پونه یک گیاه دارویی است که خاصیت ضدعفونی کنندگی و ضد ویروسی دارد و برای سلامت بدن مفید است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ پونه گیاهی خوش عطر و چاشنی پرکاربردی در آشپزی است و به صورت تازه یا خشک و یا بصورت دمنوش از آن استفاده می شود.
برگهای پونه عطر و طعم فوق العادهای دارند و حاوی ترکیبات فعالی هستند که خواص درمانی دارند.
برگ پونه حاوی بیش از ۲۰ نوع ترکیب مختلف است که ترکیبات فعال گیاهی، بیشترین بخش آنها را تشکیل میدهند. این ترکیبات فعال شامل پلی فنول ها، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها میشوند که همگی دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.
تحقیقات نشان میدهد پونه میتواند از رشد بعضی از انواع قارچ که عامل عفونتهای قارچی هستند، پیشگیری و کنترل کند و یکی از راههای طبیعی درمان این نوع عفونتهاست.
پونه خواص ضدقارچی، ضدباکتریایی و ضدویروسی طبیعی دارد و نه تنها موجب از بین رفتن قارچ ها میشود بلکه به تقویت دستگاه ایمنی هم کمک میکند.
دمنوش پونه یکی از راههای درمان عفونت قارچی است.
یکی دیگر از داروهای طبیعی برای رفع عفونت زنانه استفاده از شربت پونه است، این شربت به دلیل خاصیت ضد میکروبی به از بین بردن عفونتهای رحم، مجاری ادراری و کلیه ها کمک بسیاری میکند.
فقط کافی است پونه خشک شده را ۲ ساعت در عرق آن بریزید و پس از ۳ تا ۵ دقیقه جوشاندن آن را از صافی بگذرانید و این ترکیب را با عسل مخلوط کنید سپس دو تکه یخ و چند قطره آب لیمو به سرد شده آن اضافه کنید و این شربت را روزانه تا ۳ لیوان بنوشید.
طرز تهیه دمنوش پونه
برای درست کردن دمنوش پونه میتوان از برگهای خشک یا تازه پونه استفاده کرد. اگر از برگهای تازه استفاده میکنید، قبل از اضافه کردن آنها به آب، خرد یا له شان کنید تا ترکیبات فعال برگ بیشتر وارد آب شوند.۳ قاشق چای خوری از برگهای تازه یا یک قاشق چای خوری از برگهای خشک شده را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. پونه به طور عادی بی خطر است و عوارض جانبی خاصی ندارد.