سنجش سلامت نوآموزان کردستانی
سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان کردستانی سنجش شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان گفت: شناسایی و تشخیص به موقع کودکان در معرض خطر، پیشگیری از هدر رفت سرمایههای مادی و معنوی، ایجاد زمینه و فرصتهای مناسب یادگیری با توجه به تفاوتهای فردی و تحقق عدالت آموزشی از مهمترین ضروریات اجرای برنامه سنجش سلامت و ارزیابی تحصیلی است.
خلیل رنجبر با بیان اینکه فعالیت پایگاههای سنجش از چهارم مرداد ماه در استان آغاز شده است، افزود: برنامه سنجش شامل ۲ مرحله ارزیابی اولیه و تخصصی است که در مرحله اولیه نوآموز به پایگاه سنجش مراجعه و از لحاظ وضعیت جسمانی و آمادگی تحصیلی توسط آزمایندگان ارزیابی شده و در صورت نداشتن مشکل به مدارس عادی معرفی میشود.
رنجبر خاطر نشان کرد: در این برنامه ۲۷ هزار و ۹۰۲ نوآموز از نظر سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی سنجش شدند.
رنجبر افزود: از این تعداد چهار هزار و ۲۳ نفر ارجاع هوش، ۶۴۹ نفر ارجاع شنوایی، یکهزار و ۳۷۱ نفر ارجاع بینایی، ۸۷ نفر ارجاع جسمی حرکتی و ۳۵ نفر نوآموز نیز مشکوک به داشتن اختلال اوتیسم تشخیص داده شدند.
وی گفت: از ارجاعات هوش یکهزار و ۹۹۵ نفر دیرآموز بوده که نیاز به مراقبت آموزشی در مدارس عادی دارند و ۱۰۰ نفر نوآموز آموزش پذیر نیاز ویژه ذهنی نیز برای ادامه تحصیل به مدارس با نیازهای ویژه معرفی شدند.
دبیر اجرایی ستاد هماهنگی سنجش استان کردستان تصریح کرد: از ارجاعات شنوایی ۲۶ نفر دارای شنوایی یکطرفه و ۲۱ نفر نیاز به سمعک با کمک معلم رابط داشته و به مدارس عادی معرفی شدند.
رنجبر گفت: از ارجاعات بینایی ۵۴۸ نفر نیاز به عینک، ۲۴ نفر مورد درمان دارویی و جراحی و هشت نفر با استفاده از کتاب درشت خط و معلم تلفیقی به مدارس عادی معرفی شدند.
وی افزود: از ارجاعات جسمی حرکتی ۱۶ نفر با کمک معلم رابط به مدارس عادی و ۹ نفر هم به مدارس استثنایی برای ادامه تحصیل معرفی شدند.