"زنجبیل"یک گیاه بسیار فوق العاده با خاصیت ضد سرطانی است که نقش مهمی در افزایش سیستم ایمنی بدن دارد .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ زنجبیل جزء گیاهان دارویی مهم بوده و خواص گوناگونی دارد؛ از جمله ضد تهوع، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون، ضد باکتری، آنتی اکسیدان، ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرارآور، کاهش اسپاسم، محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ، افزایش ترشحات روده ای ، پایین آورنده کلسترول خون، محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذاست.
درمطالعات آزمایشگاهی مشخص شده است زنجبیل دارای خاصیت ضد سرطانی است. جینجرول، مهمترین جزء تشکیل دهنده زنجبیل که مسئول ایجاد طعم و مزه در این گیاه است،از رشد سلول های سرطانی مخصوصاً سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می کند.
همچنین زنجبیل با افزایش ترشح بزاق دهان و آنزیمهای مجرای گوارشی، به هضم و جذب مواد غذایی کمک می کند.
زنجبیل با بیرون راندن مخاط خلطی از ریه ها، به درمان آسم، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی کمک می کند.
زنجبیل نیروبخش، مقوی معده، بادشکن و ضد رقت خون بوده و درمان کننده یرقان است و اگر پودر آن را روی پوست بدن مالش دهند، آن را تحریک و قرمز می کند.
تقویت کننده حافظه، بازکننده کبد و قاطع بلغم است و رطوبات غلیظی که در روی جدار روده و معده چسبیده باشد، از بین می برد.
خواص زنجبیل برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید است و تشنگی را هم برطرف می کند.
اگر زنجبیل را کوبیده و روی آبگوشت بپاشند، درد مفاصل را تسکین می دهد و علاوه بر این مالیدن زنجبیل خشک و آب تازه آن برای معالجه رماتیسم نافع است.
برای غدد فوق کلیه مفید بوده و ترشح هورمون کورتیزول را از این غدد زیاد می کند و بیشتر خواص زنجبیل به همین دلیل است.