چهارم آذر ۱۳۶۵ روزی است که حماسه مقاومت مردم اندیمشک در برابر جنگندههای دشمن بعثی جلوهای زیبا از فداکاری و مقاومت رقم زد.
اندیمشک در دوران دفاع مقدس به دلیل وجود پادگانهای مهمی نظیر دوکوهه و حضور رزمندگان در آنها، بهعنوان منطقهی پشتیبانی جبهههای جنوب بشمار میآمد که این امر بر اهمیت این شهرستان میافزود.
در طول دوران دفاع مقدس، شهرستان اندیمشک و تأسیسات آن همواره مورد هجوم هوایی و موشکی دشمن بعثی قرار گرفته بود.
دشمن بعثی که از شکست در عملیات والفجر ۸ و از دست دادن فاو بشدت سرخورده شده بود، شدت حملات خود به شهرها و مناطق غیرنظامی را افزایش داد و به دنبال انتقامگیری در چهارم آذر ۶۵، شهرستان اندیمشک را مورد تهاجم هوایی قرار داد.
در این حملهی هوایی که به گواه اسناد موجود و شاهدان عینی، بزرگترین و طولانیترین حملهی هوایی بعد از جنگ جهانی دوم است. دشمن بعثی با ۵۴ فروند هواپیما به مدت بیش از یک ساعت و ۴۵ دقیقه شهرستان اندیمشک را آماج حملات خود قرارداد.
هجوم وحشیانه هواپیماهای عراقی که از ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه تا ساعت ۱۳ و ۲۵ دقیقه به طول انجامید، یکی از وحشتناکترین و ماندگارترین رخدادهای دفاع مقدس است.
در این بمباران، بیش از ۴۰۰ شهید و ۷۰۰ مجروح تقدیم نظام اسلامی شد تا مردم اندیمشک با پوست و گوشت خود حماسهای ماندگار در تاریخ ایران رقم بزنند.
در پی این حمله، تأسیسات زیربنایی شهرستان اندیمشک نظیرِ ایستگاه راهآهن، بخش تعمیرات راهآهن، بازار، رادار موشکی سد دز، سد و نیروگاه دز، پادگان دوکوهه و اداره پست و مخابرات مورد هدف قرار گرفت.
همچنین منازل مسکونی راهآهن و دیگر مناطق شهری اندیمشک از گزند این کرکسهای وحشی در امان نماند.
شدت این حمله به قدری بود که مقام معظم رهبری که در آن زمان ریاستجمهور ایران بودند در سخنرانی خود در نماز جمعه تهران فرمودند: «صدام در اندیمشک قصابی کرد».
بیشتر بخوانید:۴ آذر؛ طولانیترین بمباران رژیم بعث عراق در اندیمشک
اندیمشک با تقدیم یک هزار شهید، ۳هزار و ۵۰۰ مجروح و ۱۵۰ آزاده دین خود را به نظام و انقلاب ادا نموده و همچنان محکم و سرافراز در دفاع از آرمانهای نظام اسلامی ایستاده است.