وزیر کشور: فرمانداران به بحث تردد و تجمعها بیشتر توجه کنند و بیشتر کنترل شود.
وی در ادامه به بحث ضمانت اجرای طرحها و شیوه نامههای بهداشتی اشاره کرد و گفت: در بخش ضمانت اجرا هیچ چیزی کم نداریم بلکه اشکال در اعمال و اجرا یا در فهم این قوانین و مقررات است.
وزیر کشور همچنین به فرمانداران گفت: در اعلام آمار بیماران و فوت شدگان ناشی از کرونا آمارسازی و مخفی کاری نباید داشته باشیم، چون براساس آمارهای شما وزیر بهداشت و ستاد ملی در اینجا (مرکز) تصمیم گیری میکنند و در بحث جان مردم نباید اهمال کاری شود.
آقای رحمانی فضلی گفت: مناطق حاشیهای و روستاها در بحث کنترل و مدیریت بیماری کرونا باید در اولویت باشند البته اولویت ما در جایی است که ابتلا بیشتر است و در جاهایی که ابتلا زیاد است باید ارائه امکانات بیشتر صورت گیرد.
اما روستاها نیز مهم هستند به ویژه که در روستاها امکانات اعم از بهداشتی و بحث مقابله با بیماری کرونا کمتر است و بخشداران که عهده دار بحث روستاها هستند باید در این خصوص موضوع روستاها را در اولویت خود قرار دهند و در این حوزه نیز مهم بحث درمان و کنترل بیماری است.
وی در ادامه با بیان اینکه مصوبات ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا در حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی است، افزود: این طرحها استمرار خواهد داشت و به عنوان یک طرح یک هفتهای یا دو هفتهای نگاه نکنیم تا روند کاهش و بهبودی کامل از این بیماری استمرار پیدا کند.
وزیر کشور در ادامه به بحث اتباع خارجی اشاره کرد و گفت: در بحث اتباع خارجی سه راهکار وجود دارد نخست این که از ورود اتباع به داخل کشور جلوگیری شود و فرمانداران با همکاری سپاه باید در مناطق مرزی به این موضوع توجه داشته باشند، راهکار دوم عودت اتباع خارجی است که اکنون ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر (در ماه) عودت داده میشوند که باید بیشتر شود و راهکار سوم نیز رعایت شیوه نامهها در بحث اتباع خارجی همانند هموطنان است، زیرا آنها نیز در جامعه ما زندگی میکنند و باید در بحث اتباع خارجی نیز کنترل و مدیریت بیماری صورت گیرد.
وزیر کشور گفت: موفقیت طرح مقابله با بیماری کرونا بستگی به نحوه تعامل، همراهی، همکاری و همدلی مردم بستگی دارد.
آقای عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست ویدیو کنفرانس با فرمانداران بخشداران به استانداران سراسر کشور افزود: امیدواریم خداوند توفیق بدهد تا عزیزانی که در خط مقدم مقابله با این بلیه هستند با همکاری مردم و با همراهی و همدلی همه دستگاههای اجرایی با محوریت وزارت بهداشت و کادر درمانی و پزشکی و بهداشتی موفق شوند.
وی به خسارتهای بیماری کرونا در حوزه اجتماعی، امنیتی، نظامی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: خسارت اصلی کرونا بر جان انسانهاست که ما با خسارتهای عظیمی در این خصوص مواجه هستیم و غمهای جانگدازی را شاهدیم.
این موضوع دل همه مردم را به درد آورده و رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور همه نگران این مسئله هستند هرچند که این خاص ایران نیست و در همه دنیا اتفاق افتاده است، اما ما با توجه به نوع فرهنگ، مراودات و اعتقاداتی که داریم این خسارت جانگدازتر به نظر میرسد.
وزیر کشور با بیان اینکه در اجرای این طرح (محدودیتهای شدیدتر) شهرستان و شهرها محور است، افزود: محور کار را شهرستانها و شهرها گذاشتیم و شروع به مقابله با کرونا کردیم و همه اختیاراتی که بتوان این موضوع را مدیریت و کنترل کرد به دست اندرکاران داده شده است.
وی گفت: این طرح ۶ یا ۷ بخش دارد، بخش غربالگری، بیماریابی، تست حداکثری، ردیابی، قرنطینه، مشارکت عمومی و بخش محدودیت سازی، بخش اطلاعرسانی، تبلیغات و آموزش که تمام این مجموعهها باید با هم کار کنند تا ما موفق شویم.
رحمانی فضلی افزود: البته در کنار اجرای این طرح باید طوری اقدام کنیم که توقع در مردم ایجاد نشود و انتظارات افزایش پیدا نکند چرا که اگر ما همه بخشها را هماهنگ با هم عمل نکنند و فقط سر تعطیل کردن تمرکز کنیم ممکن است در مردم توقع ایجاد شود که با تعطیل کردن همه مشکلات برطرف میشود در حالی بخش عمده کار همکاری مردم است و همه باید تلاش کنیم.
وی گفت: این طرح سه محور اصلی دارد یا اینکه این طرح بر سه عمودی استوار است عمود نخست، وزارت بهداشت است که به انجام کار تخصصی خودش میپردازد و زحمات زیادی نیز میکشد همه ما باید به وزارت بهداشت و عزیزان ما در مراکز بهداشت کمک کنیم.
وزیر کشور افزود: عمود دوم مردم هستند و این طرح موفقیتش بستگی به نحوه تعامل و همراهی همکاری و همدلی مردم بستگی دارد، هر چقدر مردم کمک، همراهی و رعایت کنند هم هزینهها کاهش پیدا میکند و هم طول دوره بیماری کوتاه و هم شرایط آرامتر میشود.
وی گفت: سوم اینکه اگر مجبور میشویم در ستاد تصمیماتی بگیریم که منجر به تعطیلی میشود که خسارتهای زیادی برای حوزه اقتصاد و حوزه تجارت و کسب و کار مردم و معیشت مردم دارد، اتخاذ این تصمیمات ناگزیر است برای اینکه اگر این تصمیم گرفته نشود طول این بیماری طولانی میشود.
رحمانی فضلی افزود: میان خوب و بد تصمیم نمیگیریم بلکه ما بین بد و بدتر یا بدتر و بدترین تصمیم میگیریم و با اصرار تصمیم میگیریم و همه دنیا این کار را میکند.
وزیر کشور گفت: هیچ مشکلی برای اجرای طرحها در حوزه ظرفیتهای قانونی و اختیارات نداریم.
آقای عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست ویدیو کنفرانس با فرمانداران بخشداران به استانداران سراسر کشور افزود: قوانین و مقررات خود وزارت بهداشت به عنوان یکی از اصلیترین مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد و مدیریت بحران مسئله مهمی است که باید از آن استفاده کنیم و شوراهای تامین هم ظرفیت خوب و قانون هستند و خود قوه قضاییه و داستانها نیز ظرفیت خوبی هستند.
وزیر کشور ادامه داد: سومین مسئله تبلیغات، آموزش و اطلاعرسانی است، وقتی میتوانیم مردم را در کنار خودمان داشته باشیم که مردم خوب توجیه شوند. اقناع سازی و همدلی و همکاری شود و این نقش به عهده رسانه هاست و در راس همه اینها رسانه ملی است ضمن تقدیر و تشکر از کارها که تا این لحظه انجام شده انتظار و توقع ما در این مرحله که این بیماری شدیدتر شده بیشتر است.
وی گفت: وقتی وزارت بهداشت در کارش موفق میشود که تبلیغات و اطلاع رسانی و آموزش که بخش مهم به بازدارندگی و پیشگیری است خوب عمل کند، امیدوارم همه دست به دست هم بدهند تا اجرای طرح موفق شود.
وزیر کشور افزود: هدف اصلی ما کنترل و مدیریت ویروس است که این اصلیترین هدف ماست و در کنار این کاهش بیماری در جامعه و کاهش ورود بیماران به بیمارستان است یعنی سه مرحله و سه هدف را اگر خوب نشانه برویم میتوانیم موفق شویم و بقیه اقدامات تمام حالت رسیدن به این هدف است.
وی ادامه داد: اگر محدودیتها و اعمال نظارتها را سخت میکنیم همه به خاطر این است که بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.
رحمانی فضلی گفت: استانداران باید در این خصوص از ظرفیتهای رسانههای محلی استفاده کنند به ویژه که مخاطب رسانههای محلی از رسانه ملی بیشتر است و نظرسنجیها نشان میدهد دستکم تاثیرگذاری و اثربخشی رسانههای محلی در مقیاس محلی بیشتر از ملی است، چون با زبان مردم حرف میزنند و با فرهنگ مردم مواجه میشوند.
وی افزود: خواهشم این است که همین رسانهها باید به کار گرفته شود. صدا و سیما وسیعتر وارد شود به ویژه هدف و ماموریت همه ما سلامت مردم است وصدا و سیما و رسانهها باید وظیفه اصلی شان تمرکز روی این موضوع باشد.