شاخص جهانی تروریسم در سال ۲۰۲۰ میلادی نشان میدهد مناطق جنگی به طور تقریبا انحصاری صحنه حملات تروریستی هستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ شاخص جهانی تروریسم در سال ۲۰۲۰ ميلادي نشان میدهد مناطق جنگی به طور تقریبا انحصاری صحنه حملات تروریستی هستند.
براساس گزارش موسسه اقتصاد و صلح در سیدنی شمار قربانیان اقدامات تروریستی سیر نزولی قابل توجهی داشت. در سال ۲۰۱۹ در مجموع ۱۳ هزار و ۸۲۶ نفر در جهان قربانی تروریسم شدند که در مقایسه با سال قبل ۱۵ درصد کاهش و در مقایسه با سال ۲۰۱۴ حدود ۵۹ درصد کاهش داشت.
کاهش قابل توجه این اقدامات در افغانستان و نیجریه ثبت شده است که سالانه بیش از هزار مورد مرگ مرتبط با تروریسم دارند.
طبق بیانیه موسسه اقتصاد و صلح اگرچه آمار نسبت داده شده به قربانیان طالبان در سال گذشته ۱۸ درصد کاهش یافت طالبان همچنان در سال ۲۰۱۹ مرگبارترین گروه تروریستی بود. میزان نفوذ و قدرت داعش هم پس از پایان خلافت خودخوانده این گروه در سال ۲۰۱۹ همچنان رو به کاهش است.
این موسسه در گزارش خود اعلام کرد برای نخستین بار از زمانی که داعش فعال شده است، کمتر از هزار کشته در یک سال برجای گذاشت.
در مقابل منطقه ساحل آفریقا که به منطقه حضور گروههای تروریستی وابسته به القاعده و داعش تبدیل شده است حالا یکی از مناطق به شدت در معرض تروریسم محسوب میشود.
بورکینافاسو که به شدت تحت تاثیر حملات تروریستی است افزایش ۵۹۰ درصدی قربانیان تروریسم را ثبت کرده است. کشورهای همسایه مالی و نیجر و همچنین سریلانکا و موزامبیک هم با افزایش قربانیان تروریسم رو به رو هستند.
طبق بیانیه این موسسه آفریقای سیاه بیش از همه تحت تاثیر حملات قرار گرفته است و هفت کشور آن در میان ده کشوری هستند که بالاترین آمار قربانیان تروریسم را دارند. این منطقه در سال گذشته ۴۱ درصد قربانیان تروریسم داعش را داشت.
در آمریکای شمالی، اروپای غربی و اقیانوسیه میزان تروریسم مرتبط با راست گرایان افراطی قابل توجه بود. این نوع تروریسم با ۸۹ کشته در سال ۲۰۱۹، افزایش ۲۵۰ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۱۴ داشت.
با این حال این گزارش حاکی از کاهش اقدامات تروریستی است. شمار قربانیان تروریسم در ۱۰۳ کشور کاهش یافته است. این میزان بهبود از زمان تاسیس این موسسه در هشت سال گذشته بی سابقه است.
اما با این حال تروریسم همچنین تهدیدی جدی و قابل توجه در بسیاری از کشورهاست.