داوود منیری بههمراه همسرش سرکار خانم زهرا صادقی از جمله زوجهایی هستند که معتقدند در برهه کنونی که رشد جمعیتی کشور کاهش یافته ،لازم است بهاندازه توان خود بهفکر افزایش جمعیت باشند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تسنيم، متأسفانه طی دهههای اخیر در موضوع تنظیم خانواده، شاهد اِعمال سیاستی بودیم که موجب کاهش شدید میانگین رشد جمعیت در کشور شد، بر این اساس، سال ۱۳۷۲ «قانون تنظیم خانواده» بهتصویب مجلس شورای اسلامی رسید که طی آن، سیاستهای تشویقی و تنبیهی بسیاری برای کنترل جمعیت پیشبینی شد، از جمله عدمپرداخت حق عائلهمندی به فرزندان چهارم به بعد هر خانواده؛ تولد شعار «دو بچه کافی است» احتمالاً نتیجه همین سیاستهاست.
اما روزی که مسئولان و سیاستگذاران بهدنبال تصویب قانون کنترل موالید بودند فکرش را هم نمیکردند که در چنین برههای و پس از نزدیک به چهار دهه از آغاز سیاستهای تبلیغاتی، تشویقی و تنبیهی بهمنظور کاهش جمعیت، نرخ باروری در جامعه ایرانی با این سرعت به ۱.۶ کاهش یافته و بهاذعان کارشناسان حتی از آمریکا و خاورمیانه هم پایینتر بیاید، تا جایی که کسی، چون همسر بیل گیتس در اظهارنظری سریعترین کاهش نرخ باروری در تاریخ را مربوط به زنان ایرانی دانسته و عنوان کرده که «نرخ باروری میان زنان ایرانی از متوسط ۶.۵ فرزند به متوسط ۱.۶ فرزند طی چهار دهه رسیده؛ آماری که حتی کمتر از زنان آمریکا با متوسط ۱.۹ فرزند است».
مسئولان نظام که طی سالهای اخیر متوجه این تهدید شدند، افکار عمومی را در راستای مسئله فرزندآوری و افزایش جمعیت جهت دادند؛ از جمله آنکه رهبر معظم انقلاب در بیانات مختلفی توجه خانوادهها را به این امر مهم توجه دادند؛ بهعنوان نمونه ایشان در بیاناتی فرمودند: «این حدیثی که من خواندم از قول پیغمبر اکرم که «تَناکَحوا تَناسَلوا تَکثُروا» ، خدای متعال از مسلمانها خواسته که زیاد بشوند، افزایش پیدا کنند. واقعاً هم این جور است که اگر چنانچه عدد ملّت مسلمان ــ حالا در یک کشور اسلامی مثل کشور ایران یا در فضای اسلامی مثل امّت اسلامی ــ زیاد باشد، این زمینه و امکان برای رشد و تعالی در آنها وجود دارد؛ یعنی وقتی که عدّه زیاد است، افراد صالح در آن قهراً زیادترند، تواناییها قهراً بیشتر است، نیروی انسانی قهراً راقیتر است؛ این، چون طبیعی است اگر چنانچه جمعیّت زیاد باشد. جمعیّت کم، مقهور واقع میشود.»
داوود منیری بههمراه همسرش سرکار خانم زهرا صادقی از جمله زوجهایی هستند که صاحب فرزندان بالا هستند. آنها معتقدند «اکنون که شاهد کاهش میانگین رشد جمعیتی در کشور هستیم، لازم است هر کدام بهاندازه توان خود بهفکر افزایش جمعیت خانوارها باشیم».
این زوج موفق که خود صاحب هفت فرزند هستند، هدف اصلی خود از این کار را جامه عمل پوشاندن به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر رشد جمعیت و نیز مبتنی بر یک باور دینی معرفی کردند.