال میکنند. در دیگر موارد نیز با رعایت کامل مقررات، بانوان ورزشکار ما تمرینهای خود را انجام میدهند. مسابقات نیز با مجوز ستاد مقابله با کرونا در ورزش و بدون حضور تماشاگر برگزار میشود و سعی میکنیم روحیه و نشاط ورزشکاران را در حد بالا نگاه داریم.