سخنگوی گمرک گفت: تجارت خارجی کشورمان با آفریقا طی ۷ ماه امسال، بیش از ۹۵۹ هزار و ۸۴۸ تن بوده است.
وی گفت: اگرچه این حجم از تجارت در شرایط تحریمهای ظالمانه امریکا و نیز شرایط شیوع جهانی ویروس کرونا صورت گرفته است، اما افریقا ظرفیت بسیار زیادی دارد تا حجم تجارت خود را با کشورمان تاسطح بسیار بالاتری برساند.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: سهم صادرات محصولات ایرانی به افریقا ۹۵۱ هزار و ۵۴۹ تن برابر با ۱۶۰ میلیون و ۱۱۳ هزارو ۴۵۲ دلار بوده است و این در حالی است که میزان واردات کشورمان بیش از ۸ هزارو ۲۹۹ تن وبرابر با ۲۰ میلیون و ۳۱۸ هزارو ۷۰۹ دلار بوده است. لطیفی ادامه داد: ایران در این مدت با کشورهای ساحل عاج، کامرون، جیبوتی، الجزایر، مصر، غنا، گینه، کنیا، لیبی، مراکش، مالی، ماکائو، موریتانی، موریس، موزامبیک، نیجریه، سودان، سنگال، سومالی، توگو، تانزانیا، اوگاندا، آفریقای جنوبی، زامبیا، اتیوپی، تونس و رواندا دارای روابط تجاری بوده است.
لطیفی گفت: بیشترین واردات کشورمان از افریقا از زیمباوه با ۷۲۳ تن کالاوبرابر با ۵ میلیون و ۷۵۵ هزاردلار بوده است وپس از آن کشورهای غنا با ۵ میلیون و ۵۵۶ هزارو ۴۸۰ دلاروآفریقای جنوبی با ۳ میلیون و ۵۹ هزارو ۶۵۶ دلار قرار دارند. ضمن آنکه بیشترین صادرات کشورمان به غنا با ۱۹۶ هزارو ۵۷۸ تن وبرابر با ۵۲ میلیون و ۸۱۳ هزارو ۵۱۵ دلار وپس از آن کامرون با ۲۲ میلیون ۸۵ هزارو ۲۸۵ دلارو کنیا با ۲۱ میلیون و ۲۶۸ هزارو ۱۰۹ دلاربوده است.
لطیفی در خصوص محصولات وکالاهای تجاری تبادل شده با افریقا نیز گفت: صادرات کشورمان به افریقا شامل دوغ، شیر، خامه ولبنیات، انواع خرما، خمیرهای غذایی وخوراکی، گچ وسیمان، کربن، انواع صفحه وورق فلزی، تجهیزات ساختمانی، شیشه، انواع میلههای آهنی، آلومینیوم، انواع اسید، پسته، انواع گل برای مصارف عطر سازی، شیره وعصاره شیرین بیان، تجهیزات پزشکی ودانهها و میوههای روغنی است.
وی افزود: همچنین کالاهای وارداتی کشورمان از افریقا نیز شامل انواع بذر، چربی وروغن نباتی، کلر واسانس مواد شوینده، قطعات یدکی خودروهای صنعتی، لنت کلاج، ظروف بسته بندی، تجهیزات پزشکی، دانه کنجد، توتون وتنباکو، انواع ورق ورول صنعتی است.
قاره آفریقا با دارا بودن ۵۴ کشور در واقع دومین قاره وسیع جهان محسوب میشود. این قاره با ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت در مقایسه با میانگین جهانی، نرخ رشد بالایی دارد وبه همین دلیل قاره افریقا به عنوان یکی از بازارهای بالقوه آتی جهان به شمار میرود؛ و البته این قاره سهم اندکی از تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است و در واقع حجم تجارت خارجی افریقا سهمی کمتر از ۳ درصد از تجارت جهانی را تشکیل داده است.