یک سری راهکارهای تغذیهای برای تقویت سیستم ایمنی و همین طور تغذیه در دوران نقاهت کرونا وجود دارد که بسته به اینکه فرد مبتلا چه علائمی از بیماری کرونا داشته باشد این راهکارها متفاوت هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، به گفته پزشکان در نخستین مرحله، مهم ترین موضوع دریافت آب و مایعات است که به طور معمول باید روزانه حدود هشت تا ۱۰ لیوان آب یا سایر گروه مایعاتی مثل آبمیوهها، چای کمرنگ و یا شیر مصرف شود.
همین طور که مصرف کمتر از مقدار یاد شده به بدن آسیب میزند مصرف بیش از حد آب نیز منجر به مسمومیت به آب و کاهش شدید دمای بدن شود.
فلفل دلمه سرشار از ویتامین C:
دریافت کافی ویتامین C نقش خیلی مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و علاوه بر مرکبات و میوهها فلفل دلمه یکی از منابع غنی و خیلی خوب ویتامین سی محسوب می شود و تقریبا ۲ برابر پرتقال ویتامین C دارد.
بهتر است افرادی که مبتلا به کرونا هستند روزانه همراه غذا فلفل دلمه بویژه فلفلهای زرد و قرمز استفاده کنند که از میزان آنتی اکسیدانهای بسیار خوبی برخوردار هستند.
مصرف ۲ تا سه عدد میوه در طول روز کافی است:
مورد بعدی مصرف متنوع گروه میوهها است که افراد مبتلا به کرونا باید ۲ تا سه عدد میوه در طول روز استفاده کنند.نقش میوهها تامین نیاز بدن برای تقویت سیستم ایمنی است از این جهت توصیه میشود که به طور حتم به صورت روزانه استفاده شود.
اینکه فردی تنها در یک روز هفته یک کیلو میوه بخورد این نحوه خوردن برای تامین نیاز بدن کمک نمیکند و مصرف این میوه باید به صورت روزانه باشد.
پرهیز از غذاهای سرخ کردنی:
در طول دوره ابتلا به بیماری کرونا و حتی دوره نقاهت بعد از آن نباید غذاهای چرب، سرخ کرده و فست فود استفاده کنند و بهتر است که غذاها به شکل آب پز و خورشتی استفاده شود.
محدود کردن مصرف گوشت قرمز:
در مورد مصرف پروتئینها نیز این نکته حائز اهمیت است که قسمت خیلی مهمی از بدن انسان بخش پروتئینی دارد و در مورد افراد مبتلا به کرونا بهتر است مصرف گوشت های قرمز در نهایت به یک تا دوبار در هفته محدود شود چراکه مصرف زیاد آن باعث التهاب در بدن می شود.
افراد مبتلا به کرونا باید سعی کنند بیشتر از گوش های سفید مثل مرغ و ماهی و یا پروتئینهای با منشا گیاهی مانند حبوبات استفاده کنند.
در ارتباط با ماهی بخاطر وجود امگا سه و خاصیت ضد التهابی بهتر است که دو بار در هفته استفاده شود.
مصرف صبحانه نیز اهمیت فراوانی دارد که خیلی از افراد از آن استفاده نمیکنند و این در حالی است که مصرف صبحانه نقش خیلی مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
مصرف صبحانه به کنترل قند خون افرادی که دیابتی هستند و به
انتظار است افرادی که کرونا دارند در مصرف صبحانه نیز بیشتر مواد غذایی پروتئینی مانند پنیر، تخم مرغ، عدسی استفاده و از مصرف زیاد گروه قندی مانند کره، مربا و عسل اجتناب کنند.
مصرف مغزها مثل گردو، پسته و بادام برای افراد مبتلا به بیماری کرونا اهمیت زیادی دارد که بهتر است این اقلام بیشتر به صورت خام و بدون نمک استفاده شود.