مجلس طرح تامین کالاهای اساسی را اصلاح کرد
نمایندگان مجلس به منظور تامین نظر شورای نگهبان طرح الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی را اصلاح کردند.
ماده واحده:
یارانه کالاهای اساسی برای اقشار مردم و دهکهای مورد نظر بهشرح زیر تأمین و پرداخت میشود:
دولت مکلف است بهمنظور تأمین بخشی از نیازهای معیشتی خانوارهای کشور بهویژه خانوارهای کمبرخوردار، از ابتدای ششماهه دوم سال ۱۳۹۹ بهصورت ماهانه تا پایان اسفندماه، نسبت به تأمین و پرداخت یارانه اعتبار خرید به هر فرد ایرانی شناساییشده در طرح معیشت خانوار (افراد مشمول ردیف (۳۱) جدول تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور به تعداد حداقل شصت میلیون نفر)، ازطریق واریز اعتبار به کارت یارانه نقدی سرپرست خانوار به مبلغ یک میلیون و دویست هزار (۱.۲۰۰.۰۰۰) ریال برای هر یک از افراد سه دهک اول از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی، رزمندگان معسر و افراد با درآمد کمتر از حداقل حقوق و دستمزد و مبلغ ششصد هزار (۶۰۰.۰۰۰) ریال برای هر یک از افراد سایر دهکهای مشمول فوق الذکر اقدام نماید.
منابع مورد نیاز برای اجرای این قانون از محل:
۲-۱- وصول اقساط سهام دولت به میزان بیست و هشت هزار میلیارد (۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۲۸) ریال
۲-۲- واگذاری باقیمانده سهام دولت در شرکتهای پالایشی به میزان یکصد و هشتاد هزار میلیارد (۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۱۸۰) ریال
۲-۳- واگذاری باقیمانده سهام شرکتهای صنعتی به میزان یکصد و بیست هزار میلیارد (۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۱۲۰) ریال
۲-۴- واگذاری باقیمانده سهام بانکها و بیمهها به میزان هفتاد هزار میلیارد (۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۷۰) ریال
حداکثر تا سقف سیصد و نود و هشت هزار میلیارد (۳۹۸.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال مازاد بر موارد پیش بینی شده و در راستای بند ۲-۱ سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در چارچوب قانون، توسط وزارت امور اقتصادی و دارائی تامین و به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز میگردد.
مبلغ سیصد هزار میلیارد (۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۳۰۰) ریال از منابع حاصله به صورت صددرصد (۱۰۰%) تخصیصیافته برای انجام تکالیف این قانون در اختیار سازمان هدفمندی یارانهها قرار میگیرد.
بندالحاقی ۱
مبلغ دویست و پنجاه هزار میلیارد (۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال برای تکمیل همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری، صندوق فولاد و بازنشستگان تأمین اجتماعی و بازنشستگان غیر هیأت علمی دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی که از مبلغ مذکور مبلغ پنجاه هزار میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال برای احداث مسکن محرومین و اقشار آسیبپذیر به کمیته امداد امام (ره) منابع مورد نیاز از محل واگذاری اموال و داراییهای مازاد یا بلااستفاده دولت و واگذاری سهام شرکتهای دولتی تأمین گردد. اجرای این بند موکول به اجرای کامل بند «الف» است.
دولت موظف است حداکثر یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون شبکه توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز خانوارها خصوصاً نیازمندان را با استفاده از شبکه توزیع کالا (تعاونیهای مصرف، فروشگاههای زنجیرهای، واحدهای صنفی) به گونهای ساماندهی کند که نیازهای اساسی خانوارها با قیمت مورد تأیید سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با نرخ ارز ترجیحی از طریق کالابرگ یا کارت الکترونیکی با اولویت تولیدات داخلی در اختیار مردم قرار گیرد.
کلیات طرح اصلاح ساختار بودجه تصویب شد
نمایندگان مجلس با کلیات طرح اصلاح احکامی از بودجه سال ۱۴۰۰ موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح کلی احکام بودجه سال ۱۴۰۰ با ۱۸۹ رأی موافق، ۲۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
آقای محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در توضیح طرح کلی احکام بودجه سال ۱۴۰۰ گفت: این طرح در جلسات مختلف کارشناسی و تخصصی مورد بررسی قرار گرفته و به عنوان یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در دستور کار مجلس قرار گرفته است. سازمان برنامه و بودجه نیز در طول این مدت اقداماتی را انجام داده و مجلس یازدهم از ابتدای شروع به کار، بررسی طرح مذکور را در دستور کار کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات قرار داد.
وی افزود: مجلس با توجه به تنظیم بودجه سال ۱۴۰۰ در دولت و زمان ارائه آن به مجلس یعنی ۱۵ آذرماه گام اول اصلاح ساختار بودجه را برای تنظیم بودجه سال آتی برداشت تا بودجه ریزی را به اهداف و سیاستهای کلان نزدیک کند. دولت و سازمان برنامه و بودجه در جریان این طرح هستند، امیدواریم در حد بالا در تنظیم بودجه سال ۱۴۰۰ موضوعات این طرح را اعمال کنند.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یازدهم تصریح کرد: انتظار داریم قبل از نهایی شده و ابلاغ طرح به دولت، سازمان برنامه و بودجه در حد مقدورات این موضوعات را در تنظیم بودجه سال ۱۴۰۰ در نظر گیرد. اصلاحاتی نیز در جزئیات شاید لازم باشد که بعد از تصویب کلیات در شور دوم به آنها پرداخته میشود.
آقای مفتح در ادامه یادآور شد: نظر مخالفان کلیات این طرح نیز ناظر بر موافقت آنها با اصلاح ساختار بودجه است، تحقق فرمایش رهبری در این خصوص در مرحله نخست به مجلس برمی گردد و ما باید قوانینی را تصویب کنیم تا اصلاح ساختار بودجه محقق شود. برهمین اساس در گام نخست اصلاحاتی را برای بودجه ریزی سال ۱۴۰۰ عنوان کردیم.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در واکنش به مخالفت دولت با طرح نمایندگان، گفت: ما مدت هاست با دولت در کمیته به صورت هماهنگ به بررسی طرح پرداخته ایم و دولت با تک تک احکام مندرج در این طرح موافقت کرده است. از سوی دیگر دولت موظف است لایحه بودجه ۱۴۰۰ را ۱۵ آذرماه به مجلس تقدیم کند لذا ضرورتی برای ارائه لایحه در تاریخ ۱۲ آذرماه وجود ندارد.
وی افزود: ما همچنین نامهای را به دولت در راستای همکاری داده ایم که این احکام را در جریان تنظیم بودجه سال ۱۴۰۰ ببینند از سوی دیگر آقای نوبخت ضمن حضور در کمیسیون برنامه و بودجه موافقت خود را با اعمال این احکام در تنظیم بودجه سال ۱۴۰۰ اعلام کردند بنابراین دلیل مخالفت دولت در صحن علنی با این طرح مشخص نیست.
امکان تغییر لایحه بودجه براساس طرح نمایندگان وجود ندارد
معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اعلام مخالفت دولت با طرح اصلاح ساختار احکامی از بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: دولت لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تنظیم کرده و امکان تغییر آن طبق طرح نمایندگان وجود ندارد چرا که موجب به تعویق افتادن تقویم لایحه به مجلس میشود.
آقای سیدحمید پورمحمدی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات طرح کلی اصلاح احکام بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: اصلاح ساختار بودجه دستور مقام معظم رهبری به سران قوا بود از این رو سازمان برنامه و بودجه کلیتی از اصلاح ساختار و برنامه زمانی آن را تقدیم سران قوا کرد، مجلس شورای اسلامی در همین راستا طرحی را در دستورکار قرار داده است.
معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: اصلاح ساختار به معنای درآمدهای پایدار، نظام یارانه پنهان بهم ریخته، انرژی شفاف، مالیات شفاف، دارایی دولت را مولد کردن، انجام اصلاحات نهادی و ایجاد ثبات اقتصادی است.
وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه امهاتی از موضوعات مذکور را به سران قوا ارائه کرد، نمایندگان مجلس نیز نکاتی از اصلاحات ساختاری را در قالب طرح ارائه کردند تا دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ درج کند. تدوین لایحه سال ۱۴۰۰ از ۱۵ آذرماه در مجلس شروع میشود، ما ۲ روز پیش این لایحه را به دولت دادیم و دولت نیز روز گذشته نامهای به تمامی وزرا زده تا طی ۵ روز نظر خود را درباره لایحه ارائه دهند.
آقای پورمحمدی یادآور شد: دولت طی ۵ روز جلساتی را صبح، بعدازظهر و شب برای تصویب لایحه برگزار خواهد کرد و ما روز ۱۲ آذرماه لایحه را تقدیم مجلس خواهیم کرد، اما اگر مجلس طرح را همین امروز تصویب کند ما نمیتوانیم تغییراتی در لایحه اعمال کنیم، از همین رو با طرح نمایندگان مخالفیم.
وی افزود: دولت اگر بخواهد به طرح نمایندگان تمکین کند باید زمان ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۰ به مجلس را عقب بیاندازد که این به مصلحت دولت و مجلس نیست. بنابر اصل ۵۲، ۵۷ و ۱۲۶ قانون اساسی تفکیک قوا و وظایف دولت و مجلس برای تنظیم و تصویب بودجه مشخص شده، ما لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تنظیم کردیم و ۱۲ آذرماه به شما تقدیم خواهیم کرد شما میتوانید آن زمان به تنظیم آن بپردازید.
تمدید یک ساله اجرای قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده
نمایندگان مردم در مجلس با اجرای قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده تا یک سال دیگر موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده واحده لایحه تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده - مصوب ۱۳۸۷- با اصلاحات بعدی آن پیشنهاد محمدحسین فرهنگی مبنی بر تمدید یکساله این قانون موافقت کردند.
براساس این پیشنهاد؛ مدت اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده - مصوب ۱۷/ ۰۲/ ۱۳۸۷- با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، از تاریخ انقضای آن (۳۰/ ۰۷/ ۱۳۹۹) به مدت یک سال تمدید میشود. در صورتی که در این مدت قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده لازم الاجرا شود، مهلت یاد شده به پایان میرسد.
براساس این گزارش، کمیسیون اقتصادی مجلس پیشنهاد تمدید اجرای ۵ ماهه قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده را مطرح کرد، اما آقای محمدحسین فرهنگی در جریان بررسی لایحه مذکور، گفت: اگر موفق نشدیم اصلاحات مورد نظر را طی این مدت انجام دهیم، مجبوریم مجدداً طرح و لایحه را به صحن آورده و همین روال را طی کنیم، از این رو پیشنهاد میشود در صورتی که در این مدت قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده لازم الاجرا شود، مهلت یاد شده به پایان میرسد.
آقای حسینعلی حاجی دلیگانی نیز در موافقت با پیشنهاد فرهنگی گفت: بنده با اصل تمدید زمان اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده مخالفم، چرا که دولت در بسیاری از مواقع وظایفش را انجام نمیدهد، چرا باید موضوعی را تصویب کنیم که دولت در موعد مقرر خود میتوانست بدون ایجاد مشکل این کار را انجام دهد، اما با کم کاری نه تنها را مشکلات را کمتر نمیکند، بلکه روز به روز به آن اضافه میکند. از طرفی مجلس هم با توجه به شرایط موجود امکان استفاده از برخی ابزارهای خود مانند استیضاح را ندارد و این موضوع موجب شده دولت حاشیه امنی احساس کند.
وی در ادامه گفت: با این پیشنهاد؛ قانون جدید پس از طی مراحل و دائمی شدن از همان زمانی که تصویب شود، جاری و ساری میشود.
قدردانی نمایندگان مجلس از اقدامات وزارت اطلاعاتعضو هیات رئیسه مجلس بیانیه تقدیر و حمایت نمایندگان را از وزارت اطلاعات کشور در پی دستگیری سرکرده گروهک حرکه النضال که مسبب اصلی اقدام خونین حادثه تروریستی ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز بود، قرائت کرد.
آقای علی کریمی فیروزجایی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، بیانیه ۲۲۶ نفر از نمایندگان در قدردانی و حمایت از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد.
متن بیانیه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
شناسایی و به دام انداختن فرج الله چعب سرکرده گروهک تروریستی و تجزیه طلب حرکه النضال عامل اصلی حمله تروریستی خونین ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز و دیگر اقدامات ددمنشانه که در تلاش برای برنامه ریزی و حمایت عملیاتهای دیگر در تهران، خوزستان و دیگر شهرهای عزیزمان بود، با اقدامات تخصصی- اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران مایه فخر و مباهات و التیامی است بر زخمهای برجا مانده از ددمنشی این گروهک رذل و جنایتکار بر تن ایران عزیز.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن محکوم نمودن حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی ملت ایران به سرکردگی آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب صهیونیستی و اذناب و عوامل زبون آنها در منطقه، این اقدام شجاعانه و انقلابی و دیگر موفقیتهای اخیر از جمله دستگیری جمشید شارمهد و ضربات کاری به هستههای ترور علیه ملت ایران را به محضر مقام عظمای ولایت و ملت شریف ایران تبریک عرض نموده و با اعلام حمایت مجدد خود از اقدامات قاطع و انقلابی سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات آمادگی خود را برای هرگونه اقدام در راستای نابودی کامل عوامل و هستههای ترویستی و ضد انسانی اعلام مینماییم.
اعلام وصول طرح اصلاح قانون آئین نامه داخلی مجلس
عضو هیأت رئیسه مجلس طرح اصلاح قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی را اعلام وصول کرد.
آقای سیدمحسن دهنوی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصولی را به این شرح قرائت کرد:
- طرح اصلاح قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفهای حسابداران
- طرح ساماندهی اتباع خارجی غیرمجاز
- طرح اصلاح قانون حمایت از بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) و حرم مطهر حضرت معصومه (س) و اصلاحات بعدی آن
- طرح اصلاح قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی
- طرح معافیت از مالیات فروشندگان شمش طلا به بانک مرکزی
- طرح بازنشستگی پیش از موعد
- سوال ملی غلامحسین رضوانی نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به همراه تعدادی دیگر از نمایندگان از وزیر امور خارجه در خصوص عدم اطلاع رسانی در خصوص موضوعات مطرح شده طرفهای مذاکره کننده در برجام
- سوال ملی حسن محمدیاری نماینده مرد طوالش و رضوانشهر و تعدادی دیگر از نمایندگان از وزیر امور خارجه در خصوص اقدامات رسمی لازم جهت شفاف سازی سرنوشت سرداران مفقودالاثر احمد متوسلیان و همراهانشان
- سوال ملی فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت از وزیر امور خارجه در خصوص علت عدم اهتمام لازم به دیپلماسی اقتصادی در شرایط حساس کشور
- سوال ملی روح الله نجابت نماینده مردم شیراز و زرقان و تعدادی دیگر از نمایندگان از وزیر امور خارجه در خصوص عدم انجام تکالیف قانونی مصرح در ماده ۹ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار توسط دیپلماتها و نمایندگیهای سیاسی ایران در خارج از کشور
- سوال ملی مهدی عیسی زاده نماینده مردم میاندوآب و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر امور خارجه در خصوص علت حضور کمرنگ ایران در عرصه بین المللی به ویژه قاره آسیا طی سالیان اخیر
- سوال ملی مهدی عیسی زاده نماینده مردم میاندوآب از وزیر امور خارجه در خصوص سرانجام توافق هستهای برجام و تدابیر دولت در خصوص بدعهدی کشور آمریکا
لزوم تعیین بسته کمک معیشتی برای دهکهای پایین جامعه و فاقد حقوق
نایب رئیس مجلس از دولت خواست برای دهکهای پایین جامعه که فاقد حقوق ماهانه هستند، بسته کمک معیشتی در نظر بگیرد.
آقای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در پی قرائت بیانیه جمعی از نمایندگان در حمایت از اصناف و مشاغل آسیب دیده از کرونا، از دولت خواست تا در زمان تعطیلی دو هفتهای اصناف و مشاغل به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا، برای دهکهای پایین جامعه که فاقد حقوق ماهانه هستند، بسته کمک معیشتی در نظر بگیرد.
متن بیانیه ۱۸۳ نفر از نمایندگان در حمایت از اصناف و مشاغل آسیب دیده از کرونا که آقای علی کریمی فیروزجایی عضو هیات رئیس مجلس در نشست علنی امروز قرائت کرد به این شرح است:
امروزه در شرایط خاص ناشی از همه گیری ویروس منحوس کرونا قرار گرفته ایم و مردم شریف و همیشه در صحنه و حامی انقلاب و نظام مقدس در تنگنا قرار گرفته اند، لازم است همه مسئولان در قوه سه گانه در رفع مشکلات و جبران آسیبها تمام قد برخیزند.
در این بین خانواده اصناف که با وجود پوشش ۳ میلیون واحد صنفی ۱۷ درصد اقتصاد ملی را برعهده دارند، در رنج و خسارت سنگینی قرار گرفته اند و این در حالی است که این بخش از جامعه در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بی بدیل ایفا کرده و بعد از پیروزی انقلاب نیز همواره حامی و همراه حاکمیت بوده و در دوران دفاع مقدس نیز با تقدیم بیش از ۱۰ هزار شهید مشارکت داشته است و امروز در شرایط ناشی از همه گیری بیماری کرونا، انتظار است که بخش دولتی در کمک به این فعالان عرصه اقتصاد بشتابند، اما با کمال تاسف میبینیم که دولت بدون توجه به ملزومات تصمیم گیری برای اصناف در شرایط کرونا و بدون اقدام جبران درآمدهای کاهش یافته این بخش و بدون پیش بینی تهدیدات معیشتی برای آنها، تنها به تعطیلی واحدهای صنفی میاندیشد در حالی که مدیران و کارکنان دولتی در اوقات تعطیلی حقوق و مزایای قبل خود را همچنان دریافت میکنند.
ملت شریف ایران.
ما نمایندگان ملت با امضای این بیانیه ضمن قبول ضرورتهای تبع زنجیره انتشار ویروس منحوس کرونا و تذکر به دولت و بخشهای تصمیم گیر در این شرایط با توجه به اینکه پایین آمدن قدرت خرید مردم منجر به کاهش درآمد اصناف شده و نظام صنفی کشور متکی به درآمد روزانه بوده و اندوخته و پس انداز ندارند، تاکید میکنیم که دولت باید با استفاده از اختیارات پیش بینی شده در قوانین، اقدامات زیر را به عمل آورد تا خسارات ناشی از رکود فعالیت یا تعطیلی اجباری آنها قابل تحمل شود.
۱- حوزه مالیاتی با استفاده از اختیاراتی که قانونگذار در قانون مالیاتهای مستقیم پیش بینی نموده و در صورت نیاز با اخذ مصوبه هیات وزیران نسبت به تعدیل مالیات آن دسته از اصناف که آسیب دیده اند، متناسب با کاهش درآمد این بخش اقدام نماید.
۲- دولت نسبت به اعطای تسهیلات ارزان قیمت و قرض الحسنه یکساله به اصناف آسیب دیده اقدام فوری به عمل آورد.
۳- روسای اتاقهای متولی بخش خصوصی و تعاونی اتاق اصناف ایران، اتاق تعاون، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی با حق رأی در کلیه جلسات ستاد مقابله با کرونا شرکت نمایند.
۴- حمایتهای بیمهای و تامین کالای اساسی کارگران روزمزد و امثال آنها که فاقد حمایتهای سازمانهای معقول هستند.
۵- بخشش جرایم ناشی از تاخیر در بازپرداخت تسهیلات در اولویت قرار گیرد.
۶- نسبت به امهال تسهیلات دریافتی از بانکها اقدام گردد.
۷- کمک و جبران خسارات توسط دولت محترم انجام گیرد.
۸- حمایتهای تامین اجتماعی از آسیب دیدگان توسط نهادهای ذیربط به عمل آید.
آقای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی خطاب به آقای حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: هم اکنون که ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفته تا کشور در شرایط ویژه قرار گیرد، برخی از مردم درآمدشان روزمره است و ذخیره مالی ندارند.
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: خوب بود دولت کمک معیشتی ویژهای برای ارائه به دهکهایی که کارمند نیستند و درآمدشان روزانه است، در نظر میگرفت.
آقای امیری نیز در ادامه خطاب به نایب رئیس مجلس از تعیین بسته معیشتی توسط دولت برای این قشر در این شرایط خبر داد.
آقای قاضی زاده هاشمی در پاسخ امیری تاکید کرد: اگر این بسته توسط دولت پیش بینی شده باید اعلام شود چرا که این اقدام در همکاری مردم با مسئولان ذی ربط اثرگذار خواهد بود.
بیانیه ۱۶۷ نفر از نمایندگان در حمایت از نیروی هوایی ارتش
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بیانیه ۱۶۷ نفر از نمایندگان مجلس را در حمایت از نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرائت کرد.
متن بیانیهای که آقای علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی امروز مجلس در حمایت از نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی قرائت کرد به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وَقَاتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَکُمْ وَلَا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ الْمُعْتَدِینَ «سوره بقره آیه ۱۹۰»
در راه خدا با کسانی که با شما میجنگند نبرد کنید و از حد تجاوز ننمایید که خداوند تجاوزکاران را دوست ندارد.
ما معتقد به انضباط آهنین، نظم منطقی، کار علمی، آموزش به روز و تامین سلاح برای نیروهای مسلح خود هستیم، اما همه اینها را در کنار تقوا، توکل و دلدادگی به آرمانها و مردم معتبر میدانیم. فرماندهی معظم کل قوا مدظله العالی
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از شرکت در ۲ رزمایش مشترک ذوالفقار آجا و رزمایش مشترک قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) از مورخ ۷ آبان ماه ۹۹ به مدت ۵ روز اقدام به برگزاری رزمایش مستقل و کامل آفندی با رمز یا صادق آل محمد (ص) نمود. در این رزمایش هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین مجهز به محمولههای اطلاعاتی، جنگال، موشکهای دوربرد و هدفمند و نقطه زن و بمبهای دورایستا اهداف دشمن فرضی را مورد اثبات قرار داده و منهدم نمودند.
در این رزمایش خلبانان جوان مهمات بومی، تکنیکهای متنوع و پیشرفتهای را برای حمله به دشمن فرضی به اجرا درآوردند و بر کلیه اهداف از پیش تعیین شده دست یافتند. شایان ذکر اینکه نهاجا در حالی اقدام به برگزاری سه رزمایش پرفشار در طول ۳ ماه اخیر نموده که دشمن زبون مدعی است با اعمال فشار کشور ایران را دچار مشکل نموده است در حالی که مشاهده مینماییم نیروی هوایی با تامین قطعات و فناوری بالا و از منابع داخلی نه تنها آسیبی از تحریم ندیده بلکه به مراتب قویتر از قبل ظاهر شد و قطعا این رزمایش برای دوستان ما در منطقه مایه خوشحالی و امید خواهد بود، زیرا متوجه خواهند شد که جمهوری اسلامی ایران از تجهیزات و توان دفاعی بالا برخوردار میباشد. امروز ملت بزرگ ایران اسلامی قدرشناس همت و تلاش فرزندان خویش و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هستند و توفیق جوانان عزیز خود را در فراهم نمودن امنیت مرزهای گسترده میهن عزیز که زمینه ساز پیشرفت جامعه، رفاه، عدالت اجتماعی، سرافرازی و عزت دنیا و آخرت است میدانند. براین مبنا ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به نمایندگی از ملت بزرگ ایران اسلامی از تلاشهای صادقانه و مجاهدتهای خستگی ناپذیر فرماندهان، افسران، درجه داران و سربازان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه امیرفرماندهی محترم نهاجا سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده قدردانی مینماییم و امید داریم با توکل به خدا و با عنایت خاصه حضرت ولیعصر (عج) و تحت امر فرماندهی معظم کل قوا حضرت آیت الله العظمی خامنهای همواره در انجام وظیفه ویژه سربازی و خدمت رسانی به میهن اسلامی موفق و منصور باشند.
این بیانیه به امضای ۱۶۷ نفر از نمایندگان محترم رسیده است.
پایان جلسه علنی مجلس/ جلسه بعدی فردا
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی مجلس را به صدا درآورد.
آقای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی زمان برگزاری جلسه بعدی مجلس را ساعت ۷:۴۵ فردا (چهارشنبه) اعلام کرد.