دانه روغنی کلزا در هفت هکتار از مزارع شهرستان نقده به صورت نشایی کشت شد.
اکبر کرامتی با اشاره به استفاده از دو رقم بذر آرشیتکت و آنجلیکا در این مزرعه ، اضافه کرد: در کشت نشایی ابتدا بذر کلزا را در محیط گلخانهای کشت میکنند و سپس در آبان ماه بوته (نشا) را به مزرعه منتقل کرده و با دستگاه کارنده مخصوص آن را دوباره میکارند .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: زمان طلایی کشت کلزا در استان هفتم مهر به پایان میرسد و کشاورزانی که هنوز محصول چقندرقند یا ذرت خود را برداشت نکردند، میتواند با کشت نشایی، کلزا را در آبان و آذر بکارند.
وی افزود: رفع مسایل مربوط به کشت با بذرکار به علت ریزش بذر کلزا، آماده سازی و تهیه مناسب بستر کشت، کنترل علفهای هرز، صرفهجویی در مصرف آب پاییزه، بذر و کودشیمیایی و استقرار مناسب بوتههای کلزا از دیگر اهداف کشت نشایی است.
وی اصافه کرد: امسال ۴۵ هکتار مزرعه الگویی کلزا در آذربایجانغربی کشت شده که شامل ۲۰ هکتار تغذیه گیاهی در میاندوآب، ۲۰ هکتار تغذیه گیاهی در نقده و پنج هکتار نیز آبیاری میکرو در میاندواب است.
کرامتی اضافه کرد: امسال در ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار از مزارع آبی استان کلزا کشت شده که این مقدار کشت در مقایسه با سه هزار و ۳۰۰ هکتار کشت سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وی گفت: برای سال زراعی جاری قمیت تضمینی کلزا از کشاورزان ۷۸ هزار ریال برای هر کیلوگرم تعیین شده که در مقایسه با قیمت سال قبل که ۴۶ هزار و ۶۰۲ ریال بود ۳۱ هزار و ۳۹۸ ریال برای هر کیلوگرم افزایش یافته است.