یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد:بانک مرکزی باید نرخ سود بانکی را تغییر دهد.
وی ادامه داد: افزایش نرخ سود بانکی، میتواند جلوی فرآیند جابجایی نقدینگی را بگیرد و این پولها در بانک باقی مانده و بانک آن را در اختیار تولید قرار دهد.
مصطفی پور گفت: هدایت این پول از طریق بانکها به سمت تولید، سبب ایجاد رونق در این بخش میشود.
وی در خصوص هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه افزود: بازار سرمایه، همراه با بازارسازی و اشخاص حقوقی که وارد آن میشوند با قدرتی که دارند قیمت یک سهم را افزایش و یا کاهش میدهند و سبب میشوند بسیاری از مردم متضرر شوند به همین دلیل باید این بازار که خود ابزاری برای رونق تولید است با نظارت بیشتری همراه باشد و از نوسانات غیر ضروری آن جلوگیری شود.
این کارشناس اقتصادی گفت: باتوجه به کاهش ارزش پول ملی، شرایط بازار ایجاب میکرد که بانک مرکزی ایران چکهای درشتی را چاپ و روانه بازار کند.
آقای مصطفی پور افزود: ابزارهای پرداخت الکترونیک در بین مردم جا افتاده و عموم مردم مبادلات خود را از طریق این ابزارها و سیستم بانکداری الکترونیک انجام میدهند.
وی گفت: با این وجود، در هر کشوری باید پول به صورت اسکناس برای پرداختهای خرد وجود داشته باشد ضمن اینکه ورود اسکناسهای ده هزار تومانی و چک پولهای صدهزار تومانی در بازار، نقش تورمی چندانی ندارد.
مصطفی پور افزود: ایران چکهای صدهزار تومانی در حال حاضر در بازار، اسکناس محسوب میشود و فقط مبادلات را در بازار آسان میکند.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: با توجه به این که چهار صفر را بر روی این ایران چکها کمرنگ کرده اند، زمینههای فرهنگی برای تبدیل ریال به تومان فراهم شده است.
وی گفت: بازار پولی کشور، نیاز دارد که برخی از اسکناسهای کهنه جمع آوری شود و اسکناسهای نو به بازار وارد شود.
آن چنان که نه ستم کر باشید ونه ستمکش هنوز هم مختصر وجهی را که به سپرده های بانکی پرداخت میشود که هیچ تناسبی با نرخ تورم ندارد ربا ومنبع در آمد می پندارند وبرای لغو یا محدود تر کردن به سوی آن می تازند ونمیدانند که آین تاختن هم به زیان سپرده گزار است هم به زیان بانکها هم توسعه کشور هم نظام ارزی وصادرات واردات وتامین عادلانه مایحتاج عمومی وبالاتر از همه نقض فرمان خداوند!
علاوه براین دولت نیز علاوه بر این همه زیانی که به سرمایه ملی که متعلق به فرد فرد جامعه رسیده درعوض اینکه در تلاش برای رفع خسارت کند در کار پاک کردن صورت مسئله برآمده ومیخواهد بجای این که الگو واسوه دیگران بشود ازرویه دیگران تبعیت کند و چهار صفر از مبلغ ارزش حقو قی مردم را حذف کند واین مختصر امید ودلخوشی (هر چند واهی)مردم را هم از دل آنان بزداید در حالی که او فقط حق دارد برای تغییر نام ریال به تومان تنها یک صفر از اسکناس را حذف کند ونه بیشتر ؟