مدیرباغبانی جهاد کشاورزی یزد: تولید زعفران، در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل در مجموع ۳۰۰ کیلوگرم افزایش دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز یزد، اکبر شیخ علیشاهی با بیان اینکه این محصول از جمله گیاهان کم آبخواه است و ارزش افزوده بالایی دارد، اظهار کرد: ادامه تغییر الگوی کشت گیاهان پرآبخواه به کم آب و اجرای طرح توسعه کشت گیاه زعفران در بیشتر مناطق استان از جمله علت افزایش این محصول طلایی است.
وی با بیان اینکه متوسط تولید خشک این محصول در هر هکتار پنج کیلوگرم است، افزود: امسال از ۸۳۰ هکتار زمینهای زیرکشت این گیاه ۲.۸ تن محصول خشک در استان برداشت میشود و سال گذشته زعفرانکاران یزدی ۲.۵ تن محصول تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی کردند.
شیخ علیشاهی با اشاره به اینکه به علت تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی و کمآبی در یزد با اجرای طرح تغییر الگوی کاشت هرسال به سطح زیرکشت زعفران در استان افزوده میشود، اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت این گیاه با ۴۰۰ هکتار مربوط به شهرستان بهاباد و کمترین آن با ۶ هکتار مربوط به شهرستان یزد است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی یزد اضافه کرد: با توجه به کم آبخواه بودن این گیاه، امسال ۵۰ هکتار به مجموع زیرکشت زعفران استان افزوده شد و سطح زیرکشت آن به ۸۸۴ هکتار رسید.
وی بابیان اینکه در ابرکوه شرایط آب و هوایی مناسبی برای تولید کشت زعفران وجود دارد، خاطرنشان کرد: هم اکنون در این شهرستان به همت کشاورزان حدود ۱۰۰ هکتار به کاشت این محصول اختصاص دارد.
شیخ علیشاهی با تاکید بر اینکه، در هر هکتار مزارع زعفران زمینه اشتغال مستقیم یک نفر فراهم است، تصریح کرد: زعفران تولیدی یزد به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسب از کیفیت بالایی برخوردار است و یزد در میان استانهای تولید کننده این محصول در جایگاه ششم دارد.
وی، یادآورشد: زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفتساله است که برای بازدهی مجدد آن، باید پس از هفت سال پیاز گیاه را جابهجا کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد بابیان اینکه افزون بر چهار هزار خانوار کشاورز در تولید زعفران فعالیت دارند، یادآور شد: زمان کشت این گیاه شهریورماه است و با توجه به شرایط آب و هوایی کار برداشت محصول آن از نیمه دوم آبان ماه در برخی مناطق استان یزد آغاز و تا اواخر آذرماه ادامه دارد.
شیخ علیشاهی، تصریح کرد: یزد از جمله استانهایی است که در ۲ دهه اخیر با مشکل کمآبی و بیآبی روبروست که بخش مهمی از مساحت استان به کاشت انواع محصول کشاورزی کم آبخواه اختصاص دارد.
هم اکنون ۱۱۳ هزار و ۷۶۰ هکتار اراضی استان یزد به کشت انواع محصول کشاورزی اختصاص دارد که ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار (۲۹ درصد) آن زراعی و ۷۹ هزار و ۲۴۸ هکتار (۶۹ درصد) به کشت محصولات باغی و هزار و ۸۴۳ هکتار (۲ درصد) آن به کشت محصولات گلخانهای اختصاص دارد.
در استان یزد کشاورزان و دامداران با رعایت الگوی کشت نوین و بهره وری از آب مجازی در بخش کشاورزی و دامداری سالانه یک میلیون و ۸۰۳ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و دامی تولید می کنند.