معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: امسال ۲ هزار تن عسل کُنار( konar ) در استان تولید شد که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش نشان میدهد.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ افشین قطبی افزود: از این میزان عسل ۷۰۰ تن را زنبورداران بومی و هزار و ۳۰۰ تن را زنبورداران مهاجر تولید کردهاند.
او اضافه کرد: بیشترین عسل تولیدی استان بوشهر در مناطقی که درختان سِدر یا همان کُنار خودرو یا دستکاشت وجود دارد، تولید میشود بههمین دلیل در این استان به عسل کُنار معروف است.
قطبی ادامه داد: هرچند عسل کُنار در دیگر استانهای جنوبی یعنی خوزستان، فارس و هرمزگان نیز تولید میشود، اما استان بوشهر با داشتن بیش از ۵۰ هزار هکتار درخت سدر بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است.
او ادامه داد: عسل کنار تولیدشده در استان بوشهر نسبت به دیگر استانهای جنوبی از کیفیت بالاتری برخوردار است و با عطر و طعم، انرژیزایی و خواص درمانی منحصربهفرد و طبع معتدل است؛ بههمین دلیل استان بوشهر بهعنوان قطب تولید عسل کُنار در کشور شناخته شده است.
قطبی میگوید: یکی از خاصیتهای عسل کُنار استان بوشهر این است که برخلاف عسلهای دیگر که در یک مقطع زمانی رُس یا کریستاله میشوند این نوع عسل حداقل تا ۲ سال شکرک نمیزند؛ بههمین دلیل نیازی به رُسگیری با گرمای ۱۲۰ درجه ندارد و خواص آن حفظ میشود؛ زیرا گرمای زیاد برای رسگیری باعث از بین رفتن خواص دارویی و سایر آنزیمهای مقوی عسل میشود و آنچه از عسل باقی میماند تنها قند آن است.
او همچنین گفت که برای نخستین بار در سال ۱۳۹۸ نشان جغرافیایی «عسل کُنار» با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت بهنام استان بوشهر به ثبت رسید و امروز این نوع عسل در شمار عسلهای بسیار مرغوب و باکیفیت کشور است.
قطبی با بیان اینکه عسل کنار بهراحتی بستهبندی میشود ادامه داد: در چندسال اخیر این نوع عسل درحد قابل توجهی جایگاه خود را پیدا کرده و بهطور تقریبی درکل کشور و حتی خارج از کشور بهویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق بهعنوان عسل ناب از درخت سدر شناخته شده و طرفداران زیادی دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: تولید پاییزه عسل کُنار در استان بوشهر از میانه شهریور که زمان گلدهی این درخت است آغاز و در آبان برداشت میشود.
او ادامه داد: زنبورداران بومی و مهاجر در استان بوشهر نیز اردیبهشت و خرداد اقدام به تولید عسل بهاره یا عسل چهل گیاه میکنند که مخلوطی از چندین گل گیاه است و خواص دارویی چند گیاه را دارد.
بیشترین عسل استان بوشهر در شهرستانهای دشتستان، دشتی و جم تولید میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: زنبورداری در این استان ۶۵۰ نفر اشتغال مستقیم و ۱۷۰ شغل فصلی و غیر مستقیم دارد.
قطبی اضافه کرد: زنبورداران در ۹ ماه از سال در استان قادر به زنبورداری هستند و درسه ماه تابستان و گرما به مناطق ییلاقی سردسیرکوچ کرده و در آنجا هم یک مرحله تولید و برداشت دارند.
او یادآور شد: استان بوشهر همواره بهدلیل زمستان ملایم، بهار زودرس و تنوع پوشش گیاهی مکانی بسیار مناسب برای تولید زنبور ملکه است و هرساله میزبان ۱۵ ایستگاه تولید ملکه بخش خصوصی و دولتی از نقاط مختلف کشور است.
قطبی همچنین گفت: استان بوشهر مکانی مناسب برای تولید مثل، تکثیر جمعیت و بچهگیری از بهمن تا اواخر فروردین سال بعد است.
او وجود یک ایستگاه تولید ملکه بومی درشهرستان جم، ۲ ایستگاه در دشتستان، کارگاههای بستهبندی عسل، موم آجکنی، کندوسازی را از جمله قابلیتهای زنبورداری در استان بوشهر عنوان کرد.
هماکنون در استان بوشهر ۶۵۰ زنبوردار بومی و هزار و ۲۰۰ زنبوردار مهاجر فعالیت دارند.