دفاع دانشجویان دکتری از پایان نامه هایشان به منزله فارغ التحصیلی نیست و دانشجویان باید تکلیف مقاله هایشان را مشخص کنند که طبق بخشنامه جدید شرایط برای دانشجویان تسهیل شده است.
وی افزود: افراد زیادی داریم که با شیوه قبل 5 سال گذشته می آید می گوید چرا مدرکم را نمی دهید می گوییم چون مقاله ات چاپ نشده اما آنها معتقدند دفاع کردند به منزله فارغ التحصیلی است در صورتی که دفاع به منزله فارغ التحصیلی نیست، 2 مقاله باید می داد تا فارغ التحصیل شود، الان هم همین شرایط است اما می تواند با یک مقاله با درجه علمی بالاتر فارغ التحصیل شود.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه این بخشنامه در صورت استانداردسازی امور و سهل کردن شرایط دانشجویان صادر شده افزود: این شرایط جدیدی است که در دانشگاه آزاد به وجود آمده شرایط خوبی است که دانشجویان را راحت می کند دانشگاه را به سمت علمی شدن و ارتقای کیفیت می برد و شرایط آسان تری برای دانشجویان است و جهت حل مسایل و مشکلاتی نظیر اینکه دانشجو سنوات می خورد و چاپ مقالاتش به مشکل می خورد، این بخشنامه صادر شده که شرایط را سهل تر کند.
آقای حیدری افزود: دانشجویانی که کار پایان نامه شان تمام شده و استاد راهنما تاییدشان کرده بود تا می خواستند پذیرش مقاله بگیرد یا چاپ کند، یکسال، دو سال سنوات می خورد و باید شهریه پرداخت می کردند، دانشگاه آزاد اولین بار، شرایط پیش دفاع استاندارد را گذاشت که در آن پذیرش یا چاپ یک مقاله کافی است.
وی افزود : طبق این بخشنامه استاد راهنما و دانشگاه که کفایت علمی را تایید کنند یک گروه تخصصی به صورت استاندارد تشکیل می شود و پیش دفاع دانشجو با پذیرش یا چاپ یک مقاله مقدور است، در صورتی که پیش دفاع پذیرفته شد؛ ارتباط مالی دانشگاه با دانشجو تا 3 ترم قطع می شود و دیگر بدون نیاز به پرداخت شهریه تا 3 ترم تحصیلی (2 ترم با واحد دانشگاهی و یک ترم با مجوز سازمان) در مجموع یک سال و نیم دانشجو زمان دارد مقالاتش را پذیرفته شده چاپ کند.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه این بخشنامه در سامانه معاونت فنی و مهندسی و معاونت آموزشی و علوم انسانی دانشگاه آزاد درج شده و دانشجویان می توانند بخشنامه را بطور کامل ببینند افزود: این بخشنامه خوبی است و یکی دیگر از نکات مثبتش این است که در فرصت 3 ترمی که دانشجویان فرصت مطالعاتی پیدا می کنند و مجوز کفایت علمی شان صادر می شود استاد هم کدش آزاد می شود و می تواند دانشجویان دیگر را راهنمایی کند.
آقای حیدری با بیان اینکه دانشگاه آزاد با این مقاله می خواهد فقط مقاله شرط گذراندن پایان نامه نباشد گفت: برای فارغ التحصیلی امکان دارد یک کسی پایان نامه خیلی خوبی داشته باشد که می تواند یک کتاب تخصصی از آن تالیف کند که ما آن کتاب را جایگزین مقاله می کنیم، یا ممکن است دانشجویی کرسی های نظریه پردازی، کرسی های نقد و کرسی های نوآوری برگزار کرده باشد خوب اینها هم می تواند به جای مقاله محسوب شود.
وی افزود: اگر کسی صاحب اختراع های علمی و بین المللی باشد می تواند آن را جایگزین مقاله کند یا کسی که پایان نامه اش در جشنواره های علمی و بین المللی پذیرفته شده امتیاز دارد می تواند جایگزین مقالات شود یا حتی کسی که اثر بدیع هنری دارد که مورد تایید گروه های مرجع قرار بگیرد یا فعالیت های دانش بنیان و فناورانه دارد می تواند جایگزین مقاله شود.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این اقدامات ارزشمند را باید از دانشجویان بپذیریم و موکول نکنیم که حتما باید برود و آن را چاپ کند و گرفتاری برایش درست کنیم گفت: ما فضا را بازتر کردیم و جدولی در همان بخشنامه وجود دارد همه این فعالیت ها امتیازبندی شده است و دانشجو برای فارغ التحصیلی 5 نمره بیاورد می تواند دفاع پایان نامه اش را انجام دهد.
آقای حیدری افزود: شرایط دفاع از 2 مقاله به سمت علمی شدن حرکت کرده است گفت: قبلا حتما 2 مقاله بود اکنون دیگر لزوما دو تا نیست، امکان دارد دانشجو یک مقاله را در یک نشریه معتبر q1 یا یک مجله با امتیاز بالا بدهد که 5 امتیازش را بگیرد که در این صورت با یک مقاله هم می تواند دفاع کند.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشجو بعد از فرصت یک سال و نیمه مطالعاتی می تواند یکی از این شرایط را فراهم کند بعد می تواند بیاید دفاع کند و بلافاصله فردای آن روز فارغ التحصیل بشود.
آقای حیدری با تاکید بر اینکه این بخشنامه درصدد است ذهن دانشجو را به سمت علمی شدن و رفع نیازهای مردم و رفع مسایل کشور سوق دهد و لزوما سمت چاپ مقاله نرود گفت: می توان از یک دانشجوی دکتری تخصصی، مشکلی در صنعت یا در بحث هنر یا در بحث اختراعات قدمی بردارد یا در جشنواره های علمی فضا را بازتر کردیم که تمام استعدادها را پوشش دهیم و موکول نکنیم به مقاله.
وی در پاسخ به این سوال که برخی شرایط فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد را سختگیرانه می پندارند در حالی که برخی دانشگاه های دولتی بعضا با یک مقاله هم رضایت می دهند گفت: هیچ دانشگاه دولتی ای نداریم که یک مقاله داشته باشد البته دانشگاه ها متفاوت است دانشگاه شریف 3 مقاله می خواهد آن هم سه مقاله 4 تا 5 امتیازی که تا دانشجو انجام ندهد نمی تواند فارغ التحصیل شود، دانشگاه تهران یا دیگر دانشگاه ها همین شرایط را دارد دانشگاه آزاد هم این شرایط کیفیت بخشی را دارد تا سطح کیفی به حالت استاندارد برساند.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با تبریک و تشکر از همه کسانی که دانشگاه آزاد را برای تحصیل انتخاب کردند گفت: بعد از 4، 5 سال امسال اعتماد مردم به دانشگاه آزاد افزایش یافت و ما نسبت به سالهای قبل روند ثبت نام مثبتی را تجربه کردیم به نحوی که 311 هزار نفر در مقاطع مختلف ثبت نام کردند که ان شاء الله تلاش می کنیم با کیفیت بخشی به امور بتوانیم در حل مسائل مردم بکوشیم و دانشجویان بتوانند با استانداردهای لازم به کسب علم بپردازند.
وی با بیان اینکه همه دانشجویان در سیستم آموزشیار ثبت نام و انتخاب واحد کرده اند گفت: اگر دانشجویان به هر دلیل نتوانسته انتخاب واحد کنند، معاونت های آموزشی و روسای دانشگاه های ما در همه واحدهای دانشگاهی آمادگی دارند این مشکلات را حل کنند.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه کلاس دانشجویان جدید از هفدهم آبان آغاز شده و تا 18 بهمن کلاس ها دایر خواهد بود گفت: برای همه دانشجویان تا 16 جلسه آموزشی کلاس برگزار می شود و اگر به هر دلیلی واحدی کلاس ها را دیرتر شروع کرد برای جبران عقب افتادگی در هفته کلاس فوق العاده برگزار می شود چراکه ما مصمم هستیم که از نظر کیفیت و از نظر کمیت بتوانیم ترم را کاملا مثل ترم های روزانه برگزار کنیم و هم آقای ولایتی، هم آقای طهرانچی و هم هیات رئیسه دانشگاه روی این موضوع اصرار دارند، این موضوع به روسای استانی هم اعلام شده است و معاونان آموزشی در کشور مسئول این اقدام هستند.
آقای حیدری گفت:سيستم آموزشی دانشگاه آزاد در سه فضا، آموزش مجازی را برگزار می کند اول نظام آموزشی الکترونیکی که از قبل داشتیم و تعدادی از واحدها از همین روش استفاده می کنند که قبل از کرونا هم داشتیم و دارای تجربه بسیار خوبی بود و شبکه گسترده ای دارد، و سیستم دومی که داریم و تعدادی از واحدهای ما مثل کردستان و مشهد و اصفهان از آن استفاده می کنند زیرساخت های خود این واحدهاست که کفایت لازم را دارد و کلاس های مجازی در آن به خوبی انجام می شود.
وی در پاسخ به این سوال که برخی دانشجویان جدید دانشگاه از مشکلاتشان برای ورود به سامانه آموزش مجازی گله مندند گفت: دانشجویانی که ثبت نام کردند کلاس هایشان در دو سیستم دان و وادانا برگزار می شود و چون سیستم قابل نظارت و رصدی هست، روزانه گزارش هایش به طور استانی و واحدی قابل مشاهده است و نظارت می شود که کدام کلاس ها تشکیل شد و کدام تشکیل نشد و به چه دلیل؟ گزارش های روزانه ای که ما داریم باتوجه به گروه های ناظر حاکی از این است که کلاس ها به نحو احسنت درحال برگزاری است اما اگر هر دانشجویی هر گروهی مشکلی دارند ما آمادگی کامل داریم در سامانه آموزشیار بنویسند به مشکل بلافاصله رسیدگی می شود.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به امکان ثبت درخواست الکترونیکی وام شهریه گفت: در سامانه آموزشیار یک امکانی ایجاد شده تا همه دانشجویانی که نیاز به وام شهریه دارند در سامانه آموزشیار می توانند درخواستشان را ارایه دهند و نیازی به مراجعه حضوری نیست و سامانه درخواست را به صورت سیستمی به صندوق رفاه می فرستد به صورت مجازی پیگیری و درخواستشان انجام و به دانشجو اعلام می شود و نهایتا تا پایان ترم و امتحانات کارشان انجام می شود دانشجویان نگران نباشد.
آقای حیدری با تاکید بر اینکه برای اولین بار در طول تاریخ دانشگاه آزاد است که در ثبت نام و انتخاب واحد فقط از دانشجویان شهریه ثابت خواسته شد؛ افزود: علاوه بر صندوق رفاه دانشجویی ما با بانک های عامل هم توافق کردیم و همه بانک هایی که با دانشگاه طرف قرارداد هستند به صورت قرض الحسنه به دانشجویان وام می دهند، واحدهای دانشگاه آزاد هم شهریه را به صورت قسطی دریافت می کنند.
از درس و زندگی متنفر شدیم. سخت گیری های مقاله فقط برای پول جمع کردن دانشگاه خوبه، هی سنوات می زنن. به خاطر اینکه برای من سنوات بزنن یکماه نامه را به تآخیر انداختن بعد که نامه اومد سنوات را دادم اون که هیچ نمره، پایان نامه ام که بهم گفت با امتیازات19/5 شده بود را 16/5 رد کردند گفتند نه بخشنامه جدید اومده.آخه چرا؟ واقعا زشت نیست نمره پایان نامه دکتری 16 باشه. هر چه سنوات بود پرداخت کردیم نمره را چرا کم کردن؟ خود خدا می دونه.............
لطفا مشکلات ما را به گوش ایشان برسانید
چرا با وجود کرونا و مشکلات اداری بی شمار واحد ها سنوات تحصیلی را اضافه نمیکنند چون متاسفانه به بهانه سنوات از من دانشجو شهریه ثابت اضافه میگیرند. و درخواست دوم اینکه لطفا شهریه ها را سالی ۴ درصد نهایت اضافه کنید نه ۳۰ تا صد درصد تا ما با خیال اسوده پژوهش کنیم اگر نیت واقعا حل مسایل علمی کشور است. وگرنه ایجاد مانع و افزایش سنوات و تورم شهریه فقط فشار بر منه دانشجو و مانع فکر کردن است با توجه به اینده نامعلوم استخدامی ما و هزار فشار دیگه. برسد به گوش و فکر مسولان این دانشگاه لطفا رسانه های عزیز
آیا فسادی درون سیستم دانشگاه آزاد هست که میخواهند به نحوی جلوی آن را بگیرند؟
آیا اساتیدی که در واحدهای مختلف دانشگاهی آزاد مشغول تدریس هستند توان علمی و دانش کافی ندارند؟
آیا دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال تسویه برخی اساتید است و این پیش دفاع بهانه لازم را میدهد؟
آیا دانشگاه آزاد اسلامی به این شیوه میخواهد با رد پیش دفاع، از قِبَل دانشجویان دکتری درآمد اضافی کسب کند؟
و ....
شاید هم همه اینها...