نمایندگان گروههای درگیر در لیبی برای ایجاد دولت متحد روز دوشنبه گفت و گوهای خود را بر محور معیارهای انتخاب رهبران انتقالی از سر گرفتند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ سازمان ملل متحد اعلام کرد نمایندگان گروههای درگیر در لیبی برای ایجاد دولت متحد روز دوشنبه گفت و گوهای خود را بر محور معیارهای انتخاب رهبران انتقالی آینده از سر گرفتند.
این دومین گردهمایی سیاسی لیبی است که زیر نظر سازمان ملل متحد و به صورت مجازی صورت مي گيرد و دور نخست آن در اواسط ماه نوامبر در تونس برگزار شد. در نشست نخست درباره انتخابات ”ملی“ ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ توافق حاصل شد، اما درباره نامهای رهبران انتقالی آینده توافقی به دست نیامد.
استفانی ویلیامز، نماینده ویژه موقت سازمان ملل متحد در امور لیبی به شرکت کنندگان در این نشست گفت ”شما گامهای مهمی برداشته اید و امیدها و انتظارات مردم لیبی را برای برگزاری انتخابات برانگیخته اید. هنوز کارهای زیادی مانده است که باید صورت گيرد“.
ماموریت پشتیبانی سازمان ملل متحد در لیبی، مانول، در پایان نخستین روز این گردهمایی اعلام کرد گفتگوها درباره ”معیارهای انتخاب“ رهبران انتقالی آینده انجام شد.
مانول افزود گفت و گوها به ”روز چهارشنبه موکول شد تا به شرکت کنندگان امکان بدهد گزینههای انتخابی را که روز دوشنبه ارائه شد بررسی کنند“.
گفت و گوها در حالی از سر گرفته میشود که سازمانهای لیبی اخیرا تحقیق درباره ”ادعاهای فساد“ در طول دور نخست گفتگوها را در تونس خواستار شده اند. این سازمانها معتقدند این ”ادعاهای فساد“ با هدف نفوذ در روند انتخاب مقامات آینده روی داده است.
فرستاده سازمان ملل در پاسخ به سئوالی در این باره ضمن تایید این مطلب که در این باره به یک گروه کارشناسی سازمان ملل متحد شکایت شده است، گفت ”چنین فعالیت هایی، در صورتی که اثبات شود، نقض روند سیاسی محسوب میشود و میتواند به مجازاتهایی منجر شود“.
استفانی ویلیامز به شرکت کنندگان اطمینان داد ”به محض این که ما اطلاعاتی درباره این ادعاها به دست آوریم، شما نخستین کسانی خواهید بود که از آنها اطلاع خواهید یافت“.
لیبی بعد از خیزشی که با پشتیبانی سازمان ملل متحد به سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ منجر شد، در هرج و مرج فرو رفته است.
دو مرجع در لیبی با مداخلات خارجی بر سر قدرت باهم رقابت میکنند. دولت وحدت ملی مستقر در طرابلس، پایتخت لیبی که سازمان ملل متحد آن را به رسمیت میشناسد، از پشتیبانی نظامی ترکیه برخوردار است و کشورهای امارات متحده عربی، روسیه و مصر نیز از مرجع دیگر قدرت که خلیفه حفتر، مرد قدرتمند شرق لیبی آن را مستقر کرده است، حمایت میکنند.