افرادی که از سنین جوانی رژیم غذایی ناسالمی را دنبال میکنند بیشتر احتمال دارد در دوران بعدی زندگی به بیماری قلبی دچار شوند.
متخصصان آمریکایی در یک بررسی به مطالعه روی بیش از ۲۰۰ هزار متخصص سلامت ۲۴ تا ۴۰ ساله در یک بازه زمانی ۲۴ تا ۳۲ سال پرداختند. هر چهار سال این افراد نوع مواد غذایی مصرفی و میزان آن را گزارش میکردند.
آنها مشاهده کردند افرادی که از رژیمهای غذایی سرشار از مواد خوراکی التهاب زا پیروی میکردند ۳۸ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی در مقایسه با افرادی بودند که تغذیه سالم داشتند.
مصرف مواد غذایی فرآوری شده نقش مهمی در بروز التهاب در بدن دارد. خوراکیهای فرآوری شده به طور کلی حاوی چربیهای ترانس و اشباع شده هستند که نقش هر دوی آنها در بروز التهاب در بدن شناخته شده است. علاوه بر این مواد غذایی، پنیرهای فرآوری شده، غذاهای دودی و شکلاتهای شیرین از دیگر نمونههای خوراکیهای التهاب زا هستند.
التهاب، واکنش سیستم ایمنی بدن به عفونتها و عوامل بیماری زاست. وجود التهاب در یک دوره زمانی کوتاه با فعالکردن سیستم دفاعی به بهبود سلامت بدن کمک میکند، اما التهاب در طولانی مدت به عروق خونی، سلولها و بافتها آسیب زده و در نهایت به بیماریهای قلبی عروقی منجر میشود.
به گزارش مدیکال دیلی، نتایج یک بررسی نشان میدهد بین مصرف چربیهای ترانس و مادهای موجود در خون موسوم به CRP ارتباط وجود دارد و این نشان دهنده وجود التهاب در بدن است. در افرادی که مصرف بیشتری از چربیهای ترانس داشتند سطح CRP در مقایسه با افراد دیگر ۷۳ درصد بیشتر بوده است.