به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی الشرق الاوسط در یادداشتی نوشت: در پی افزایش شمار زیادی از آوارگان که از درگیریها در منطقه تیگرای اتیوپی به سودان فرار کردند، مقامات این کشور در خصوص فاجعه انسانی احتمالی در شرق این کشور هشدار دادند و از جامعه بین المللی و سازمانهای کمک رسان خواستند هر چه سریعتر برای کمک به آوارگان اتیوپی در استانهای القضارف و کسلا مناطق هم مرز با منطقه تیگرای مداخله کنند.
سلیمان علی محمد موسی استاندار القضارف در کنفرانس خبری خود در خرطوم گفت: پاسخ مثبت جامعه بین المللی و سازمانهای انسانی به کندی صورت میگیرد؛ بطوریکه در حد تعداد زیاد آوارگان یعنی بیش از ۱۵ هزار آواره در این استان نیست و همه تلاشهای میدانی از طریق حمایتهای مردمی و دولتی صورت گرفته است.
وی خواستار ایفای نقش جامعه بین المللی و سازمانهای انسانی در حمایت از آوارگان شد، زیرا شمار آوارگان فراتر از امکانات اندک این استان است.
از سوی دیگر، عبدالله سلیمان کمیسر امور آوارگان سودان پیش از این اظهارداشت: هنگام بازدید از مناطق مرزی، حدود ۲۵ هزار آواره اتیوپی از مرزهای سودان گذشتند.
معاون نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: اولویت این نهاد، تأمین پناهگاه، غذا و آب پیش از انتقال آوراگان به مناطق دور از مرزها به علل امنیتی است.
محمد موسی همچنین افزود: مقامات محلی حدود دو هزار و پانصد آواره را به اردوگاه ثابتی در منطقه ام راکوبه منتقل کردند و بیش از ۱۳ هزار آواره از جمله نُه هزار کودک و دو هزار و هفتصد زن در اردوگاه موقت در منطقه الفشقه هم مرز با اتیوپی مستقر شدند.
به گفته استاندار القضارف، مقامات محلی شروع به برنامه ریزی برای ایجاد اردوگاه دائمی دیگری در منطقه الطنیدبه کردند، زیرا اردوگاه ام راکوبه ظرفیت پذیرش شمار زیاد مردمی که برای فرار از جنگ آواره میشوند، ندارد.
وی در خصوص تاثیر سرازیر شدن تعداد زیاد آوارگان بر اوضاع اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و خدماتی این استان و بازتابهای منفی آن بر مراکز محلی هشدار داد.
وی با تاکید بر اینکه به احتمال فراوان موجهای بیشتری از آوارگان اتیوپی به این ایالت سرازیر شوند، افزود: از آنجا که سازمانهای بین المللی به سرعت نیازهای مهم آوارگان را تأمین نکردند، این استان با همکاری با مراکز محلی، از ذخایر بهداشتی برای جلوگیری از وقوع فاجعه بهداشتی بهره میبرد.
از سوی دیگر، عبدالباسط عبدالغنی مدیر اردوگاه ام راکوبه گفت: شمار بیشتری از آوارگان به این اردوگاه منتقل خواهند شد و پیش بینی میشود با ادامه جنگ در منطقه تیگرای، شمار بسیار زیادی وارد این اردوگاه شوند.
عبدالغنی از سازمانهای بشردوستانه ملی خواست در پناه دادن به آوارگان مشارکت داشته باشند.
وی همچنین از مراکز محلی به سبب استقبال از آوارگان تشکر و قدردانی کرد.
بر اساس گزارشهای پیشین، شمار آوارگانی که به سبب جنگ بین نیروهای دولت اتیوپی و نیروهای جبهه مردمی آزادی بخش تیگرای، وارد سودان شدند، به حدود ۲۵ هزار تن میرسد.