یک متخصص طب سنتی از صدور مجوز وزارت بهداشت برای استفاده از طب سنتی در درمان کرونا خبر داد.
وی افزود: مجوز چند داروی طب سنتی پس از مراحل پژوهشی به صورت قانونی در سازمان غذا و دارو صادر شده است.
حکیم خیراندیش اضافه کرد: این داروها هر یک علائم جداگانهای از کرونا را درمان میکنند و درمان علائم کرونا از گذشته در طب سنتی وجود داشته است که امروزه باید به روزرسانی شود.
این متخصص طب سنتی گفت: نظام سلامت هم اکنون در حال ایثار و جهاد است و شهدای سلامت را در این راه تقدیم کرده است که به جز دوران دفاع مقدس هیچ سابقهای ندارد.
وی افزود: طب سنتی در کنار طب کلاسیک میتواند طب سومی را ارائه دهد که نیازهای بشر را پاسخگو باشد.
حکیم خیراندیش با بیان این که طب سنتی ایرانی برتریهای غیرقابل انکاری در مقایسه با دیگر طبهای سنتی همچون طب سنتی چینی دارد دارد افزود: استفاده از دارو، رفتار و سبک زندگی روشهایی است که طب سنتی برای درمان اتخاذ میکند.
این متخصص طب سنتی گفت: طیفی از داروها برای درمان درنظر گرفته میشود که برخلاف طب کلاسیک است که یک دارو برای درمان در تمام دنیا ارائه میشود.
وی با اشاره به اینکه به عنوان نمونه سن، جغرافیا و شرایط زندگی و تغذیه در تجویز داروهای طب سنتی تاثیرگذار است افزود: مثلا دردهای سرد گسترده و فراگیر و دردهای گرم، موضعی و خارشی هستند.
حکیم خیراندیش گفت: بیماری کرونا سرد است و طیف داروهای گرم برای درمان آن موثر است.
این متخصص طب سنتی افزود: از آنجا که انسان امروزی از وسایل سرمایشی و گرمایشی استفاده میکند زمینه را برای ابتلا به بیماریهای ویروسی در بدن خود فراهم میآورد.
آقای خیراندیش اضافه کرد: عرق کردن در فصل گرم موجب خروج بلغم و تصفیه بدن میشود و تنفس در هوای سرد نیز صفرای معلق بدن را جذب میکند و موجب تقویت ریهها میشود و دستگاه گوارش در فصل سرد به خوردن غذاهای گرم تمایل میکند.
وی اضافه کرد: بهتر است دمای منزل ۱۸ تا ۲۰ درجه باشد و در صورت سرما از پوشش استفاده کرد.
خیراندیش با اشاره به همزمانی کرونا و آنفلوآنزا در فصل سرد گفت: آنفلوآنزا از سر وارد بدن میشود پس باید به پوشش سر و استفاده از کلاه توجه شود.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: خواب به موقع و سرشب (ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب) و توجه به مشکلات گوارشی که از خواب روز ایجاد میشود در طب سنتی مورد توجه است.
وی اضافه کرد: خوردن غذای کم، اما به موقع و استفاده از پرنمک قبل و بعد از غذا که موجب ایمنی بدن میشود نیز مورد توجه است.
دکتر خیراندیش گفت: توجه به حجامت و حجامت گرم و بادکش برای درمان سرماخوردگی ضروری است.
وی افزود: استفاده از سبزیهای تند و تلخ مانند خانواده نعنا، پیاز و ترخون موجب تقویت بدن میشود.
این متخصص طب سنتی افزود: استفاده از لیمو، پرتقال و آب سیب به منظور مقابله با عفونتها و تقویت ایمنی بدن پیشنهاد میشود.
خیراندیش گفت: استفاده از عسل و سیاه دانه برای مبارزه با عفونت و همچنین عسل و نمک برای بازگرداندن حس بویایی ضروری است.
وی با بیان این که روشهای طب سنتی در هیچ یک از بیمارستانهای کشور برای درمان کرونا به کار گرفته نمیشود گفت: تقاضاهایی از برخی بیمارستانها در این زمینه داشته ایم.
این متخصص طب سنتی گفت: طب سنتی با سابقه هزاران ساله در ایران دارای هزار و ۴۴۰ کتاب نوشته علمای شیعه و ۷۸۰ کتاب نوشته علمای اهل تسنن است.
حکیم خیراندیش در پاسخ به سوالی در زمینه کاهش استرسهای ناشی از بیماری کرونا نیز گفت: نباید به استرسهای بی مورد توجه کرد، اما استفاده از عطرهای گرم همچون عطر یاس و گل محمدی و همچنین دود کردن اسپند و کندر میتواند در کاهش این استرس کمک کند.
عکس های نشست خبری حکیم حسین خیر اندیش را ببینید
امیدوارم استفاده صحیح از طب سنتی همه گیر شود