شتر از مهمترین ظرفیت های اقتصادی سیستان و بلوچستان است که قابلیت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، سیستان بلوچستان به تنهایی بیش از نیمی از جمعیت 150 هزار نفری شتر کشور را داراست.
یکی از مناطق مستعد پرورش شتر در استان شهرستان فنوج است که بگفته فرماندار آن بیش از 4 هزار شتر بویژه از نژاد شیرده و گوشتی دارد.
مشتاق احمد ریگی با بیان این که در برخی از کشورهای عربی شتر بعنوان مهمترین منبع درآمد زایی و گردشگری است، افزود: شتر در مقایسه با سایر دام ها، حیوانی کم توقع و کم هزینه است که به علوفه و آب کم نیاز دارد و با اقلیم منطقه هم سازگاری خوبی دارد.
داود طوقی مدیر امور عشایری فنوج هم گفت: مهمترین مشکل این شهرستان در پرورش شتر، نبود زیر ساخت مناسب برای پرورش صنعتی شتر و نبود صنایع تبدیلی برای فرآوری شیر وگوشت آن است.
نصرتی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت و درمان فنوج هم درخصوص اهمیت شیر شتر و مصرف آن برای سلامتی انسان، خاطرنشان کرد: شیر شتر در مقایسه با سایر فرآوردهای دامی سالم ترین فرآورده است که لاکتوز، کالری وکلسترول کمتری دارد.
وی با توصیه مصرف روزانه دولیوان شیر شتر، گفت: شیر شتر برای بیماری هایی مثل فشارخون، دیابت، کلسترول خون و پاکسازی کبد بسیار موثر است.