به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از رويترز، به دلیل شیوع ویروس کرونا اجلاسها امسال بیشتر به طور مجازی برگزار میشود و این به منزله ضربهای جدی برای بلندپروازیهای ولیعهد سعودي است آنهم در سالی که اقتصاد جهان با رکود مواجه است.
رابرت موگیلنیکی، کارشناس موسسه کشورهای عرب خلیج فارس در واشنگتن، گفت هرچند اوضاع خیلی با آنچه انتظار میرفت، فاصله دارد، اما این نمایش باید اجرا شود و سعودیها باید نهایت بهره را از این اجلاس ببرند.
مهمترین دستور کار نشست گروه ۲۰ بررسی یک طرح اقدام برای مقابله با کووید-۱۹ و اقداماتی برای جلوگیری از تاثیر پیامدهای منفی این همه گیری بر اقتصادهای جهانی از جمله بخشش بدهیهای کشورهای فقیر است.
وجهه عربستان سعودی از سال ۲۰۱۸ و در پی خشم جهانیان از قتل جمال خاشقچی- روزنامه نگار سعودی، جنگ یمن و ادامه بازداشت فعالان مدافع حقوق زنان که سال قبل دستگیر شده بودند، خدشه دار شده است.
سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی که محور برنامههای اصلاحات اقتصادی ولیعهد سعودي بود، نیز بسیار کم رونق بود. خالد الفالح، وزیر سرمایه گذاری عربستان، از کاهش سرمایه گذاریهای خارجی به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر داد.
در مقابل میتوان به فعالیت گروههای مدافع حقوق بشر و قانونگذاران غربی اشاره کرد که از پایتختهای کشورهای عضو گروه ۲۰ خواستند این نشست را تحریم کنند. آنها تلاش کردند بار دیگر توجه جهانیان را به پرونده حقوق بشری عربستان سعودی جلب کنند.
دهها قانونگذار در انگلیس، اتحادیه اروپا و آمریکا از دولتهای خود خواستند پیش از برگزاری این نشست، عربستان سعودی را در زمینه حقوق بشر تحت فشار قرار دهند یا در این نشست شرکت نکنند. شهرداران لندن، پاریس، نیویورک و لس آنجلس نیز این نشست را تحریم کردند.